MENÜ

(ÖZET) İtalya - Kuzey Makedonya maç sonucu: 0-1

Kuzey Makedonya, İtalya deplasmanında tarih yazdı... 2022 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri Play-Off yarı finalinde yıldızlar topluluğu Gök Mavililer'i 90+2'de Trajkovski'nin golüyle deviren Makedonya, finalde Portekiz ile karşılaşacak.

(ÖZET) İtalya - Kuzey Makedonya maç sonucu: 0-1

2022 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri Play-Off yarı finalinde A Milli Takımımız, Porto'da Portekiz'le kozlarını paylaşırken, son Avrupa şampiyonu İtalya da taraftarı önünde Renzo Barbera'da Kuzey Makedonya ile kapıştı. Yıldızlar topluluğu rakibi karşısında büyük bir mücadele örneği gösteren Makedonya ilk yarıyı yoğun baskıya rağmen gol yemeden tamamladı.

Haberin Devamı

İkinci devrede Gök Mavilililer taraftarının da desteğiyle baskılarını daha da artırdı fakat aradığı golü bir türlü bulamadı. Büyük bir efor sarf eden ve maçtan bir dakika olsun kopmayan Makedonya, 90+2'de tarih yazdı. Aleksandar Trajkovski tam 'Maçın normal süresi beraberlikle bitti' denilirken, uzaklardan vurduğu şutla yıldız kaleci Gianluigi Donnarumma'yı avladı ve Çizme'yi yıktı. Bu golle Makedonya sahadan 1-0'lık galibiyetle ayrıldı.

(ÖZET) İtalya - Kuzey Makedonya maç sonucu: 0-1

Kuzey Makdeonya'ya 1-0 mağlup olan İtalya, tarihinde ilk kez üst üste iki Dünya Kupası'nda yer almayacak.

Gök Maviler’i devirerek adeta tarih yazan Makedonya, 29 Mart Salı günü finalde Portekiz ile karşılaşacak. Evinde büyük bir şok yaşayan Roberto Mancini yönetimindeki son Avrupa Şampiyonu İtalya, Katar'da düzenlenecek Dünya Kupası'nda yer almayacak.

Haberin Devamı

YORUM YAZ