MENÜ

Pereira, transfelerin amacı hakkında konuştu

Fenerbahçe teknik patronu Vitor Pereira çok sayıda transfer yapmalarının nedenini açıkladı: “Dev kulüpler gibi geniş kadroya sahip olalım ki örneğin 'Persie sakat, ne yapacağız?' diye düşünmeyelim. Yani demem o ki bir futbolcuya göre plan yapmamalıyız. Ancak böyle alternatifli bir takım üç kulvarı da kaldırabilir.”

Pereira, transfelerin amacı hakkında konuştu

Bu sezon transfere doymayan ve son yılların rekorunu kıran Fenerbahçe’de teknik direktör Vitor Pereira neden bu kadar çok takviye yaptıkları konusuna açıklık getirdi. Son olarak Ozan Tufan ve Volkan Şen hamleleriyle her mevkinin en az 1 alternatifinin olmasının uzun maraton için çok önemli olduğuna dikkat çeken Portekizli teknik adam, şu ifadeleri kullandı:

"Bütün büyük kulüplerde bu işler böyledir. Hiçbir teknik adam ‘Ben transfer istemem’ demez. İddialı takım olmak istiyorsak bu takviyeler şart. Benim kafamda asla gardı düşmeyen bir takım var. Kimin o hafta oynadığı da önemli değil. Kadronuz geniş ve alternatifli olursa zaten kimin oynadığı fark etmez. Sadece ligde 34 maç yapacağız, UEFA Avrupa Ligi’nde de sonuna kadar gitmek istiyoruz. Ayrıca Türkiye Kupası’nı da kazanmalıyız.

‘ÇOK ÇALIŞACAĞIZ’

Bu kadar yoğun bir maç temposunu da ancak geniş bir kadro kaldırabilir. Tam tersini düşünün. Bir oyuncuya bağlı bir düzenin zararlarını çekersiniz. Koskoca takım sadece ‘Van Persie bu hafta yok. Biz ne yapacağız?’ diye düşünmemeli. Ben sadece bir örnekle bu durumu açıklamak için van Persie ismini kullandım. Bu isimler değişebilir tabii.

Futbol bir kültürdür ve sadece bir oyuncunun performansına göre planlar yapamazsınız. Bakın dünya kulüplerine, her oyuncunun mutlaka alternatifi vardır. Ben Fenerbahçe’nin gelecek adına büyük işler yapacağını ve adını Avrupa’da fazlasıyla duyuracağına inanıyorum. Başarılar için zaman gerekir ama biz bu zamanı kısaltmak için var gücümüzle çalışıyoruz.”

(Vatan)

Haberin Devamı
YORUM YAZ