MENÜ

Paulinho, Guangzhou Evergrande'ye geri döndü

Çin ekiplerinden Guangzhou Evergrande, geçen sezon Barcelona'ya 40 milyon euro karşılığında sattığı Paulinho'yu bir yıllığına kiraladı.

Paulinho, Guangzhou Evergrande'ye geri döndü

Guangzhou Evergrande, geçen sezon Barcelona'ya 40 milyon euro karşılığında sattığı Paulinho'yu bir yıllığına kiraladı.

Geçtiğimiz sezon Barcelona'ya transfer olan fakat istediği kadar forma şansı bulamayan Paulinho, 1 sene aranın ardından tekrar Çin'e dönmüş oldu.

Barcelona, Paulinho'nun kiralanmasıyla birlikte kadrosundaki AB dışı oyuncu sayısını 3'e indirdi. La Liga'da kural gereği, bir takımın kadrosunda yalnızca 3 AB dışı oyuncu yer alabiliyor. İspanyol ekibinin Paulinho'dan dolan boşlukla AB dışı oyuncu transfer etmesi bekliyor. Takımda bulunan diğer AB dışı futbolcular ise Fenerbahçe'nin transfer gündeminde de olan Kolombiyalı Yerry Mina ve Brezilyalı Coutinho ile Arthur.

Paulinho, 2015’te transfer olduğu Guangzhou Evergrande ekibiyle çıktığı 95 maçta 27 gol kaydetmişti. Geçen sezonu Barcelona’da geçiren Brezilyalı futbolcu, İspanyol ekibiyle 49 maça çıkıp 9 kez rakip fileleri havalandırdı.

29 yaşındaki tecrübeli futbolcu sırasıyla Lodzki KS, Bragantino, Corinthians, Tottenham, Guangzhou Evergrande ve Barcelona formaları giydi.

Paulinho, Guangzhou Evergrandeye geri döndü


Çin ekibi Guangzhou Evergrande, Paulinho transferini bu görselle duyurdu.

Barcelona da açıkladı

Barcelona, geçtiğimiz sezon başında €40M karşılığında Guangzhou Evergrande’den kadrosuna kattığı Paulinho’yu eski takımına 1 yıl için kiraladı. Guangzhou Evergrande, sezon sonunda da €50M’luk zorunlu satın alma opsiyonunu kullanacak.

Haberin Devamı
YORUM YAZ