MENÜ

(ÖZET) Chelsea - Arsenal maç sonucu: 4-1

UEFA Avrupa Ligi finalinde Chelsea, Arsenal'i 4-1 mağlup ederek şampiyon oldu ve Avrupa'nın iki numaralı kupasını müzesine götürdü. Başakşehir, Chelsea'nin UEFA Avrupa Ligi'ni kazanmasıyla birlikte Şampiyonlar Ligi elemelerinde 1 turu otomatik olarak atladı ve elemelere 3. turdan başlama hakkı kazandı.

(ÖZET) Chelsea - Arsenal maç sonucu: 4-1

Avrupa futboluna damga vuran İngilizler’in ilk finali, Avrupa Ligi’nde oynandı. Chelsea, Arsenal'i 4-1 mağlup ederek UEFA Avrupa Ligi'nde şampiyon oldu.

Haberin Devamı

68.000 kişilik Bakü Olimpiyat Stadı'nda oynanan dev maçta gol perdesini açan isim Giroud oldu. Emerson'un ortasında muhteşem bir kafa vuruşu yapan Fransız yıldız, takımını öne geçirdi. Eski takımı Arsenal'e karşı gol atan Giroud golün ardından sevinmedi.

(ÖZET) Chelsea - Arsenal maç sonucu: 4-1

UEFA Avrupa Ligi'nde 14 maça çıkan Giroud, 11 gole ulaştı ve Alan Shearer’dan bu yana Avrupa kupalarında bir İngiliz kulübü adına tek sezonda 11 gole ulaşan ilk oyuncu oldu.

Golün ardından ataklarını sıklaştıran Maviler, Pedro ile farkı 2'ye çıkardı. Hazard'ın pasında gelişine harika bir vuruş yapan İspanyol yıldız, kaleci Cech'i avladı. Art arda gelen gollerin ardından rüzgarı arkasına alan Chelsea, 65'de Hazard ile skoru 3-0'a getirdi. Giroud'nun yere kaldığı pozisyonda kazanılan penaltıda topun başına geçen Belçikalı süperstar, topu ağlara göndermeyi başardı.

Haberin Devamı

(ÖZET) Chelsea - Arsenal maç sonucu: 4-1

Chelsea'nin İspanyol yıldızı Pedro, Avrupa Kupası, UEFA Şampiyonlar Ligi ve UEFA Kupası / Avrupa Ligi finallerinde gol atan 5. oyuncu oldu.

69'da Arsenal, Iwobi ile golü bulsa da, Hazard hemen cevap verdi. 72'de sahne alan Belçikalı süperstar, skoru belirledi ve Chelsea sahadan 4-1 galip ayrıldı.

Chelsea'nin aldığı zaferin baş kahramanı olan Eden Hazard, 90 dakikanın ardından açıklamalarda bulundu ve Chelsea'den ayrıldığını açıkladı. Real Madrid'e transfer olması beklenen 29 yaşındaki futbolcu, "Premier Lig'de oynamak benim hayalimdi. Chelsea'de çok güzel yıllarım geçti. Ancak şimdi yeni bir meydan okumanın zamanı'' diye konuştu.

(ÖZET) Chelsea - Arsenal maç sonucu: 4-1

Chelsea kupayı ikinci kez kazandı

Avrupa kupalarında 9’uncu finalini oynayan Chelsea, UEFA Avrupa Ligi’nde ikinci kez mutlu sona ulaştı. UEFA Avrupa Ligi’nin 2013 finalinde Benfica’yı 2-1 yenen Chelsea, 6 yıl sonra da Arsenal’ı 4-1 mağlup ederek kupayı kazanmayı başardı. Galatasaray ile karşılaştığı 2000’deki UEFA Kupası finalini 0-0 biten maçın ardından penaltılarla 4-1 kaybeden Arsenal, 19 yıl sonra oynadığı finalde de kupaya uzanamadı.

(ÖZET) Chelsea - Arsenal maç sonucu: 4-1

Başakşehir'e Chelsea piyangosu

Chelsea'nin şampiyonluğu sayesinde Başakşehir, UEFA Şampiyonlar Ligi'ne 2. ön eleme turu yerine 3. ön eleme turundan itibaren başlayacak. LASK Linz de Başakşehir gibi sezonu daha geç açma fırsatı yakaladı. Lyon ise Şampiyonlar Ligi gruplarına doğrudan katılacak.

Haberin Devamı

Finallerin adamı Emery yıkıldı

Avrupa’nın 2 numaralı kupasını İtalyan Giovanni Trapattoni ile en çok kazanan iki teknik adamdan biri olan İspanyol Unai Emery, bu kez finalde istediğini alamadı. Sevilla’nın başında 2013-14, 2014-15 ve 2015-16 sezonlarında üst üste 3 kez Avrupa Ligi’ni kazanan Emery, bu kupayı ilk kez finalde kaybetti.

(ÖZET) Chelsea - Arsenal maç sonucu: 4-1

YORUM YAZ