MENÜ

(ÖZET) Fenerbahçe - Trabzonspor maç sonucu: 1-1

Süper Lig'de haftanın maçı: Fenerbahçe-Trabzonspor... Ligi ikinci bitirerek Şampiyonlar Ligi bileti almak isteyen İsmail Kartal'lı Fenerbahçe, emin adımlarla çifte kupalı zafere doğru ilerleyen, her hafta puan farkını açmasına rağmen bununla da yetinmeyen ve rekor peşinde olan Abdullah Avcı'lı Trabzonspor'u sahasında konuk etti. Büyük bir mücadeleye sahne olan maçtan kazanan çıkmadı ve iki ekip 1-1'lik eşitlikle sahadan ayrıldı. Trabzonspor'un golünü 22. dakikada Anthony Nwakaeme kaydederken, Fenerbahçe'nin golünü ise 71. dakikada Miha Zajc attı. Sarı-Lacivertli ekipte İrfan Can Kahveci, 17. dakikada kırmızı kart ile oyun dışında kaldı.

(ÖZET) Fenerbahçe - Trabzonspor maç sonucu: 1-1

Süper Lig'de haftanın maçı: Fenerbahçe-Trabzonspor... Ligi ikinci bitirerek Şampiyonlar Ligi bileti almak isteyen İsmail Kartal'lı Fenerbahçe, emin adımlarla çifte kupalı zafere doğru ilerleyen, her hafta puan farkını açmasına rağmen bununla da yetinmeyen ve rekor peşinde olan Abdullah Avcı'lı Trabzonspor'u sahasında konuk etti. Büyük bir mücadeleye sahne olan maçtan kazanan çıkmadı. 1-1'lik beaberlik ile sona eren maçta iki ekip birer puanla sahadan ayrıldı.

Haberin Devamı

Trabzonspor'un golünü 22. dakikada Anthony Nwakaeme kaydederken, Fenerbahçe'nin golünü ise 71. dakikada Miha Zajc attı. Sarı-Lacivertli ekipte İrfan Can Kahveci, 17. dakikada kırmızı kart ile oyun dışında kaldı.

Bu sonuçla birlikte Süper Lig'de 4 maçtır kaybetmeyen Fenerbahçe, 47 puana yükseldi. Adım adım şampiyonluğa ilerleyen ve 12 maçlık yenilmezlik serisi yakalayan Trabzonspor ise puanını 67 yaptı.

Kadıköy kapalı gişe

Haftanın maçında Fenerbahçe, ezeli rakiplerinden Trabzonspor'u ağırladı. 1-1'lik eşitlik ile sona eren maçta Sarı-Lacivertli taraftarlar, takımlarını yalnız bırakmadı. Bu sezon aldığı sonuçlarla taraftarlarını hayal kırıklığına uğratan, şampiyonluk iddiasını kaybetmesinin yanı sıra Türkiye Kupası, Avrupa Ligi ve Konferans Ligi'nden de elenen Kanarya'da buna rağmen satışa çıkarılan 44 bin biletin tamamının tükendiği öğrenildi. Olumsuz sonuçlara rağmen takımlarının yanında olmaya devam eden Fenerbahçeli futbolseverler, yaklaşık 50 bin kişiyle tribündeki yerlerini aldılar ve takımlarını desteklediler.

Haberin Devamı

Taraftar sahaya girdi, Zorbay Küçük'ü hedef aldı

Maçın ilk 45 dakikasının sona ermesinin ardından bir Sarı Lacivertli ekip taraftarı sahaya girdi. Hakem Zorbay Küçük'e doğru koşmak isteyen taraftarı güvenlik görevlileri son anda engelledi.

(ÖZET) Fenerbahçe - Trabzonspor maç sonucu: 1-1

SÜPER LİG GÜNCEL PUAN DURUMU İÇİN TIKLAYINIZ

Maçtan dakikalar

3'| Sol kanattan ceza sahasına doğru yönelen Andreas Cornelius savunmanın arasından çıkmak isterken ceza sahası içinde yerde kaldı. Pozisyonda futbolcu penaltı bekledi ancak maçın hakemi Zorbay Küçük oyunu devam ettirdi.

10'| Fenerbahçe etkili geldi. Ceza sahası içinde son çizgiye inen Mert Hakan Yandaş ortasını Uğurcan Çakır sektirdi, Trabzonspor savunması seken topu uzaklaştırdı.

(ÖZET) Fenerbahçe - Trabzonspor maç sonucu: 1-1

12'| Crespo'nun savunma arkasına attığı topta Zajc içeriye ortaladı savunma topu karşıladı. Dönen topa Crespo gelişine vurdu meşin yuvarlak yandan auta gitti.

Fenerbahçe 10 kişi

KIRMIZI KART | Fenerbahçe'de 17. dakikada İrfan Can Kahveci kırmızı kart ile oyun dışında kaldı. Hızlı gelişen Fenerbahçe atağında İrfan Can Kahveci topu kontrol etmek isterken Sioipis'in ayağına müdahale yaptı. Hakem pozisyonu izlemek için VAR'a gitti. VAR incelemesi sonrası Hakem Zorbay Küçük İrfan Can Kahveci'ye kırmızı kartını gösterdi.

Haberin Devamı

(ÖZET) Fenerbahçe - Trabzonspor maç sonucu: 1-1

Trabzonspor öne geçti

GOL | Trabzonspor 22. dakikada Nwakaeme'nin golüyle 1-0 öne geçti. Hızlı gelişen Trabzonspor atağında soldan son çizgiye inen Abdulkadir Ömür, topu ceza sahasına doğru gönderdi. Topla buluşan Anthony Nwakaeme vuruşunda topu ağlara gönderdi.

27'| Trabzonspor'da Anthony Nwakaeme savunma arkasına sarkan Cornelius'u düşündü. Araya giren Fenerbahçe savunması topu uzaklaştırdı.

29'| Trabzonspor Edin Visca ile etkili geldi. Visca'nın ceza sahası çaprazından vuruşunda top kalenin solundan auta gitti.

(ÖZET) Fenerbahçe - Trabzonspor maç sonucu: 1-1

36'| Fenerbahçe gole çok yaklaştı. Attila Szalai'nin arka direkten yakın mesafeden kafa vuruşunu Uğurcan Çakır kurtardı. Dönen topta vuran Serdar Dursun'un vuruşunu Ahmetcan Kaplan çizgiden çıkardı.

39'| Trabzonspor'da sol kanattan ceza sahasına giren Tymoteusz Puchacz şutunu gönderdi. Top yan ağlarda kaldı.

Haberin Devamı

42'| Sağ kanattan topu alan Mert Hakan Yandaş, kaleye şutunu gönderdi. Trabzonspor'da kaleci Uğurcan Çakır son anda topu kurtardı. Top kornere çıktı. Kullanılan köşe vuruşunda ön direkte Serdar Dursun'un kafa vuruşu üstten auta çıktı.

İLK YARI SONUCU | Karşılaşmada ilk yarı Trabzonspor'un 1-0'lık üstünlüğü ile geçildi.

46'| Fenerbahçe'de Miha Zajc, ceza sahası dışından şutunu gönderdi top yandan auta gitti.

(ÖZET) Fenerbahçe - Trabzonspor maç sonucu: 1-1

56'| Trabzonspor'da Edin Visca sağ kanattan Attila Szalai''yi geçerek ceza sahasına girdi. Fenerbahçe'de Kim-Min Jae araya girerek Visca'ya izin vermedi.

60'| Trabzonspor'da Abdülkadir Ömür'ün ceza sahası dışından kaleye gönderdiği şutunda top, kaleci Altay Bayındır'da kaldı.

63'| Hızlı gelişen Trabzonspor atağında Edin Visca sol kanattaki Cornelius'a pasını gönderdi . Cornelius'un savunma arkasına gönderdiği topu Kim Min-Jae son anda karşıladı. Dönen topa Anthony Nwakaeme vurdu top üstten az farkla auta gitti.

(ÖZET) Fenerbahçe - Trabzonspor maç sonucu: 1-1

Fenerbahçe skora dengeyi getirdi

Haberin Devamı

GOL | Fenerbahçe Miha Zajc'ın 71. dakikadaki golüyle skora dengeyi getirdi. Mert Hakan Yandaş'ın, kullandığı serbest vuruşta ön direkte topa yükselen Miha Zajc, kafa vuruşuyla topu ağlara gönderdi.

76'| Anastasios Bakasetas'ın kullandığı köşe vuruşunda Anthony Nwakaeme ön direkte kafayı vurdu, top üstten auta gitti.

83'| Trabzonspor'da sol kanattan topu alan Anthony Nwakaeme, arka direğe doğru ortasını yaptı, o bölgede Abdulkadir Ömür'den önce Kim-Min Jae son anda araya girdi.

Direkten döndü

84'| Hızlı gelişen Trabzonspor atağında Altay Bayındır'la karşı karşıya kalan Nwakaeme'nin şutu direkten döndü.

89'| Sol kanattan topu alan Kouassi, çizgiye inen Tymoteusz Puchacz'ı düşündü, Fenerbahçe savunmasında Osayi-Samuel kritik bir müdahale ile pozisyonu engelledi.

90+3'| Trabzonspor'da Edin Visca savunma arkasına atılan topu iyi kontrol etti ve çaprazdan kaleye çok sert bir vuruş yaptı. Top uzak direğin dibinden auta gitti.

MAÇ SONUCU | Karşılaşmanın kalan bölümünde başka gol sesi çıkmadı ve iki ekip sahadan 1-1'lik eşitlik ile ayrıldı.

FENERBAHÇE FİKSTÜR İÇİN TIKLAYINIZ

TRABZONSPOR FİKSTÜR İÇİN TIKLAYINIZ

Fenerbahçe - Trabzonspor 11'ler:

Fenerbahçe: Altay, Osayi, Serdar, Min-Jae, Szalai, Crespo, Mert Hakan Yandaş, Zajc, İrfan Can Kahveci, Rossi, Serdar Dursun.

Trabzonspor: Uğurcan, Peres, Denswil, Ahmetcan, Puchacz, Siopis, Abdülkadir Ömür, Bakasetas, Visca, Nwakaeme, Cornelius

Maçtan notlar

Spor Toto Süper Lig Ahmet Çalık Sezonu'nun 28'inci haftasında Fenerbahçe, Trabzonspor'u konuk etti. Ülker Stadyumu'nda saat 19.00'da başlayan maçta hakem Zorbay Küçük düdük çaldı. Küçük'ün yardımcılıklarını ise Bahattin Duran ile Deniz Caner Özaral üstlendi.

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, Kasımpaşa maçının 11'ine göre 2 değişiklik yaptı. Tecrübeli teknik adam, Arda Güler'in yerine Mert Hakan, Berisha'nın yerine ise Serdar Dursun'a görev verdi.

İsmail Kartal, mücadeleye şu 11'le çıktı: Altay Bayındır - Osayi Samuel, Serdar Aziz, Kim Min-Jae, Szalai, Mert Hakan Yandaş, Crespo, Zajc, İrfan Can Kahveci, Rossi, Serdar Dursun.

Sarı-Lacivertlilerde 4 eksik

Fenerbahçe'de 4 futbolcu Trabzonspor maçında görev alamadı. Sakatlıkları bulunan Filip Novak, Luiz Gustavo, Ferdi Kadıoğlu ve Enner Valencia, bu maçta forma giyemedi.

Mesut Özil yedek

Fenerbahçe'de tecrübeli futbolcu Mesut Özil, uzun bir aranın ardından Trabzonspor maçında kadroya dahil edildi. Özil, hastalık ve sakatlığı sebebiyle uzun bir ara takımdan ayrı kalırken, 8 maç sonra kadroda yer aldı. Ligde en son 10 Ocak'ta oynanan Altay mücadelesinde görev alan Mesut Özil, 5 lig, 1 Ziraat Türkiye Kupası ve 2 Avrupa maçında görev alamamıştı. Özil, Trabzonspor maçına yedekler arasında başladı.

Taraftarlardan destek

Fenerbahçeli taraftarlar, Trabzonspor maçına yoğun ilgi gösterdi. Sarı-lacivertli taraftarlar Ülker Stadyumu'nu tamamen doldururken, takımlarına destek tezahüratlarında bulundu.

Abdullah Avcı'dan 5 değişiklik

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, hafta içinde Ziraat Türkiye Kupası Çeyrek Finali'nde Fraport TAV Antalyaspor'a karşı oynanan karşılaşmanın ilk 11'ine göre 5 değişiklik yaparak Fenerbahçe karşısına çıktı. Avcı, savunmada sakat olan Vitor Hugo'nun yerine Ahmetcan Kaplan'a, sağ bek pozisyonunda Serkan Asan yerine Bruno Peres'e, orta sahada Berat Özdemir yerine Abdülkadir Ömür'e, hücum hattında ise Jean Kouassi yerine Anthony Nwakaeme'ye ve Djaniny yerine Andreas Cornelius'a forma verdi. Trabzonspor, Fenerbahçe karşısına şu ilk 11 ile çıktı: Uğurcan Çakır - Peres, Ahmetcan Kaplan, Denswil, Puchacz, Siopis, Bakasetas, Abdülkadir Ömür, Visca, Nwakaeme, Cornelius.

Trabzonspor'da 4 eksik

Trabzonspor, Fenerbahçe karşısına 4 futbolcusundan eksik çıktı. Bordo-mavili ekipte sakatlıkları bulunan Marek Hamsik, Vitor Hugo, Dorukhan Toköz ve İsmail Köybaşı, önemli karşılaşma öncesinde kadroda yer almadı.

YORUM YAZ