MENÜ

Pilav satıyordu şimdi olimpiyata hazırlanıyor

Herkes onu, 2019 Avrupa Şampiyonası 4x400 finalindeki tarihi finişle tanımıştı. İlyas Çanakçı başarıya giden öyküsünü anlattı. Hayatının bir döneminde harçlığını düğünlerde pilav dağıtarak kazandığını söyleyen milli atlet hayali olan olimpiyatlar için ter döküyor.

Pilav satıyordu şimdi olimpiyata hazırlanıyor

İlyas Çanakçı... Herkes onu, 2019'daki U20 Avrupa Şampiyonası'nda Türkiye'nin altın madalya kazandığı 4x400 finalinde son bayrak değişiminde tam 4 rakibini geripe bırakıp, tarihi bir finiş yaparak tanımıştı. Milli atletin başarıya giden öyküsünü ve gelecek hedeflerini anlattı. Viyana Klasik Salon Yarışları’nda 400 metre koşusunda 47.03’lük zamanıyla genel sıralamada ikinci olan ve en iyi derecesini elde eden İlyas Çanakçı, "Lise zamanında harçlığımız çıksın diye düğünlere pilav dağıtmaya gidiyorduk. Sürekli garsonluk yapıyorduk. Düğün başı 30 TL alıyorduk. İki düğüne gidince haftalık 60 TL iyi paraydı. Annem spora çok sıcak bakmıyordu çünkü sürekli hasta oluyordum. Ama Tuğba hocam onu ikna etti ve başarılı olduk" dedi.

Haberin Devamı

'İlk maaşımla eve yiyecekler aldım'

Milli formayı ilk kez Romanya’da giydiğini ve ilk madalyasını da yine burada aldığını kaydeden 19 yaşındaki milli atlet, "U18’dim, o dönem U20’de Balkan ikincisi oldum, ilk milliliğimi ve madalyamı bu şekilde aldım. İlk kazandığım maaşla eve yiyecekler aldım. Çok gurur verici bir şey eve destek olmak. Ben babasız büyüdüğüm için anneme yardımcı olmak bu konuda beni çok mutlu ediyor. Önümüzde Avrupa Şampiyonası var salonda. 4x400 ekibiyle güzel bir başarı yakalayacağımı düşünüyorum. 2021 Olimpiyatları’na bireysel olarak zor olduğu için 4x400 ekibiyle gitmek istiyorum. Fakat 2024’te bireysel olarak kota almak istiyorum" diye konuştu.

YORUM YAZ