MENÜ

(ÖZET İZLE) Yeni Malatyaspor - Trabzonspor maç sonucu: 1-3

Trabzonspor erteleme maçında Yeni Malatyaspor’un konuğu oldu. Mücadeleyi baştan sona üstün götüren Trabzonspor, sahadan 3-1 galip ayrıldı ve hem liderliğe yükseldi hem de şampiyonluk yarışı verdiği Başakşehir ile pazar günü oynayacağı maç öncesi moral depoladı. Fırtına'ya galibiyeti getiren goller; Filip Novak, Jose Sosa ve Anthony Nwakaeme'den geldi. Malatyaspor'un tek sayısını ise Umut Bulut kaydetti.

(ÖZET İZLE) Yeni Malatyaspor - Trabzonspor maç sonucu: 1-3

Süper Lig'de 19. hafta erteleme maçında BtcTurk Yeni Malatyaspor ile Trabzonspor karşı karşıya geldi. Şampiyonluğa giden yolda Malatyaspor engelini 3-1'le aşan Trabzonspor, pazar günü oynayacağı Başakşehir maçı öncesi moral depoladı.

Haberin Devamı

52 puana yükselen Fırtına, Başakşehir'den liderlik koltuğunu da devraldı. Hüseyin Çimşir'in ekibine hayati 3 puanı getiren goller; 10'da Novak, 30'da Sosa ve 55'te Nwakaeme'den geldi.

Malatyaspor'un tek sayısı ise 44'te Umut Bulut'tan geldi. Üst üste 10. maçından da 3 puan çıkaramayan Malatyaspor ise 25 puanla 13. sırada kaldı.

Abdülkadir Ömür 200 gün sonra...

Ağustos ayındaki AEK maçında sakatlandıktan sonra uzun süre formasından uzak kalan Abdülkadir Ömür, 24. haftadaki Rize karşılaşmasıyla sahalara dönmüştü. Genç futbolcu dün ise ilk 11’de şans buldu. Tam 200 gün sonra ligde 11’de olan Abdülkadir, en son yine Malatya mücadelesinde oynamış, ligin 2. haftasındaki maçı Trabzonspor 2-1 kazanırken, 1 golü de genç yıldız atmıştı.

Haberin Devamı

Dünkü maçta etkili oynayan ancak 2 net fırsatı kaçıran Abdülkadir yaptığı açıklamada, “Geri döndüğüm için çok mutluyum. Keşke girdiğim pozisyonlarda gol atabilseydim. Önümüzdeki Başakşehir maçı var. İyi oynayıp kazanmak istiyoruz. Bu sene bizim için çok kıymetli” dedi.

Deplasmanda müthiş seri

23 Eylül 2019’da Sivas’ta 2-1 kaybeden Trabzonspor, o tarihten bu yana ligde hiçbir deplasman maçını kaybetmedi. Tam 170 gündür dış sahada bileği bükülmeyen Bordo- Mavililer, son olarak Yeni Malatya engelini aştı, serisini geliştirdi. Söz konusu 9 lig maçının 6’sını kazanan Fırtına, 3’ünde ise rakipleriyle berabere kaldı.

MAÇTAN DAKİKALAR:

GOL | 10. dakikada konuk ekip öne geçti. Sağdan gelişen Trabzonspor atağında, Sosa’nın arka direğe yaptığı ortaya iyi yükselen Novak’ın kafa vuruşunda, top ağlarla buluştu: 0-1

GOL | 30. dakikada Trabzonspor, ikinci golünü buldu. Bordo-mavili ekibin ceza alanı dışından sol çaprazdan kazandığı serbest atışı kullanan Sosa’nın vuruşunda, meşin yuvarlak kaleci Farnolle’nin solundan filelere gitti: 0-2

GOL | 45. dakikada BtcTurk Yeni Malatyaspor farkı 1’e indirdi. Gökhan Töre’nin ara pasında penaltı noktası civarında 4 oyuncu arasındaki karambolde meşin yuvarlak sağ çaprazdaki Umut Bulut’un önünde kaldı. Bu futbolcunun vuruşunda savunmadaki Novak’a çarpan top, kaleci Uğurcan’ı yanıltarak ağlarla buluştu: 1-2

Haberin Devamı

Karşılaşmanın ilk yarısı, Trabzonspor’un 2-1 üstünlüğüyle sona erdi.

GOL | 55. dakikada bordo-mavili ekip farkı yeniden 2’ye çıkardı. Ekuban’ın pasında topla buluşan Nwakaeme’nin ceza yayı üzerinden yaptığı düzgün vuruşta, meşin yuvarlak kaleci Farnolle’nin sağından filelere gitti: 1-3

58. dakikada Sosa’nın kullandığı köşe atışında Acquah topu uzaklaştırdı. Bir kez daha topu önünde bulan Sosa’nın ikinci ortasında Nwakaeme’nin yaptığı kafa vuruşunda, meşin yuvarlak üstten dışarı çıktı.

67. dakikada Nwakaeme’nin pasıyla ceza sahasında topla buluşan Abdülkadir Ömür, kaleci Farnolle ile karşı karşıya kaldı. Bu oyuncunun vuruşunda, son anda araya giren Robin Yalçın topu kornere gönderdi.

89. dakikada Nwakaeme’nin ceza yayı üzerinden vuruşunda, kaleci Farnolle meşin yuvarlağı güçlükle uzaklaştırdı.

Kalan dakikalarda skorda bir değişiklik olmadı ve Trabzonspor sahadan 3-1 galip ayrıldı.

STAT: Yeni Malatya

HAKEMLER: Ali Palabıyık, Serkan Olguncan, Mustafa Sönmez

Haberin Devamı

BTC TURK YENİ MALATYASPOR: Farnolle - Robin, Gökhan, Murat, Acquah, Donald (Dk. 86 Erkan), Sakıb, Mina, Fofana, Umut (Dk. 64 Chaaleli), Bifouma (Dk. 71 Walter)

TRABZONSPOR: Uğurcan - Hüseyin, Campi, Novak, Serkan, Abdulkadir (Dk. 90+1 Mikel), Abdulkadir Parmak, Sosa, Nwakaeme, Ekuban (Dk. 83 Bilal Başacıkoğlu), Sörloth (Dk. 40 Ndiaye)

GOLLER: Dk. 44 Umut (BtcTurk Yeni Malatyaspor) - Dk. 10 Novak, Dk. 30 Sosa, Dk. 55 Nwakaeme (Trabzonspor)

SARI KARTLAR: Donald, Acquah, Gökhan (BtcTurk Yeni Malatyaspor) - Campi, Novak (Trabzonspor)

YORUM YAZ