MENÜ

ÖZET Trabzonspor-Beşiktaş maç sonucu: 0-2

Spor Toto Süper Lig'in 24. haftasında Beşiktaş, zorlu Trabzonspor deplasmanından Babel'in golleriyle 2-0 galip ayrıldı ve zirve yarışında Fenerbahçe'ye 3 puan fark yaptı hem de şampiyonluk şansını devam ettirdi. Siyah-Beyazlılar'da Alvaro Negredo, oyuna girdikten sonra 2 golün de asistini yaparak maça damgasını vurdu.

ÖZET Trabzonspor-Beşiktaş maç sonucu: 0-2



Zirve hesapları yapan Beşiktaş, çok zorlu Trabzon deplasmanını ikinci yarıda Negredo'nun oyuna girmesiyle maçı koparttı. İspanyol golcünün 2 asistini gole çeviren Babel, Kara Kartal'ı şampiyonluk yolunda tuttu.

Süper Lig puan durumu ve 24. haftanın sonuçları

Maçtan dakikalar şöyle;

Ligde geçen hafta deplasmanda Aytemiz Alanyaspor’u 2-1 mağlup ederek 6 maç sonra 3 puan sevinci yaşayan bordo-mavililer, Beşiktaş karşısında da galip gelerek çıkış yakalamak istiyor. Ligin 23. haftasındaki derbi maçta Fenerbahçe’yi 3-1 yenen Beşiktaş, bordo-mavili rakibini de mağlup ederek şampiyonluk iddiasını sürdürmeye çalışacak. Zorlu karşılaşma Halis Özkahya'nın düdüğü ile başladı.

Beşiktaş'ın kalan maçları | Beşiktaş (BJK) fikstür

Karşılaşmanın henüz 28. saniyesidne Beşiktaş'ta Tosic, topa elle müdahele ettiği için sarı kart gördü.

7. dakikada Trabzonspor sağ kanattan serbwest vuruş kazaqndı. Topun başına geçen Sosa'nın ortasında Novak'ın ceza sahası içinden vuruşu auta gitti.
8. dakikada ise Beşiktaş Talisca ile gol aradı. Brezilyalı yıldızın ceza sahasından şutu üstten dışarı gitti.
22. dakikada Jose Sosa soldaki Pilip Novak'ın hareketlendiğini görüp pasını verdi, son anda Jeremain Lens etkili bir müdahale yaptı ve topu kornere gönderdi.
25. dakikada Adriano'nun soldan altıpas ön çizgisi üzerine ortasına, Vagner Love yakın mesafeden dokunamayınca Beşiktaş, mutlak golden oldu.
27. dakikada Trabzonspor'da Hubocan, Babel'e yaptığı faul sonrası sarı kart gördü ve Akhisarspor maçında cezalı duruma düştü.
31. dakikada Novak'ın defansın arkasına gönderdiği topu N'Doye, demarke pozisyonda olmasına rağmen kontrol edemeyince ev sahibi net pozisyondan yararlanamadı.

Trabzonspor fikstürü, kalan maçları | 2017-2018 sezonu TS Maçları

Love net golü kaçırdı!

38. dakikada gelişen Beşiktaş atağında Talisca'nın ceza sahası sağ içine bıraktığı topa Vagner Love çaprazdan sert vurdu, top az farkla üstten auta gitti.

43. dakikada Babel'in derinlemesine pasında Talisca bekletmeden vurdu, Onur çıkardı sonrasında top Talisca'ya çarpıp dışarı gitti.

Karşılaşmanın ilk yarısı 0-0 sona erdi.

İkinci yarı Trabzonspor'un vuruşu ile başladı.

Karşılaşmadaki ilk oyuncu değişikliğini konuk ekip Beşiktaş yaptı. Vagner Love oyundan çıkarken yerine Alvaro Negredo girdi.

64. dakikada da Trabzonspor'da Olcay'ın yerine Yusuf ve Kucka'nın yerine Rodallega girerken Beşiktaş'ta sakatlanan Adriano'nun yerine Caner oyuna dahil oldu.

Maçta 65 dakikada geride kalmasına rağmen iki takımda ikinci yarıda pozsiyon üretmekte oldukça zorlandı. 68. dakikada bir taraftar Türk Bayrağı ile sahaya girdi ve mücadele bir müddet durakladı.

Beşiktaş Babel'le golü buldu!

71. dakikada gelişen Beşiktaş atağında sol kanattan Caner'in yaptığı ortayı ceza sahası içinde kontrol eden Negredo, boş durumdaki Babel'i gördü ve hollandalı topçu Beşiktaş'ı 1-0 öne geçirdi. Bu golün ardından Beşiktaşlı futbolcular gol sevincini yaşamak için Alvaro Negredo'ya koştu.

ÖZET Trabzonspor-Beşiktaş maç sonucu: 0-2


Babel'den 2. gol!

Beşiktaş kendi yarı sahasında kazandığı serbest vuruşu bekletmeden kullandı. Ceza sahası önünde Babel, Negredo ile verkaça girdi ve kaleci Onur'la karşı karşıya kaldı. 78. dakikada Hollandalı yıldız topu filelerle buluşturdu ve skoru 2-0 yaptı. İspanyol golcü bu golün de asistini yaptı ve oyuna girdikten sonra maçın gidişatını değiştirdi.
Mustafa Pektemek 85. dakikada Lens'in yerine oyuna dahil oldu.

kalan dakikalarda başka gol olmadı ve Beşiktaş, Trabzonspor deplasmanından 3 puanla döndü.

Takım kadroları

Trabzonspor: Onur, Pereira, Hubocan, Durica, Novak, Okay, Kucka, Abdülkadir, Sosa, Olcay, N'Doye
Yedekler: Uğurcan, Arda, Kamil Ahmet, Uğur, Batuhan, Onazi, Bero, Rodallega, Yusuf, Abdurrahim

Beşiktaş: Fabri, Gökhan, Adriano, Medel, Tosic, Atiba, Tolgay, Lens, Babel, Talisca, Vagner Love
Yedekler: Tolga, Utku, Caner, Fatih, Necip, Vida, Oğuzhan, Larin, Mustafa, Negredo


Ev sahibi takımda Burak Yılmaz cezalı. Ayrıca Esteban, Mustafa Akbaş ve Castillo'nun sakatlıkları bulunuyor. Konuk ekipte ise cezası bulunan Ricardo Quaresma ve sakat Pepe dışında eksik ya da cezalı futbolu bulunumuyor...

Maçtan notlar

Spor Toto Süper Lig’de sahasında Beşiktaş’ı konuk eden Trabzonspor’da, kart cezalısı Burak Yılmaz’ın yokluğunda Dame N’Doye forma giydi.

Geçen hafta Aytemiz Alanyaspor maçında gördüğü sarı kartla cezalı duruma düşen Burak Yılmaz, Beşiktaş karşısında takımında yer alamadı. Bu futbolcunun yokluğunda Trabzonspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Hugo Rodallega ile N’Doye arasındaki tercihini Senegalli futbolcudan yana kullandı.

Savunmanın ortasında geçen hafta son anda rahatsızlanarak kadrodan çıkarılan Tomas Hubocan tekrar formasına kavuştu. Uğur Demirok ise yedek kulübesinde yer aldı.

Bordo-mavililer, böylece geçen hafta Aytemiz Alanyaspor maçına göre 2 farklı oyuncuyla Beşiktaş mücadelesine çıktı. Öte yandan Trabzonsporlu oyunculardan Jose Sosa ve Olcay Şahan, maç öncesi Beşiktaş’ın yedek kulübesine giderek, eski takım arkadaşları ve teknik direktör Şenol Güneş ile hasret giderdi.

Beşiktaş’ta 2 eksik

Beşiktaş’ta kırmızı kart cezalısı Ricardo Quaresma ile sakatlığı bulunan Pepe, Trabzonspor karşısında oynayamadı. Siyah-beyazlılarda ligde geçen haftaki Fenerbahçe maçına göre Quaresma ve yedek kulübesine çekilen Domagoj Vida’nın yerine Jeremain Lens ile Anderson Talisca, Trabzonspor karşısında forma giydi. Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, stoperde Gary Medel ve Dusko Tosic’i oynattı. Güneş, forvette Ziraat Türkiye Kupası’ndaki Fenerbahçe maçında görev verdiği Alvaro Negredo’yu yedek kulübesine çekerken, Vagner Love ilk 11’de sahaya çıktı.

Taraftar ilgisi

Trabzonsporlu taraftarlar, Beşiktaş karşılaşmasında takımlarını yalnız bırakmadı. Tribünlerin tamamına yakınını dolduran bordo-mavili taraftarlar, karşılaşma öncesi de stat girişinde takımı meşalelerle karşıladı. Taraftarlar, ısınma sırasında ise futbolcuları tek tek tribüne çağırarak, oyunculara moral verdi. Beşiktaş taraftarları da kendilerine ayrılan bölümün tamamına yakınını doldurarak, takımlarını yalnız bırakmadı.

Zeytin Dalı Harekatı’na destek

Trabzonspor Kulübü maç öncesinde stattaki dev ekranlardan Suriye’nin Afrin bölgesinde yürütülen Zeytin Dalı Harekatı’na destek videoları yayınlandı. Bordo-mavili taraftarlar da "Asla yalnız değilsiniz" yazılı pankart açarak, "Şehitler ölmez, vatan bölünmez." diye bağırdı. Maç öncesi Zeytin Dalı Harekatı’nda şehit olan askerler için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. İki takım sporcuları da seremoniye güvenlik güçlerinin üniformalarını giyen çocuklarla çıktı. Çocukların bir kısmı saygı duruşu sırasında asker selamı verdi.

Haberin Devamı
YORUM YAZ