MENÜ

Patriots uçuyor!

NFL'de 7. haftanın açılış karşılaşmasında New England Patriots sahasında New York Jets'i ağırladı. Ev sahibi adına yıldızlaşan QB Tom Brady, 3 touchdown pası attığı gecede takımını 27-25'lik galibiyete sürükledi.

Patriots uçuyor!

Geride kalan 6 haftada 4 galibiyet almayı başaran 2004'ün Super Bowl şampiyonu New England Patriots, sahasında bu sezon yalnızca 1 galibiyet alıp taraftarlarına hayâl kırıkılığı yaşatan New York Jets'i ağırladı.

Gillette Stadyumu'nda 68 bin kişinin önünde oynanan zorlu mücadeleyi ev sahibi ekip Patriots 27-25 kazanarak bu sezon 5. kez sahadan zaferle ayrıldı.

NFL'in en tecrübeli oyun kurucularından biri olan 37 yaşındaki Tom Brady, 37'de 20 isabet, 261 yard pas ve 3 touchdown'la geceye damgasını vurmayı başardı.

New York Jets cephesinde ise, 2013 NFL Draftı'nda 2. turdan büyük umutlarla seçilen oyun kurucu Geno Smith, 226 yard ve 1 touchdown pasıyla mücadeleyi tamamladı. Running back oyuncusu Chris Ivory ise 107 yard katettiği geceyi 1 touchdown'la süsledi.

Maçın kırılma anında 58 yard field goal kullanmak üzere topun başına gelen kicker oyuncusu Nick Folk bloklanınca, Jets galibiyete uzanma şansını elinden kaçırdı.

NFL ve takımı New England Patriots'taki 15. sezonunu geçiren Tom Brady, maç sonrası NFL Stüdyo'da yaptığı açıklamada, ''Zor bir galibiyet aldık. Takım olarak daha iyi olmak için çok çalışıyoruz. Sezona yavaş başladık ancak şu anda bulunduğumuz yerden memnunuz'' ifadelerini kullandı.

NFL'de 7. haftanın diğer mücadeleleri pazar günü oynanacak. Haftanın kapanış maçında ise pazartesi gecesi Pittsburgh Steelers-Houston Texans takımları karşı karşıya gelecek.

Touchdown: Bir oyuncunun topla rakip takımın kale sahasına girmesi, veya rakip kale alanındayken kendisine atılan pası yakalaması sonucu meydana gelir. Touchdown yapan takım 6 sayı kazanır.

Haberin Devamı

Field goal: Ayakla yerdeki topa yapılan vuruştur. Amaç rakip takımın kale direklerinin arasından topu geçirmektir. 3 puan değerindedir.

Tolga Kaplan / Fanatik.com.tr

YORUM YAZ