MENÜ

Phillip Cocu'dan Kabakov'a eleştiri: ''Bu hakemle bunu yapabilmek çok zordu''

Fenerbahçe Teknik Direktörü Phillip Cocu, 2-2 berabere kaldıkları Anderlecht maçının ardından açıklamalarda bulundu. Alınan 2-2'lik beraberlikten memnun olan Hollandalı hoca, maçın hakemi Kabakov ile ilgili de konuştu. Cocu, ''Oyuncularımız için çok iyi olan nokta var, ikinci yarıda 11 kişi kalmayı başarıp kırmızı kart görmediler.'' diye konuştu.

Phillip Cocu'dan Kabakov'a eleştiri: ''Bu hakemle bunu yapabilmek çok zordu''

UEFA Avrupa Ligi D Grubu üçüncü hafta mücadelesinde Fenerbahçe, 2-0 geriye düştüğü maçta Belçika'nın Anderlecht takımı ile 2-2 berabere kaldı. Karşılaşmanın ardından açıklamalarda bulunan Phillip Cocu, ''Anderlecht gibi bir rakibe karşı 2-0 geri düşüyorsanız işiniz çok zordur. Gördüğüm mücadele beni memnun etti, disiplinli mücadele ettik son ana kadar. Bu akşam plana sadık kaldık.'' diye konuştu. Mücadeleyi yöneten Bulgar hakam Kabakov'u eleştiren Cocu, "Hakem hakkında bir şey söylemek istemiyorum. Yeterince dikkat çekti zaten. ikinci yarıda 11 kişi kalmayı başarıp kırmızı kart görmediler. Bu hakemle bunu yapabilmek çok zordu." dedi.

Haberin Devamı

Cocu'nun açıklamaları şu şekilde:

"Her iki takımın da istekli olduğu bir maçtı. İlk yarıda iyi oynadık ama hak ettiğimiz golü bulamadık. Orta sahada birçok top kaptığımızı gördük. Son derece hayal kırıklığı yaratan bir gol yedik, ceza sahasındaki ilk tehlikelerden birinde gol yedik."

''Mücadele beni memnun etti''

"Devre sonrasında da ikinci golü erken gördük kalemizde. Anderlecht gibi bir rakibe karşı 2-0 geri düşüyorsanız işiniz çok zordur. Gördüğüm mücadele beni memnun etti, disiplinli mücadele ettik son ana kadar. Bu akşam plana sadık kaldık. İkinci gol iyi bir organizasyon sonrası gelmiş goldu. 3-2 de yapabilirdik. Böyle bir deplasman karşılaşmasında 2-2'lik skor da memnun edici."

Haberin Devamı

''Üçlü savunma kararının doğru olabileceğini düşündük''

"Herhangi bir fiziksel problemimiz olduğunu düşünmüyorum. Son perşembe-pazar maçına bakarsak o iki maçta en iyi sonuçları aldığımızı görebiliyoruz fiziksel olarak. Kısa zamanda iyi performans gösterebileceğimizi bize gösteren verilerdi o maçlar. Bugün şartlar farklıydı. Saha içerisinde birçok kötü nokta vardı. Son 1.5 ayda fiziksel açıdan oldukça geliştiğimizi görebiliyorum. Bu akşam rakibin nasıl oynadığını gördüğünüzde üçlü savunma kararının doğru olabileceğini düşündük. Rakip forvetlerin nasıl arkaya sarktığını ve beklerinin ileride oynadığını görünce dörtlü oynamak risk olurdu."

''Takımı tebrik ediyorum''

"Orta sahamızın hata yaptığı iki anda bunun onların işine yaradığını gördük. Her rakibe karşı kazanmak istersiniz ancak bazen farklı sistemlerde oynamanız gerekir. Takımı tebrik ediyorum, iki farklı dizilimde de iyi işler çıkardıklarını gördük."

''Rakibin iyi ve zayıf yanlarını değerlendirmelisiniz''

"Şunu da eklemek istiyorum, ofansif olarak da karar verdik. İki forvet oynadık ve arkalarında Benzia vardı, rakibimiz de üçlü savunma oynadı. Rakibin iyi ve zayıf yanlarını değerlendirmelisiniz her zaman, biz de buna göre tercih yaptık."

Haberin Devamı

''Hakem yeterince dikkat çekti''

"Hakem hakkında bir şey söylemek istemiyorum. Yeterince dikkat çekti zaten. Sizler de iyi analiz etmişsiniz, maç içinde olanları gayet iyi gözlemlemişsiniz. Oyuncularımız için çok iyi olan nokta var, ikinci yarıda 11 kişi kalmayı başarıp kırmızı kart görmediler. Bu hakemle bunu yapabilmek çok zordu."

''Oğuz Kaan ve Barış Alıcı...''

"Sezon başında iyi durumda geldi ama onunki gibi bir transfer yapmak kolay değil, durumunu anlıyorum. Barış'ın oynaması kendi elinde. İçinde bulunduğu durumdan çıkmak kendi elinde, antrenmanlarda göstermesi lazım. Barış'la ilgili endişe duymuyorum. Tıpkı Oğuz gibi, Oğuz bugün antrenmanda yaptıklarıyla oynamayı hak etti. 11 oynatsam mı diye bile düşündüm. Birçok genç var elimizde, çalışıp oynamak onların elinde."

Haberin Devamı

''Benim takımıma iki gol attığı için tabii ki mutlu değilim''

"Bakkali kalitesini gösterdi bu akşam, birçok pozisyonda onu engellemiş olmamıza rağmen bunu gösterdi. Onu durdurmak için iki savunmacıya ihtiyaç duyuyorsunuz ama yakın markaj altında bile nasıl tehlike olabileceğini gösterdi, pozisyonlar üretip iki tanesini attı. Bakkali eski bir futbolcum, bugün benim takımıma iki gol attığı için tabii ki mutlu değilim ama bulunduğu takımındaki durumundan memnunum."

YORUM YAZ