MENÜ

Peri masalı: 62-61

Potanın Perileri, Dünya Şampiyonası'nda finale yürüyor. Milli takımımız, grupta Fransa ve Kanada'yı yenip lider olarak çıktığı çeyrek finalde de Sırbistan engelini aştı, son 4 takım arasına girerek bayram arifesinde tüm Türkiye'yi sevince boğdu.

Peri masalı: 62-61

Türkiye için hazırlık döneminde hedeflenen final yolu planlandığı gibi gidiyor... Öncelik gruptan lider çıkmaktı, Fransa ve Kanada galibiyetleriyle, ilk görev tamamlandı. Çeyrek finalde beklendiği gibi, rakibimiz Sırbistan oldu. Kadın basketbolunda son yıllarda çıkış yakalayan Sırbistan’a bugüne kadar yenilmeyen Periler, bu alışkanlığını dünkü maçta da sürdürdü.

Gizli özne Tuğçe!

Üçüncü çeyreğin sonundaki alan savunmasıyla rakibin ritmini bozan, Birsel’le hücumda hareketlenen, Sanders’la ribauntları toplayan, Tuğba’yla Dabovic’i yıpratan, Şaziye’nin üçlükleriyle farkı eriten, Işıl’ın içeri penetreleriyle faul çizgisine giden ve galibiyetin gizli öznesi Tuğçe’nin 9 dakikalık muhteşem performansı Ay-Yıldızlılar’ı, yarı finale çıkarttı: 62-61. Aslında şanssızlıklar da yaşandı en büyük skor gücümüz Nevriye, ilk sayısını 35. dakikada bulsa da takım olmanın ve birbirlerin eksiğini kapatmanın avantajını Türkiye bu maçla yaşadı.

Sanders bloklarla bitirdi

Haberin Devamı

Sırbistan’ın hücumlardan boş döndüğü ilk çeyreği Türkiye 18-13 önde kapattı. Ancak Milica Dabovic’in (6/3) üçlük olup yağdığı, bizim de sadece 6 sayı atabildiğimiz 2. çeyrek 30-24 alehimize bitti. Kötü oyunumuz ikinci yarının başında da devam etti, Nevriye’nin bir türlü isabet bulamadığı ve hücumda da tempo bulamadığımız dakikalarda Sırbistan farkı 10’a çıkardı: 31-40. Ne zamanki Tuğba’nın Dabovic’i tutup ardından da alan savunmasına geçtiğimiz anda her şey değişti. Şaziye (4/7 üçlük), Birsel,
Sanders ve Tuğçe’nin (7 sayı, 2 ribaunt) skorer oyunu son bölüme 41-40 önde girmemizi sağladı. 4.çeyrekte de çekişme devam etti. Sonucu getiren ise, 35’te 15. şutunda ilk sayısını bulan Nevriye attıkça attı. Işıl faul atışlarında skora katkı sağladı. Sanders da bloklarıyla potayı göstermeyince, Türkiye zafere gitti: 62-61. Şimdi sıra İspanya’da... Ve beklenen rakipti. Umarız, bundan sonrası da planlandığı gibi gider...

Hatice Yücel

YORUM YAZ