MENÜ

(ÖZET) PAOK - Beşiktaş maç sonucu: 3-1

Beşiktaş, UEFA Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme turunda Yunanistan temsilcisi PAOK’a konuk oldu. Selanik Toumba Stadı'nda oynanan karşılaşmaya çok kötü başlayan Kara Kartal, Christos Tzolis (2) ve Dimitrios Pelkas'ın attığı gollerle bir anda 3-0 geriye düştü. Cyle Larin ile golü bulan temsilcimiz umutlansa da sonunu getiremedi. Tek maç üzerinden oynanan eşleşmede rakibine 3-1 mağlup olan Kartal, Şampiyonlar Ligi arenasına veda etti. Sergen Yalçın yönetimindeki Beşiktaş, yoluna UEFA Avrupa Ligi elemelerinden devam edecek.

(ÖZET) PAOK - Beşiktaş maç sonucu: 3-1

Beşiktaş, UEFA Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme turunda PAOK'a konuk oldu. Kura şanssızlığı nedeniyle deplasmana giden Beşiktaş, sahadan 3-1'lik mağlubiyetleayrıldı. PAOK'a galibiyeti getiren golleri 7. ve 24. dakikada Tzolis, 30. dakikada Pelkas attı. Beşiktaş'ın tek sayısını ise 37. dakikada Larin kaydetti. Yunan ekibinin 41. dakikada Akpom ile kullandığı penaltıya Ersin geçit vermezken, Siyah Beyazlı ekibin yeni transferi Welinton, yaptığı hatalarla sosyal medyada taraftarların eleştirisini aldı.

Haberin Devamı

Koronavirüs pandemisi nedeniyle Avrupa kupalarında bu sezon ön elemeler tek maç üzerinden oynanan maçtan istediği sonucu alamayan Kara Kartal'ın Şampiyonlar Ligi hayali sona erdi. Devler Ligi macerasına noktayı koymak zorunda kalan Siyah-Beyazlılar, bundan sonra ise yoluna UEFA’nın kulüpler bazındaki iki numaralı organizasyonu Avrupa Ligi’nde devam edecek.

Temsilcimiz burada gruplara kalmak için organizasyona 3. ön eleme turundan dahil olacak. Bu turdaki kura çekimi 1 Eylül’de gerçekleşecek.

Tek maç üzerinden oynanacak

Hep tek maç üzerinden oynanacak olan ön elemelerin hepsine seribaşı olarak girecek Kara Kartal, muhtemel rakibiyle maçını 24 Eylül’de ya sahasında ya da deplasmanda yapacak. Eğer Kartal bu turu geçerse, gruplara kalmak adına son adım olan Play-Off Turu’ndaki rakibi 18 Eylül’de belli olacak ve buradaki karşılaşmasına da 1 Ekim’de çıkacak.

Haberin Devamı

Ersin Destanoğlu büyük farkı önledi

Beşiktaş’ta dün akşam ayakta kalan ender ve en önemli isimlerin başında genç kaleci Ersin Destanoğlu geldi. Geride bıraktığımız sezonda Süper Lig’de salgın sonrası sözleşmesini fesh eden Loris Karius’un yerine kaleye geçen Ersin, başarılı performansına dün de sezonun ilk resmi maçında kaldığı yerden devam etti.

Vida ve Welinton’dan oluşan savunmanın büyük hatalarına rağmen Ersin, ilk yarıda Chuba Akpom’un penaltısını kurtardı. Bununla da kalmayan genç file bekçisi, ikinci devrede de Tzolis ve Limnios’un yakaladıkları net fırsatlarda gole izin vermeyerek, daha büyük bir farkın olmasını tek başına önledi.

**MAÇTAN DAKİKALAR**

GOL | Maalesef top ağlarımızda. 7. dakikada Schwab'ın harika pasında Lens'in arkadasında koşu yapan ve topla buluşan Giannoulis, boş durumda bulunan Tzolis'i gördü. Yunan futbolcunun harika vuruşuna Ersin hamle yapamadı ve PAOK, Beşiktaş karşısında 1-0 öne geçti.

11. dakikada Pelkas'ı düşüren N'Sakala, maçın ilk sarı kartını gören isim oldu. Serbest vuruşta topun başına geçen Pelkas, ortasını açtı, Ersin rahat bir şekilde kontrol etti.

13. dakikada N'Koudou'nun ara pasında topla buluşan Lens, sol kanattan ortasını ceza sahasına gönderdi. PAOK savunmasından Michaildis, kritik bir müdahale yaptı ve tehlikeyi önledi.

Haberin Devamı

(ÖZET) PAOK - Beşiktaş maç sonucu: 3-1

Beşiktaş ilk kez rakip ceza sahası içerisine kalabalık bir şekilde gitti. 19. dakikada sol kanatta topla buluşan N'Koudou, rakibini ekarte ettikten sonra ortasını yaptı. Arka direğe giden topla Lens buluştu. Hollandalı futbolcunun ortası, PAOK savunması tarafından uzaklaştırıldı.

22. dakikada ceza sahasının hemen önünde Boyd'a faul yapan Michaildis, sarı kart gören isim oldu. Serbest vuruşta topun başına geçen Lens, etkili bir vuruş yapamadı ve top üstten auta çıktı.

GOL | PAOK, 24. dakikada farkı 2'ye çıkardı. Yine Beşiktaş'ın sağ kanadından gelen PAOK'ta Akpom'u Welinton durduramadı. Chuba Akpom'un zor durumda olmasına rağmen attığı pasa iyi hareketlenen Tzolis, topu ağlara gönderdi, kendisinin ve takımının 2. golünü kaydetti.

GOL | PAOK, Beşiktaş kalesine geldiği 3. pozisyonu da golle sonuçlandırdı. Savunmanın hatasında Beşiktaş yarı sahasında topla buluşan Tzolis, Pelkas'a topu gönderdi. Boş kaleye topu ağlara gönderen yıldız oyuncu, farkı 3'e çıkardı.

Haberin Devamı

(ÖZET) PAOK - Beşiktaş maç sonucu: 3-1

GOL | 37. dakikada Larin Beşiktaş adına farkı 2'ye indiren golü attı ve umutlarımızı yeniden artırdı.

Ersin Destanoğlu, penaltıya geçit vermedi

Dakikalar 41'i gösterdiğinde PAOK, penaltı kazandı. Akpom, Welinton'un müdahalesiyle yerde kaldı. Penaltıyı kazandıran Akpom, topu ağlara gönderemedi. Ersin Destanoğlu, kalesini kapattı ve farkın artmasını önledi.

Beşiktaş 42. dakikada gole çok yaklaştı. Yunan ekibinin savunma arkasına koşu yapan Boyd, kaleciyle karşı karşıya kaldı. ABD'li oyuncu, topu kalenin hemen dibinden auta gönderdi ve çok önemli bir fırsattan yararlanamadı.

(ÖZET) PAOK - Beşiktaş maç sonucu: 3-1

45. dakikada sakatlanan Rodrigo, yerini Limnios'a bıraktı.

Hızlı hücumda N'Koudou'yu düşüren Ingason, sarı kart gördü.

İlk 45 dakika sona erdi: PAOK 3-1 Beşiktaş

Sergen Yalçın, ikinci yarıya Tyler Boyd-Oğuzhan Özyakup değişikliği ile başladı.

(ÖZET) PAOK - Beşiktaş maç sonucu: 3-1

Beşiktaş, tehlikeli bir noktadan serbest vuruş kazandı. N'Koudou, Limnios'un müdahalesiyle yerde kaldı. Mensah'ın sert şutunu kaleci Zivkovic, yumruklarıyla uzaklaştırdı.

Haberin Devamı

Lens kaleciyi geçemedi

49. dakikada Oğuzhan'ın harika pasında savunma arkasına kaçan Lens, kaleciyle karşı karşıya kaldı. Hollandalı futbolcunun şutunda Zivkovic'ten döndü.

Beşiktaş, PAOK kalesini abluka altına aldı. 57. dakikada Larin'in pasına hareketlenen Oğuzhan'ın şutu savunmadan döndü.

Ersin'den kritik kurtarış

58. dakikada PAOK, çok tehlikeli geldi. Temsilcimizin kaybettiği top sonrası Limnios, kaleci Ersin'le karşı karşıya kaldı. Yunan oyuncunun vuruşunu Ersin, ayaklarıyla çıkarmayı başardı ve kritik bir pozisyonda kalesini gole kapattı.

63. dakikada Mensah'a sert bir müdahale yapan El Kaddouri sarı kart gördü, Beşiktaş serbest vuruş kazandı. Oğuzhan'ın şutu barajdan oyun alanına döndü.

(ÖZET) PAOK - Beşiktaş maç sonucu: 3-1

67. dakikada sağ kanattan yapılan ortaya hareketlenen Akpom, zekice bir hamle yaptı ve topun üstünden atladı. Topa hareketlenen Tzolis'in sert şutunda Ersin, gole izin vermedi.

69. dakikada Mensah'ı düşüren Pelkas, sarı kart gören isim oldu. Oyunun durmasının ardından Mensah, yerini Dorukhan'a bıraktı.

Beşiktaş'ın 73. dakika Kevin N'Koudou ile bulduğu gol, ofsayt nedeniyle iptal edildi.

76. dakikada PAOK kaptanı Pelkas, yerini Esiti'ye bıraktı.

(ÖZET) PAOK - Beşiktaş maç sonucu: 3-1

77. dakikada Lens'in sağ kanattan yaptığı ortaya yükselen Larin'in kafa vuruşu auta çıktı.

Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve Beşiktaş, sahadan 3-1'lik mağlubiyetle ayrıldı.

**

PAOK - Beşiktaş ilk 11'ler:

PAOK: Zivkovic, Ingason, Varela, Michaildis, El Kaddouri, Schwab, Rodrigo, Giannoulis, Tzolis, Pelkas, Akpom

Beşiktaş: Ersin, Lens, Vida, Welinton, N'sakala, Necip, Atiba, Boyd, Mensah N'Koudou, Larin

YORUM YAZ