MENÜ

Piliniz için 5 pratik araç!

Laptop'unuzun pili ne kadar sağlıklı; pil ömrü ne kadar iyi? Gelin, birlikte ölçelim!

Piliniz için 5 pratik araç!

Laptop'unuzun pil ömrü yeteri kadar iyi değilse, onu daha çok güçsüz bir masaüstü PC'ye benzetebilirsiniz. Laptop'ları kullandığımız süre içinde pillerinin durumu konusunda pek bilgi edinmeyiz; her şey yolunda gibi görünürken pil ömrünün sonuna geldiğine şahit olmanız olasıdır.

Bu yazımızda pil kapasitenizi takip etmenizi sağlayacak, sizi kötü sürprizlerden koruyacak araçları size tanıtmak istiyoruz. İşte laptop'unuzun pil ömrünü analiz etmenize yardımcı olacak 5 araç.

BatteryInfoView

Ücretiz bir araç olan BatteryInfoView ile pilinizin yıpranma seviyesini, güç durumunu, kapasitesini, kapasite değerini, oranını ve voltajı görebilirsiniz. BatteryInfoView ile bu değerleri daha sonra gözden geçirmek üzere bir günlük dosyasına kaydetmeniz mümkün.

BatteryMon

Laptop'unuzun pil ömrünün zaman içinde kısalması kaçınılmazdır. Bu duruma birçok faktör katkıda bulunabildiğinden, olup bitenleri yakından takip etmek isteyebilirsiniz. BatteryMon, pil kapasitesi ve boşalma oranı bilgilerini gerçek zamanlı bir grafikte göstererek bu işi kolaylaştırıyor.


Uzun dönemli bir izleme aracı olan BatteryMon'un sunduğu verileri karşılaştırabilmek için onu pilinizin ilk günlerinden itibaren kullanmaya başlamanızda fayda var.


BatteryBar, BatteryCare ve Windows 10'un işlevi

BatteryBar

Windows'un sistem çubuğundaki pil simgesi, pil hakkında minimal bilgiler sunuyor. BatteryBar ise görev çubuğunuza yerleşiyor ve burada çok fazla yer kaplamadan en önemli bilgileri gösteriyor.

Çoğu zaman görev çubuğunda büyük bir pil simgesi olarak yer alan aracın üzerine geldiğinizde, pilinizin toplam kapasitesi, yıpranma seviyesi, pilin tamamen deşarj olmasına kalan süre gibi bilgileri görebiliyorsunuz.

BatteryBar'ın temel sürümü ücretsiz. Kişiselleştirme seçenekleri sunan Pro sürümünün fiyatı ise 4 dolar.

BatteryCare

Pilinizin mümkün olduğunca uzun dayanması için onu kurallara uygun biçimde deşarj etmelisiniz. BatteryCare, pilinizin güvenli olan en düşük noktaya kadar deşarj olmasına yardımcı olarak bu sorunu çözüyor. Pil göstergesini de kalibre eden BatteryCare, pil ve pil kapasitesi hakkında genel bilgiler sunuyor.

Windows 10 Battery Saver

Windows 10'un önizleme sürümünü kullanıyorsanız, işletim sisteminin yeni sürümüyle gelen yeni pil tasarrufu aracına sahipsiniz demektir. Ayarlar uygulamasını açın ve System > Battery Saver > Battery Saver Settings yolunu izleyin. Şimdi kutucuğu işaretleyin ve tasarruf modunun devreye girmesini istediğiniz pil seviyesini seçin.

İlk olarak Windows Phone'da ortaya çıkan Battery Saver işlevi, arka plandaki işlemleri kısıtlayarak pil ömrünüzü uzatmaya çalışıyor.

Haberin Devamı

Resimlerle: Her laptop'a lazım 24 taşınabilir araç!

Kaynak: CHIP Online

YORUM YAZ