MENÜ

Parayla saadet yine olmadı

Katarlılar’ın hegomanyasına girdiği günden bu yana harcamalarıyla dikkat çeken ve Fransa Ligi’ne ambargo koyan PSG, Kupa 1’de ise hüsrana uğruyor. Geçen sezon Barcelona’ya 6-1 kaybederek Devler Ligi’ne veda eden Paris ekibi, bu sezon ise Real Madrid’e iki maçta da yenilerek, Şampiyonlar Ligi’nde son 16’nın ötesine gidemedi.

Parayla saadet yine olmadı

Katarlı iş adamı Nasser Al- Khelaifi’nin kulübü satın almasının ardından Fransa Ligi’ne ambargo koyan ve son 5 sezonda 4 şampiyonluk yaşayan PSG, Devler Ligi’nde hüsrana uğramaya devam ediyor. Geçen sezon transfere 138.5 milyon Euro (653 milyon TL) harcayan Fransız devi, Şampiyonlar Ligi’nde grup etabını Arsenal’in ardından 2. tamamlamış ve son 16 turunda İspanyol devi Barcelona ile eşleşmişti. İlk maçı 4-0 kazanan Paris ekibi, çeyrek final biletine çok yakınken, rövanş maçında büyük bir hezimet yaşamıştı. Başkent temsilcisi, ikinci maçta Katalan devine 6-1 kaybetmiş ve Kupa 1’den elenmişti.

Ligde 14 puan fark attı

Bu yıl ise gözünü tamamen karartan ve hem Fransa Ligi’nde hem de Devler Ligi’nde şampiyonluk hedefi ile sezona başlayan PSG, 222 milyon Euro’ya (1 milyar 47 milyon TL) Neymar’ı, 180 milyon Euro’ya (849 milyon TL) Kylian Mbappe’yi transfer ederek, gücüne güç kattı. Ligde en yakın rakibi Monaco’ya 14 puan fark atan Fransız devi, Şampiyonlar Ligi’nde B Grubu’nu Bayern Münih’in önünde lider bitirdi ve son 16 turunda Real Madrid ile eşleşti.

‘Değişeceğini düşünüyorlardı’

İlk maçı deplasmanda 3-1 kaybeden PSG, önceki gün de kendi evinde Madrid ekibine 2-1 yenildi ve Şampiyonlar Ligi’nde yine son 16 turunun ötesine gidemedi. Madrid maçının ardından konuşan Draxler, “Yaz aylarında 400 milyon Euro (1 milyar 887 milyon TL) harcadık ve herkes bir şeylerin değişeceğini düşünüyordu. Ancak biz bu turu geçmekte yine başarısız olduk” sözleri ile özeleştiri yaptı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ