MENÜ

Pendik meydan muharebesi!

Pendikspor-Sakaryaspor karşılaşmasında ortalık savaş alanına döndü. Polis tribünlere gaz bombası attı, pek çok taraftar yaralandı. Hakem maçı tatil etti

Pendik meydan muharebesi!

2.Lig'de oynanan Pendikspor-Sakaryaspor maçında büyük olaylar çıktı. 650 kişilik konuk takım tribünü için Pendik Yönetimi bin 500 bilet satınca, Sakaryalı pek çok taraftar dışarıda kaldı. Mağdur duruma düşen Yeşil-Siyahlı futbolseverler stada girmek istedi, polis copla müdahale etti. Dışarısı karışırken, Sakaryasporlu taraftarların bulunduğu tribünde de gerginlik yaşandı. Çevik Kuvvet ekibi tribünlere önce gaz bombası attı, ardından da biber gazı kullandı. Nefes almakta zorluk çeken taraftarlar sahaya inince, hakem maçı durdurdu. Polis ile Sakaryalılar arasında bu kez saha içinde arbede yaşandı. Olayları engellemek isteyen Sakaryaspor Teknik Direktörü Engin Korukır da biber gazından nasibini aldı. 12 kişi hastaneye kaldırılırken, İsmail Aktas isimli taraftarın hayati tehlikesinin olduğu öğrenildi.

Haberin Devamı

'Yaşananlar emniyetin zaafiyeti'
Sakaryasporlu futbolcular maçın ardından hastaneye gidip rapor alırken, Tatangalar'ın Başkanı İsmail Gürses, Pendik Emniyet Müdürlüğü hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını belirtti. Gürses, "Taraftarlar arasında bir problem yoktu. Neden gaz bombası atıldı bilemiyorum. Gaz bombası atılınca futbolcular da etkilendi, biz de etkilendik. Yaşananlar emniyetin zaafiyeti" dedi.

YORUM YAZ