MENÜ

Özkan Yıldız Koşusu'nu STAR RUBY kazandı

21 Eylül Cuma günü, Bursa Osmangazi Hipodromu'nda düzenlenen yarışlarda, günün en önemli ve tek kupalı mücadelesi, 2004 yılında kaybettiğimiz merhum Özkan Yıldız adına düzenlenen koşuydu.

Özkan Yıldız Koşusu'nu STAR RUBY kazandı

2004 yılında geçirdiği talihsiz kaza sonucu aramızdan ayrılan merhum Özkan Yıldız adına düzenlenen koşunun 2018 yılı galibi (KV-6); STAR RUBY (Win River Win - Duomo / Doyoun) oldu. Erhan Yavuz ile koşuya katılan, Uğur Kurtuluş'un sahibi olduğu, Francesco Sponza tarafından yetiştirilen STAR RUBY, üst üste üçüncü birinciliğine Özkan Yıldız Koşusu'nu kazanarak ulaştı.

Haberin Devamı

Birincilik ikramiyesi 56.000 TL olan ve kum pistte 2000 metre mesafede gerçekleşen Özkan Yıldız Koşusu’nda ikinciliği, FAITHFUL WOLF (Speedy Wolf - Faithfull Lady / Victory Gallop) elde ederken, HALİLŞAH (Arizona Red - Caprice Classic / Strike the Gold) mücadeleden üçüncü, son atakları ile BABA DİNO (Bosporus - Puçika / Fantastic Fellow) ise tabelayı tamamladı.

3 yaşlı safkan İngiliz taylarının start aldığı koşuyu kazanan STAR RUBY için koşunun bitiriş derecesi 2.08.57 olarak kayıtlara geçerken, farklar 5 Boy - 1 Boy - 10 Boy şeklinde sonuçlandı.

Özkan Yıldız kimdir?

1982 yılında İstanbul'da doğan Özkan Yıldız, İlköğretimini Küçükçekmece Tepe İlköğretim okulunda bitirmiş ve Ocak 1999 yılında Apranti Eğitim Merkezi'nde eğitime başlamıştır. İlk yarışını Ankara'da Kemalim isimli Arap atıyla koşan Yıldız, 2001 yılından 2004 yılına kadar 260 kez at binerek 19 yarış kazanmıştır.

Haberin Devamı

14 Haziran 2004 tarihinde talihsiz bir kaza sonucu kaybettiğimiz Özkan Yıldız'ı anısına düzenlenen bu koşu ile andık.

YORUM YAZ