MENÜ

Pesic, Efes'e geliyor

Ergin Ataman önderliğinde Avrupa'da bir türlü istediği sonuçları alamayan Efes Pilsen'in Sırbistan'ın efsane antrenörü Svetislav Pesic'e teklif götürdüğü öğrenildi.

Pesic, Efes'e geliyor

Antrenör Ergin Ataman önderliğinde sezon başında tarihinin en pahalı takımını kuran ve Avrupa Ligi’nde Final-Four hedefiyle yola çıkan Efes Pilsen’de alınan kötü sonuçlar sonunda patlak verdi. Yeni coach arayışlarına giren Lacivert-Beyazlılar, şu anda boşta olan efsane çalıştırıcı Svetislav Pesic’e teklif götürdüğü öğrenildi.

Başkan Özilhan istiyor
Takımın başına getirilecek isimle ilgili Efes Pilsen Başkanı Tuncay Özilhan’ın ilgilendiği ve Sırp çalıştırıcı Pesic’e bizzat kendisinin teklif götürdüğü belirtildi. Sırp basını tarafından da gündeme gelen teklif hakkında, Başkan Özlihan’ın 61 yaşındaki tecrübeli çalıştırıcıyla para konusunda ise herhangi bir miktar belirtmediği öğrenildi.

Avrupa’nın en iyisi
Geçen sezon Kızılyıldız’ın başında bulunan Pesic’e Efes Pilsen’den gelen teklifini düşüneceği ve büyük bir ihtimalle de kabul edeceği ileri sürüldü. Bu arada Avrupa’nın en iyileri arasında gösterilen Pesic, Vlade Divac, Dordevic, Toni Kukoc ve Dino Rada gibi oyuncuların yer aldığı Genç Milli Takımı’yla dünya şampiyonu olmuştur.

Gökhan German

Pesic’in başarıları
Dünya Şampiyonası: 2002 (Yugoslavya)
Avrupa Şampiyonası: 1993 (Almanya), 2001 (Yugoslavya)
Dünya Gençler Şampiyonası: 1987 (Yugoslavya)
Koraç Kupası: 1995
Eurolegue: 2003 EuroCup: 2007
Çalıştırdığı takımlar: Alba Berlin, Köln, Barcelona, L.Roma, Girona, D.Moskova, Kızılyıldız

Haberin Devamı
YORUM YAZ