MENÜ

(ÖZET) Kayserispor-Fenerbahçe maç sonucu: 0-3

Ziraat Türkiye Kupası Çeyrek Final ilk maçında Fenerbahçe deplasmanda Kayserispor'u 3-0'lık skorla yendi ve rövanş mücadelesi öncesi büyük bir avantajı kaptı. Maçın yıldızı 2 golle Fernandao olurken Fenerbahçe ligde kötü gidişatın ardından kupada rahat bir nefes aldı.

(ÖZET) Kayserispor-Fenerbahçe maç sonucu: 0-3

Ziraat Türkiye Kupası Çeyrek Final ilk maçında Fenerbahçe deplasmanda Kayserispor'u 3-0 yendi ve rövanş maçı öncesi büyük bir avantaj yakaladı. Fernandao'nun attığı gollerle yıldızlaştığı maçta Sarı Lacivertliler, rahat bir nefes aldı.

Maç sert başladı

Lig maçında rakibine 4-1'lik skorla mağlup olan Fenerbahçe, orta saha ağırlıklı bir kadro ile sahaya çıktı. Kayserispor ise ligi düşünerek yedek ağırlıklı bir kadro ile mücadele etti. Karşılaşmanın ilk dakikaları kontrollü bir şekilde geçilirken her iki ekibin de sert müdahaleleri gözden kaçmadı. Maçın hakemi Ümit Öztürk bu sertliği sık sık faul çalarak önlemeye çalıştı. Maçta ilk isabetli şut Kayserispor'dan 12. dakikada geldi. Nguemo'nun cılız şutu kaleci Fabiano'da kaldı.

Tribünlerden Ozan Tufan'a tepki

Maçın 17. dakikasında top Fenerbahçe'deyken sakatlanan Traore bir anda kendini yere bıraktı. Top ayağında olan Ozan Tufan ise rakip yarı sahada hücum yapmak isterken tepki göstererek topu taca atınca Kayserispor tribünleri genç oyuncuya tepki gösterdi. Oyuna devam edemeyen Traore'nin yerine 19. dakikada Güray Vural dahil oldu.

Fenerbahçe gole yaklaştı

Mücadelenin 31. dakikasında Fenerbahçe takım halinde sahaya iyi yayılıp pas yaptı. Topu sağ kanatta müsait durumda olan Şener Özbayraklı ile buluşturdular. Ceza sahası içerisine iyi kateden Fernandao'yu iyi gören Şener, uzun ve güzel bir pas attı. Kaleyi çaprazdan gören noktada topla buluşan Brezilyalı oyuncunun şutunu Kayserispor kalecisi Muammer kornere çeldi. Bu şut Fenerbahçe'nin mücadeledeki ilk isabetli şutu olarak da kayıtlara geçti.

Sarı Lacivertliler, rakibinin yüklendiği anlarda orta sahada kaptığı toplarla atağa kalkmaya çalıştı. Özellikle Ozan Tufan Fenerbahçe ataklarını yönlendiren isim olarak göze battı. Mücadelenin 38. dakikasında yine bir hızlı atağa kalkan Fenerbahçe'de topla buluşan Jeremain Lens yanındaki Mehmet Topal'a pasını verdi. Topal bekletmeden uygun durumdaki Fernandao'yu gördü ancak maçın yardımcı hakemi ofsayt bayrağını kaldırdı.

Muammer topu çizgiden çıkardı

Karşılaşmanın 42. dakikasında sağ çizgiye inen Şener Özbayraklı ceza sahasına ortaya açtı. Topa kafa vuran Ozan Tufan'ın şutunu kaleci Muammer çizgide kontrol etti. Bu pozisyon maçın ilk yarısının en etkili ataklarından biriydi.

İlk yarı sonunda gelen tartışmalı gol

45'te Lens sağ kanattan hareketlenmek isterken top Mabiala'nın eline çarptı. Sonrasında Lens serbest vuruşu hızlı kullanarak Fernandao'ya pasını verdi. Fernandao kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda topu ağlara gönderdi. Bu arada Kayserisporlu futbolcular golün ardından uzun süre hakeme itirazda bulundu.Hakeme itirazlarının ardından Muammer sarı kart gördü. Kayserispor Teknik Direktörü Sergen Yalçın bu duruma çok sinirlendi. Başarılı hoca, ilk yarının bitiş düdüğüyle birlikte hakemlerin yanına koştu. Yardımcısı da Sergen Yalçın ile beraber gitti.

Mücadelenin ilk yarısı 1-0 Fenerbahçe'nin üstülüğü ile geçildi.

Sarı kartlar çoğaldı

52. dakikada Kayserispor'un başarılı oyuncusu Güray top kaybı yaptıktan sonra gelişen Fenerbahçe atağında Ozan Tufan, Samba Sow'un müdahalesiyle yerde kaldı. Sow müdahalenin ardından sarı kart gördü. 54. dakikada Hasan Ali, serbest vuruşu kullandıktan sonra gelişen Kayserispor atağında rakibine faul yapan Şener Özbayraklı sarı kart gördü.

Mücadelenin 60. dakikasında Kayserispor'da Hakan Aslantaş'ın yerine Umut Bulut oyuna girdi. Sergen Yalçın bu hamlesi ile risk aldı ve hücum bölgesine katkı vermesi için tecrübeli forveti oyuna soktu.

Kjaer'in hatası pahalıya patlıyordu

61'de Fenerbahçe savunmasının tecrübeli ismi Kjaer'in hatasıyla kaleciyle karşı karşıya kalan Welliton vuruşunu Fabiano kurtardı. Pozisyonun devamında Umut Bulut topu kovaladı ancak maçın hakemi ofsayt bayrağını kaldırdı. 68'de Sergen Yalçın oyuna hamlelerini sürdürdü ve N'Guemo yerine Deniz Türüç oyuna dahil oldu.

Fernandao yine sahnede

71. dakikada hızlı gelişen Fenerbahçe atağında orta sahada topu alan Fernandao sol kanatta hareketlenen Mehmet Topal'ı topla buluşturdu. Mehmet sol kanattan topla birlikte ilerledikten sonra ceza sahasındaki Fernandao'ya pasını verdi. Brezilyalı'nın vuruşunda top ağlara gitti. 74'te maçın yıldızı Fernandao kenara gelerek yerini Moussa Sow'a bıraktı.

Erkan Kaş'tan kendi kalesine...

Mücadelenin 76. dakikasında Deniz Türüç'ün kullandığı serbest vuruşun ardından hızlı gelişen Fenerbahçe atağında Şener'in sağ kanattan ortaladı. Erkan Kaş ters bir vuruş yaparak topu kendi ağlarına gönderdi. Maçta durum 3-0'a geldi.

Karşılaşmanın 82. dakikasında Dick Advocaat, skorun vermiş olduğu rahatlıkla maçta çok çalışan Alper Potuk'un yerine İsmail Köybaşı'yı oyuna dahil etti. Köybaşı, Hasan Ali Kaldırım'ın önünde sol açık olarak görev aldı.

Maçta başta gol pozisyonu olmayınca mücadele Fenerbahçe'nin 3-0 üstünlüğü ile sona erdi.



Haberin Devamı
YORUM YAZ