MENÜ

Pep Guardiola'dan Rusya - Ukrayna savaşına ilişkin açıklama

Premier Lig ekiplerinden Manchester City'nin İspanyol menajeri Pep Guardiola, Manchester United maçı öncesi Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırısına ilişkin açıklamalarda bulunurken NATO ve Avrupa ülkelerini başarısızlıkla suçladı.

Pep Guardiola'dan Rusya - Ukrayna savaşına ilişkin açıklama

Rusya'nınn Ukrayna'ya yönelik saldırına spor dünyasından tepkiler sürüyor. Son olarak Manchester City'nin İspanyol menajeri Pep Guardiola, Manchester United maçı öncesi yaşananlara ilişkin düşüncelerini paylaştı.

Haberin Devamı

Premier Lig'in Ukrayna halkıyla dayanışma sözü vermesine ilişkin görüşleri sorulan Pep Guardiola, "Önemli ama işin sonunda sadece bir jest" dedi.

Açıklamasının devamında ise NATO ve Avrupa ülkelerini başarısızlıkla suçlayan İspanyol teknik adam, "Dünyanın her yerinde kişisel veya toplu olarak bir şeyler yapın. Politikacılar bunları önleyebilir. Bunlar, onların başarısızlıkları nedeniyle yaşanıyor. Yapamadıkları için oluyor. Masum insanlar acı çekiyor ve bu durum, hâlâ da devam ediyor. NATO ve Avrupa ülkeleri başarısızlar" ifadelerini kullandı.

Takımın Ukraynalı oyuncusu Oleksandr Zinchenko'nun durumu hakkındaki soruyu da cevaplayan Guardiola, "Savaş devam ettikçe daha da kötü olacak. Endişe verici. Ülkesinde inanılmaz şeyler yaşanıyor. Bunları herkesten daha iyi biliyor çünkü orada ailesi var. Bu durum 8 gün, 9 gün daha da kötüye gidiyor. Ne yazık ki daha uzun olacak" dedi.

YORUM YAZ