MENÜ

Phillip Cocu: "Sistemimiz 4-3-3 olacak"

Fenerbahçe'de teknik direktör Phillip Cocu, beIN Sports'a konuştu ve "Şu anki planımız 4-3-3. Bu sistemle sahaya daha iyi yayılacağımızı düşünüyorum. Şu anda fiziksel çalışma yapıyoruz ama adım adım taktiksel idmanlara başlayacağız" dedi.

Phillip Cocu: "Sistemimiz 4-3-3 olacak"

Fenerbahçe'nin Hollandalı teknik direktörü Phillip Cocu beIN Sports'a önemli açıklamalarda bulundu.

Tecrübeli teknik adamın açıklamaları şu şekilde:

"Takımla birlikte olmak ve beraber çalışmak, onların maçlarını izlemekten size daha net bir izlenim sağlar. Çok çalıştığımız bir haftayı geride bıraktık. Yoğun idmanlar yaptık. İçinde bulunduğumuz bu birkaç hafta, sezonun en önemli dönemidir. Şu anda işin fiziksel tarafını yapıyoruz. Adım adım taktiksel anlamda daha çok çalışmalara başlayacağız. Şu anki planımız 4-3-3. Bu sistemi düşünürken inancım; sahaya iyi yayılabileceğimiz ve bize fayda getirecek bir düzen olması. 10 numara ile mi oynarız, 8 numara ile mi oynarız... Bu elimizdeki oyuncu tiplerine bağlı. Önemli olan oyun kurarken ne yapmaya çalıştığımız.”

‘Yargılamak bana düşmez’

“Geçtiğimiz sezonki hocanın (Aykut Kocaman) yaptıklarını yargılamak bana düşmez. Ayrıca harika bir iş yaptığını düşünüyorum. Geçtiğimiz sezondaki maçları izlememdeki amaç, takımı gözlemlemek ve rakiplerle ilgili fikir edinmek. Daha önceden çalıştığım kulüpte mental çalışmalar da yapıyorduk. Fiziksel çalışmalara hepimiz alışığız. Mental çalışmalar da bu işin çok büyük parçası. Genç oyuncularımız için bu çok önemli, diğer oyuncularımız içinde bu gelişim hala sağlanabilir.”

Haberin Devamı
YORUM YAZ