MENÜ

PFDK ne zaman açıklanacak? PFDK kime kaç maç ceza verdi?

Olaylı Galatasaray - Fenerbahçe derbisinin ardından Galatasaray ve Fenerbahçe'de bir çok isim PFDK'ya sevk edilmişti. Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'nun cezaları bugün açıklaması bekleniyor. Peki, PFDK cezaları saat kaçta açıklanacak. Sekv edilenler kaç maç ceza alacak? İşte detaylar...

PFDK ne zaman açıklanacak? PFDK kime kaç maç ceza verdi?

Türkiye bugün PFDK'nın vereceği kararları merakla bekliyor. Olaylı Galatasaray - Fenerbahçe maçının ardından iki takımdan da önemli isimler PFDK'ye sevk edilmişti. Galatasaray'da teknik direktör Fatih Terim “hakaret ve tehdit ile sportmenliğe aykırı açıklamalar”, antrenör Hasan Şaş ile futbolculardan Badou Ndiaye, Ryan Donk ve Garry Rodrigues “saldırı”, Mariano “talimatlara aykırı hareket” nedeniyle tedbirli olarak Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’na (PFDK) sevk edildi.

Haberin Devamı

Fenerbahçe'de ise kırmızı kart gören Roberto Soldado ve Jailson “saldırı” nedeniyle tedbirli olarak sevk edildi.

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz ve İkinci Başkanı Abdurrahim Albayrak, tedbirsiz olarak PFDK'ya sevk edildi.

İki kulüpten toplam 6 görevli de “talimatlara aykırı hareketleri” nedeniyle PFDK’ya sevk edildi.

PFDK kararları saat kaçta açıklanacak?

PFDK kararları TFF tarafından Perşembe günleri açıklanıyor. Kararların 16:00'dan sonra

Kaç maç cezal alacaklar? Deniz Çoban Fanatik'e yazmıştı...

Donk ve Rodrigues...

Donk ve Rodrigues ise kırmız kart görmemelerine rağmen görüntülerden Disiplin Kurulu’na sevk edildi. Genellikle TFF bu tür olaylarda; en alt sınırdan ceza verme, en az kişiyi cezalandırma tavrında olur. Donk ve Rodrigues’in sevkine bakınca, TFF’nin bu kez acımasız davranacağını hissediyorum. Yani TFF ‘Dişini bilemiş’ benden söylemesi.

Haberin Devamı

Mustafa Cengiz...

Sportmenliğe aykırı açıklamaları nedeniyle sevk edilmiş. 45-120 gün hak mahrumiyeti, 30 bin ila 140 bin TL arasında para cezası alması kaçınılmaz.

Fatih Terim...

2 ayrı madde, 3 ayrı suçtan sevki yapılmış. Terim’in ‘hakaret, tehdit ve sportmenliğe aykırı açıklamaları’ bu sevke sebep gösterilmiş. Disiplin Talimatı’na göre her bir suç unsurunun karşılığı 3-7 maç men cezası. Tek bir suçu sabit bulunursa 3-7 maç, iki suçu sabit bulunursa 6-14 maç, üç suçu da sabit bulunursa Terim’i bekleyen acı reçete 9-21 maç men cezası olarak görünüyor.

Hasan Şaş...

Bir acı reçete de onu bekliyor. ‘Saldırı’ suçundan sevk edilmiş. 5-10 maç ceza öngörülüyor. Olayların dışında olmasına rağmen, olaya dışardan dâhil olması, sürdürmesi, oyuncuları kovalaması; cezanın alt sınırdan uzaklaşılarak verilmesine sebep olacak. Alacağı ceza 5 maçı geçer.

Ndiaye...

Onun sevki de ‘Saldırı’dan. 5-10 maç ceza öngörülüyor. Ancak Ndiaye için 12. Madde devreye girebilir. ‘Haksız Tahrik’ gerekçe gösterilerek cezası 2 maça kadar inebilir.

Donk...

Hakem kırmızı karta gerek görmemişti ama Hukuk Müşavirliği görüntülerden-Ben doğru bulmuyorum- sevkini yaptı. O da ‘Saldırı’dan sevk edildi. Uzaktan koşarak gelip Harun’a diziyle vuruyor. Hafifletici bir neden de görünmüyor. 5-10 maç ceza onu bekliyor.

Haberin Devamı

Rodrigues...

O da görüntülerden, ‘Saldırı’ gerekçesiyle -Bu sevki de doğru bulmuyorum- sevk edildi. 5-10 maç ceza alacaktır.

Mariano...

Cezalı olduğu halde akredite alana girerek, talimatlara aykırı hareket etmiş. 5 bin ila 60 bin arasında para cezası onu bekliyor.

Jailson...

Onu bekleyen ceza da 5-10 maç. Rakibine tokat atarak, olayları körükleyen kişi oldu. Cezası alt sınırdan uzaklaşılarak verilebilir.

Soldado...

Olayları başlatan kişi konumunda. ‘Saldırı’dan sevki yapılmış. 5-10 maç arası ceza onu bekliyor.

YORUM YAZ