MENÜ

(ÖZET) Çaykur Rizespor - Trabzonspor maç sonucu: 2-3

Trabzonspor, Spor Toto Süper Lig’in 34. haftasında deplasmanda Çaykur Rizespor’a konuk oldu. Bol gollü geçen karşılaşmada Bordo Mavili ekip rakibini 3-2'lik skorla yenmeyi başardı ve son haftada 3 puanı hanesine yazdırdı. Trabzonspor, Beşiktaş'ın Kasımpaşa'yı yenmesi sonrası ligi 4. olarak tamamaladı.

(ÖZET) Çaykur Rizespor - Trabzonspor maç sonucu: 2-3

Spor Toto Süper Lig'i üçüncü sırada tamamlama şansı bulunan Trabzonspor sezonun son maçında Çaykur Rizespor ile deplasmanda karşı karşıya geldi. Heyecan düzeyi bol maçta kazanan Trabzonspor oldu. Bordo Mavili ekip 3-2'lik skorla sahadan galip ayrıldı ve 3 puanı son haftada hanesine yazdırdı. Ünal Karaman'ın öğrencileri 3.lük için savaş verdikleri Beşiktaş'ın puan kaybetmesini bekledi. Ancak Siyah Beyazlı ekip sahadan galip ayrılınca, Trabzonspor 2018-2019 sezonunu 4. tamamladı. Trabzonspor alınan bu sonuçla ligi 63 puanda tamamlarken, Okan Buruk'un öğrencileri de ligi 41 puanda tamamladı.

Haberin Devamı

Maçtan dakikalar

Karşılaşmanın 16. dakikasında Çaykur Rizespor, Boldrin'in golü ile 1-0'lık üstünlüğü sağladı.

Trabzonspor oyunda pes etmedi ve 20. dakikada Hugo Rodallega'nın golü ile skoru 1-1'e getirdi. Mücadeleye yeniden eşitlik geldi.

Mücadelenin 22. dakikasında Bordo Mavil ekip için şanssız bir an yaşandı. Tecrübeli futbolcu Sosa geçirdiği sakaltık sonrası oyuna devam edemedi. Arjantinli yıldızın yerine oyuna giren isim Ekuban oldu.

Haberin Devamı

Karşılaşmanın 24. dakikasında Trabzonspor yine topu filelerle buluşturmayı başardı ve Meljnak'ın topu kendi ağlarına göndermesi sonucunda Bordo Mavili ekip 1-0'lık yenilgiden skoru lehine 2-1'e getirmeyi başardı.

Mücadelenin 43. dakikasında Nwakaeme'nin savunma arkası pasında Abdülkadir Ömür bomboş bir şekilde topla buluştu. Genç futbolcu topu ağlara gönderdi. Ancak yardımcı hakem ofsayt bayrağını kaldırdı. VAR incelemesi sonrası pozisyonun ofsayt olmadığı ortaya çıktı ve hakem golü verdi. Trabzonspor maçta durumu 3-1'e getirdi.

Maçta ilk yarı sona erdi ve Bordo Mavili ekip soyunma odasına 3-1'lik üstünlükle gitti.

Mücadelenin 65. dakikasında Çaykur Rizespor köşe vuruşu kullandı. Vedat Muriç, etkili bir şekilde yükseldi ve uzak direğe topu gönderdi. Meşin yubvarlak filelerle buluştu ve skor 3-2'ye geldi. Rizespor aradaki farkı bire indirdi.

69'uncu dakikada sol kanattan Yusuf'un kullandığı köşe vuruşunda penaltı noktası üzerinde topa iyi yükselen Ekuban'ın kafayla şutunda yerden seken top üst direğe çarparak oyun alanına geri döndü.

72'nci dakikada Pereira'nın pasında ceza sahası sağ çaprazında topla buluşan Rodallega'nın bekletmeden kaleye gönderdiği sert şutu Gökhan son anda kornere çeldi.

Haberin Devamı

78'inci dakikada Nwakaeme'nin savunmanın arkasına pasında topa iyi hareketlenen Ekuban'ın kaleciyle karşı karşıya şutunda Gökhan tehlikeyi uzaklaştırdı.

79'uncu dakikada ceza sahası sol çaprazında Mustafa Saymak rakibinden sıyrıldıktan sonra vuruşunu yaptı ancak Uğurcan meşin yuvarlağı uzaklaştırmayı başardı.

84'üncü dakikada Boldrin'in sol kanattan ceza alanına gönderdiği ortasına yükselen Vedat Muriqi'in kafa vuruşunda top üstten auta çıktı.

Karşılaşma 3-2 Trabzonspor'un üstünlüğüyle sonuçlandı.

İşte 11'ler

Çaykur Rizespor: Gökhan, Moroziuk, Saadane, Awaziem, Melnjak, Musa, Boldrin, Azubuike, Samudio, Atııf, Muric

Trabzonspor: Uğurcan, Pereiara, Hüseyin, Majid, Novak, Sosa, A. Parmak, A. Ömür, Yusuf, Anthony, Hugo

Maçtan notlar

Çaykur Rizespor, Spor Toto Süper Lig'in 34’üncü haftasında sahasında Trabzonspor ile karşılaştı.

BURUK'TAN İKİ DEĞİŞİKLİK

Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Okan Buruk, Trabzonspor karşısında ligde son oynadıkları Aytemiz Alanyaspor maçının 11'ine göre iki değişiklik yaptı. Buruk, Mohamed Abarhoun ve Aminu Umar'u bu maçta kulübede oturturken, bu oyuncuların yerine Samudio ile Musa'ya ilk 11'de forma şansı tanıdı.

Haberin Devamı

BURUK’UN VEDA MAÇI

Çaykur Rizespor’da sezon sonu sözleşmesi sona erecek olan teknik direktör Okan Buruk, Trabzonspor maçıyla birlikte yeşil-mavili kulübün başında son kez yer alacak. Süper Lig’in 7’nci haftasındaki Fenerbahçe maçıyla Çaykur Rizespor’daki görevine başlayan Buruk, yeşil-mavili takımla çıktığı 27 maçta 9 galibiyet, 11 beraberlik ve 7 mağlubiyet alıp 38 puan topladı.

KARAMAN KAZANAN 11’İ KORUDU

Trabzonspor Teknik Direktörü Ünal Karaman ise ligde son oynadıkları ve 2-1 kazandıkları Beşiktaş karşılaşmasının 11'ini korudu. Karaman, Çaykur Rizespor karşısında da aynı 11 ile sahaya çıktı.

2 İSİM VEDA EDİYOR

Trabzonspor’da sezon sonu sözleşmeleri sona erecek olan ve şuana kadar yönetimin sözleşme yenilemediği oyuncular Luis Ibanez ve Hugo Rodallega, Çaykur Rizespor maçıyla bordo-mavili formaya veda edecek. Bu iki oyuncu arasında Hugo Rodallega Çaykur Rizespor karşılaşmasına ilk 11’de başlarken, Ibanez ise yedek kulübesinde yer aldı.

Haberin Devamı

OLCAY KADRODA YER ALMADI

Trabzonspor ile sözleşmesi sona erecek bir başka isim olan ve Çaykur Rizespor maçının 20 kişilik kadrosunda boşluk olmasına rağmen yer almayan Olcay Şahan ise sosyal medya hesabından veda mesajı yayınladı. Deneyimli futbolcu, yayınladığı mesajda, "Geldiğim ilk günden bu güne Trabzonspor formasını onur v gururla taşıdım. Süre aldığım her dakika büyük Trabzonspor taraftarını mutu etmek için terimin son damlasına kadar savaştım. Feda olması gerektiğinde feda deyip elimden geleni yaptım. Beni iyi günde kötü günde destekleyen, yanımda olan bütün herkese teşekkür etmek istiyorum. Burada çok güzel anılarım oldu. Şimdi veda zamanı. Hakkınızı helal edin, hoşçakalın" ifadelerini kullandı.

FUTBOLCULAR TATİLE, KARAMAN KULÜBE

Trabzonspor’da futbolcuların Çaykur Rizespor maçının ardından sezonun tamamlanmasıyla birlikte tatile çıkacakları belirtilirken, teknik direktör Ünal Karaman’ın ise yönetimle transfer görüşmelerini yapmak üzere kulübe gideceği ve burada yeni sezona yönelik değerlendirmeler yapılacağı öğrenildi.

E-SPOR TAKIMI RESMEN KURULDU

Trabzonspor Kulübü daha önce çalışma başlattığı e-spor takımını resmen kurdu. Bordo-mavili takım bundan sonraki süreçte online oyunlar üzerine oluşturulan takımıyla da faaliyet gösterecek.

MAÇA YOĞUN İLGİ

Çaykur Rizesporlu taraftarlar, Trabzonspor karşılaşmasına yoğun ilgi gösterdi. Tribünlerin tamamına yakınını dolduran yeşil mavili taraftarlar, karşılaşma öncesi de ısınma sırasında futbolculara alkışlarla moral verdi. Trabzonspor taraftarları da Trabzon’da otobüslerle şehre gelerek kendilerine ayrılan bölümün tamamını doldurdu ve Rize deplasmanında takımlarını yalnız bırakmadı.

EV SAHİBİ TARAFTARLAR ATMACA UÇURDU

Bu arada Çaykur Rizesporlu taraftarlar, karşılaşma öncesi tribüne getirdikleri yeşil mavili kulübün de sembolük olarak simgesi olan atmacaları gökyüzüne bıraktılar.

YORUM YAZ