MENÜ

PAOK - AEK maçına sadece 1500 izleyici!

Yunanistan’da ligi şampiyon bitiren PAOK ile AEK arasında cumartesi günü oynanacak kupa finali öncesi hükümet, geçmişte yaşanan olayları da göz önünde bulundurarak tarihi bir karar aldı. Spor Bakanı Giorgos Vassiliadis, yine olay çıkacağının haberini aldıklarını belirterek, maçın seyircisiz oynanacağını açıkladı. Mücadeleyi davetli olarak sadece 1500 kişinin izleyebileceği bildirildi.

PAOK - AEK maçına sadece 1500 izleyici!

Son dönemde birçok olayın yaşadığı Yunanistan futbolunda krizler bir türlü bitmiyor. Önümüzdeki cumartesi günü Yunanistan Kupası Finali’nde lig şampiyonu Mircea Lucescu’nun oğlu Razvan’ın çalıştırdığı PAOK ile AEK Atina arasında gerçekleşecek final karşılaşması öncesi önemli bir karar alındı.

Haberin Devamı

Yunan hükümeti, iki takımın geçmişte yaşadıkları olaylar sebebiyle şampiyonluk maçının seyircisiz oynanmasına karar verdi.

Spor Bakanı Giorgos Vassiliadis, iki takım holiganlarının bir kez daha tansiyonu yükseltecek planlar içinde olduklarını öğrendiklerini ve bu yüzden bu kararı almak durumunda kaldıklarını söyledi.

69 bin kişilik Atina Olimpiyat Stadı’ndaki mücadeleyi yaklaşık 1500 kişinin izlemesi bekleniyor. Futbol Federasyonu’nun her iki takıma 300’er protokol bileti verdiği, kalanın ise federasyon tarafından dağıtılacağı bildirildi.

Üst üste 3. kez rakipler

AEK-PAOK’un geçen yıl oynanan lig maçında konuk ekibin 90. dakikada ofsayt gerekçesiyle verilmeyen golü sonrası ortalık karışmış, taraftarlar ve PAOK’un Başkanı Ivan Savvidis, belindeki silahıyla sahaya girererek hakemleri tehdit etmişti.

Haberin Devamı

PAOK - AEK maçına sadece 1500 izleyici

Yaşananların ardından ligler bir süre tatil edilmişti. Ayrıca bundan önce oynanan son iki kupa finalinde de iki takım karşılaşmış, PAOK’un zaferiyle biten karşılaşmalarda olaylar yine eksik olmamıştı.

YORUM YAZ