MENÜ

Pereira, formayı herkese veriyor!

Teknik Direktör Vitor Pereira, geniş kadronun avantajını ligin ilk yarısında kullandı. Kurduğu ana kadronun yanısıra diğer isimler de fazlasıyla forma şansı buldu.

Pereira, formayı herkese veriyor!

Milliyet Gazetesi'nin haberine göre; Teknik Direktör Vitor Pereira, geniş kadronun avantajını ligin ilk yarısında kullandı. Kurduğu ana kadronun yanısıra diğer isimler de fazlasıyla forma şansı buldu.

Öyle ki sarı­lacivertli takımda 19 isim, sezonun ilk yarısında çift haneli maç sayılarına ulaştı...

Sadece Mehmet Topuz, Kadlec ve Fabiano tek hanelerde kaldı. Hem Avrupa hem de ligde elde edilen iyi sonuçlarda geniş kadro ve bu dağılımın önemli payı oldu.

Kaleci Volkan Demirel dışarıda tutulduğunda savunma, orta saha ve hücum hattında toplam 18 isim çift haneli maç sayılarına ulaştı. Bu da neredeyse sarı lacivertli takımın ana kadrosu ile alternatif olarak düşünülen diğer kadro arasında bir denge olduğunu ve yükün birkaç isim dışında eşit dağıldığını gösteriyor.

Şener geçti

Pereira’nın en çok tercih ettiği isim Fernandao’ydu. Brezilyalı golcü 28 maç ile bu sezon en çok formayı giyen isim oldu. Fernandao’nun ardından Portekizli’nin en çok forma verdiği isim Mehmet Topal, 26 maçta oynadı.

Sezon başında kadrosunu Nani ve Van Persie gibi iki dünya yıldızı ile güçlendiren Fenerbahçe’de bu isim 25’er kez forma giyerken bu sayıya ulaşan diğer isimse Diego oldu.

Sakatlığı sebebiyle takımdan bir süre uzak kalan Gökhan Gönül, iyileştikten sonra formasını aldı. Gökhan’sız dönemde görev yapan Şener, maç sayısında takım arkadaşını geçti.

Haberin Devamı
YORUM YAZ