MENÜ

Peru - Kolombiya maçında şike iddiası!

Kolombiya-Peru maçı sırasında Falcao’nun herkesin gözü önünde rakip oyuncularla konuşması ‘şike’ iddialarını gündeme taşıdı. 1-1’lik skorla Kolombiya, Rusya biletini aldı; Şili elendi, Peru ise play-off’a kaldı.

Peru - Kolombiya maçında şike iddiası!

Dünya Kupası Güney Amerika Elemeleri’ne şike gölgesi düştü. Kolombiya’nın deplasmanda Peru ile 1-1 kaldığı maçta yaşananlar “Yok artık” dedirtti.

1-0 Kolombiya’nın önde götürdüğü maç, 76. dakikada Ospina’nın frikikten yediği “klasına yakışmayacak” beraberlik golünden sonra dengeye geldi. Daha sonra Kolombiya kaptanı Falcao, tek tek rakip oyuncularla ağzı kapalı şekilde konuşmaya başladı. Tüm stadın ve hakemin gözü önünde yaşanan bu diyalogların ardından son dakikalar “al gülüm, ver gülüm” şeklinde yan pasla geçti. Bu görüntüler şike iddialarını gündeme getirdi. Bu sonuçla Kolombiya direkt Rusya biletini alırken, son Güney Amerika şampiyonu Şili elendi. Bir gol bulsa direkt Dünya Kupası’na gidecek olan Peru ise play-off’la yetindi. Grupta 5. olan Peru, Okyanusya Futbol Konfederasyonu’ndan gelen Yeni Zelanda ile karşılaşacak.

Peru - Kolombiya maçında şike iddiası


ŞİLİ: FIFA GÖREVE


Şili federasyonu, skandal görüntülerin ardından FIFA’ya başvurdu. FIFA oyuncuların konuşmalarını dudak okuma yöntemiyle tespit edip, hakem raporlarını da inceleyerek konuyla ilgili kararını verecek. Bu arada Şili’nin elenmesiyle Beşiktaş’tan Medel ve F.Bahçe’den Isla’nın yazın Dünya Kupası’na gitme hayalleri de sona erdi.

Kaynak: Habertürk

Haberin Devamı
YORUM YAZ