MENÜ

'Patlama sesleri duyuldu, Cam parçaları yağdı'

O anları otobüsün arkasındaki araçta bulunan DHA muhabiri Ömür Avcı yazdı...

'Patlama sesleri duyuldu, Cam parçaları yağdı'

Bir patlama sesiyle irkildik. Takım otobüsünden seken camlar bizim araca yağdı. Otobüs sorunsuz durmasaydı facia yaşanırdı. Sadece takım aracı değil, arkasındaki 10 araçlık konvoyun yoldan çıkması ya da zircirleme bir kaza kaçınılmazdı.

Fenerbahçe’nin 5-1’lik Rizespor galibiyeti sonrasında, her maçta olduğu gibi gazeteciler olarak Sarı-Lacivertli takıma Trabzon Havalimanı’na kadar eşlik etmek üzere yola çıktık. Önde polis eskortu, arkada koruma aracı ve basın mensuplarının arabalarından oluşan 10 araçlık konvoy, Trabzon’un Sürmene ilçesi girişine kadar geldi.

Manzara korkunçtu

Her şey normal gözükürken, birden büyük bir patlama sesi geldi. Otobüsün yaklaşık 15 metre arkasında seyrediyorduk ve aniden üzerimize adeta dolu gibi cam parçaları yağmaya başladı. Daha ne olduğunu tam anlayamadan Fenerbahçeli futbolcuların bulunduğu otobüs, şoförün büyük kabiliyetiyle, yalpalamadan 150 metre sonra yolun ortasında durdu. Hemen otobüse koştuk ve korkunç bir manzarayla karşılaştık. Şoför Ufuk Kıran’ın ağzından ve burnundan adeta kan boşalıyordu. Şoför koltuğunun önü kan gölüne dönmüştü. Şoför, polis aracıyla hastaneye gönderilirken, otobüsten polis aracına kadar yaklaşık 15 metre boyunca yerdeki kan izleri olayın vahametini adeta gözlerimizin önüne seriyordu.

Faciayı ucuz atlattık

Bundan sonra büyük bir kargaşa başladı. Arkadaki otobüste bulunan Fenerbahçeli yöneticiler takımın yanına geldi. Futbolcuların yüzündeki büyük korku ve panik belli olurken, teknik direktör İsmail Kartal bir yandan takımı sakinleştirmeye çalıştı, diğer yandan da araçtan inerek camdaki izleri inceledi. Şoförün sol tarafındaki cam adeta tuzla buz olurken, otobüsün ön camında da 4-5 tane büyük darbe izi bulunduğunu görünce gerçekten çok büyük bir facianın ucuz atlatıldığını bir kez daha anladık. Şoför Ufuk Kıran’ın soğukkanlılığı, hem Fenerbahçeli futbolcuların bulunduğu otobüsün devrilmeden ve yoldan çıkmadan durabilmesini sağlamıştı, hem de konvoyda bizim de içinde bulunduğumuz diğer araçların otobüse çarparak facianın boyutunu artırmasının önüne geçmişti.

Tansiyon alanda düştü

Yaklaşık 45 dakikalık gergin bekleyişin ardından Fenerbahçeli oyuncular, polis midibüsüyle havalimanına götürüldü ve büyük güvenlik önlemleri altında Dış Hatlar Salonu’ndan kendilerini İstanbul’a götürecek uçağa bindi. Bu sırada Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Trabzonspor Kulübü Başkan Yardımcısı Yakup Arslan ve TFF Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Beyazlı’nın da havalimanına kadar gelerek Mahmut Uslu’ya ve kafileye geçmiş olsun dileklerini iletmeleri güzel bir jest olarak kayıtlara geçti.

Ömür Avcı

Milli futbolcular isyanda: Maçlara çıkmayalım!

Haberin Devamı
YORUM YAZ