MENÜ

(ÖZET) Başakşehir - Beşiktaş maç sonucu: 2-3

Süper Lig'in 30. haftasında Başakşehir'e konuk olan lider Beşiktaş, gol düellosuna sahne olan 90 dakikadan 3-2 galip ayrıldı ve serisini 6 maça çıkardı. Başakşehir'in ise 3 maçlık yenilmezlik serisi sona erdi. Kara Kartal'a 3 puanı getiren goller; Larin, Welinton ve Josef'ten geldi. Ev sahibinin sayılarını ise Deniz Türüç ile Demba Ba kaydetti. Geçen sezonun tamamında 62 puan toplayan Beşiktaş, şimdiden 63 puan elde etti ve zirvedeki yerini garantiledi, şampiyonluk yarışında çok büyük bir avantaj yakaladı.

(ÖZET) Başakşehir - Beşiktaş maç sonucu: 2-3

Süper Lig'de 30. haftanın açılış maçında lider Beşiktaş, alt sıralardan kurtulma mücadelesi veren Başakşehir'e konuk oldu. Başakşehir Fatih Terim Stadyumu'nda oynanan 90 dakika nefesleri kesti. Gol düellosuna sahne olan mücadele Beşiktaş'ın 3-2'lik üstünlüğü ile sona erdi. Üst üste 6. maçını da kazanan lider Kartal, Galatasaray ve Fenerbahçe'ye 5'er puan fark attı. Sergen Yalçın'ın ekibine 3 puanı getiren goller; Cyle Larin, Welinton ve Josef de Souza'dan geldi.

Haberin Devamı

Başakşehir'in Deniz Türüç ve Demba Ba ile bulduğu goller ise puan için yeterli olmadı. Geçen sezonun tamamında 62 puan toplayan Beşiktaş, şimdiden 63 puan elde etti ve zirvedeki yerini garantiledi, şampiyonluk yarışında önemli bir avantaj sağladı.

Beşiktaş'ta cezalı olan teknik direktör Sergen Yalçın, Başakşehir maçını locadan yöneticilerle birlikte takip etti. 3 maçlık yenilmezlik serisi sona eren Başakşehir ise 29 puanla ateş hattında kaldı.

(ÖZET) Başakşehir - Beşiktaş maç sonucu: 2-3

SÜPER LİG PUAN DURUMU İÇİN TIKLAYIN

BEŞİKTAŞ FİKSTÜR İÇİN TIKLAYIN

BAŞAKŞEHİR FİKSTÜR İÇİN TIKLAYIN

MAÇTAN DAKİKALAR:

4' Başakşehir, gole yaklaştı. Deniz Türüç'ün sağ kanattan açtığı orta Crivelli'den sekti ve Aleksic'in önünde kaldı. Sırp orta sahanın ceza sahası içerisinden yaptığı sert şut, üst direkten oyun alanına döndü.

Haberin Devamı

7' Bir direkt daha! Rosier'in ortasında Epureanu'nun uzaklaştırmak istediği top Aboubakar'ın önünde kaldı. Ceza sahası dışından sol ayağıyla sert bir vuruş yapan Beşiktaş'ın Kamerunlu golcüsü, direği geçemedi.

(ÖZET) Başakşehir - Beşiktaş maç sonucu: 2-3

9' Ljajic'in pasına hareketlenen Aboubakar, Başakşehir ceza sahasında topla buluştu. Tecrübeli forvetin bekletmeden yaptığı vuruş savunmadan döndü.

14' Welinton'un pasına tek top yapan Aboubakar, Josef'i topla buluşturdu. Brezilyalı oyuncunun attığı pas Ponck'un eline çarpınca Beşiktaş, tehlikeli bir yerden serbest vuruş kazandı. Topun başına geçen Ljajic'in yaptığı vuruş, üstten auta çıktı.

(ÖZET) Başakşehir - Beşiktaş maç sonucu: 2-3

16' Ljajic'in sağ kanattan yaptığı ortaya iyi yükselen Larin, Rafael'in üzerinden kafa vuruşunu yaptı, top kaleci Volkan'da kaldı.

21' Beşiktaş savunmasını az adamla yakalayan Başakşehir, tehlikeli geldi. Giuliano'nun geriden attığı pasta toplu buluşan ve harika bir koşu ile Welinton'dan sıyrılıp, ceza sahasına giren Crivelli'nin attığı şut kaleci Ersin'den döndü. Yatarak topa müdahale eden genç kaleci, net bir pozisyonda kalesini gole kapatmayı başardı.

26' Beşiktaş atağında Ghezzal'ın savunma arkasına kaldırdığı topu çok iyi kontrol eden Aboubakar'ın topuk pasında Rafael kademeye girdi ve arka direkteki Larin'e top gelmeden tehlikeyi uzaklaştırdı.

Haberin Devamı

(ÖZET) Başakşehir - Beşiktaş maç sonucu: 2-3

32' Savunmada kaptığı top sonrası sağ taç çizgisi üzerinde müthiş paslaşmalarla atağa çıkan Başakşehir'de Berkay ortaladı, kale alanında Aleksic yükseldi ancak istediği kafa vuruşunu yapamayınca top kaleci Ersin'de kaldı.

GOL | 42' Rosier pasına hareketlenen Atiba, çizgiye indi ve topu çevirdi. Aboubakar'ın topukla arkaya çıkardığı topa kale alanı içinde Larin yine topuğuyla dokundu. Rafael'den sekip havalanan topu Epureanu uzaklaştırmak istedi ancak top ağlarla buluştu. Kanadalı forvet, Süper Lig’de bu sezon 14. golünü attı.

(ÖZET) Başakşehir - Beşiktaş maç sonucu: 2-3

İlk 45 dakika sona erdi.

İkinci yarı başladı.

46' Welinton'a yaptığı faulün ardından topa sert bir şekild vuran Aleksic, sarı kart gördü.

GOL | 52' Başakşehir, Beşiktaş karşısında beraberliği yakaladı. Hasan Ali'nin pasına hareketlenen Aleksic, ceza sahasına ortasını gönderdi. N'Sakala'nın önünden kafa vuruşunu yapan Deniz Türüç, topu ağlara gönderdi ve takımına eşitliği getirdi. Deniz Türüç bu sezon Süper Lig'de ikinci kez gol sevinci yaşadı.

Haberin Devamı

(ÖZET) Başakşehir - Beşiktaş maç sonucu: 2-3

56' Ghezzal'in uzun pasında Aboubakar'ın indirdiği topa ceza alanı ön çizgisinden Larin vurdu, top savunmadan döndü.

58' N'Sakala'nın sol kanattan çevirdiği top Başakşehir savunmasından döndü. Ceza sahası dışından topa gelişine vuran Josef, Volkan Babacan'ı geçemedi. Milli eldiven, Josef'in şutuna muhteşem uzandı ve topu çeldi.

(ÖZET) Başakşehir - Beşiktaş maç sonucu: 2-3

60' Beşiktaş'ta Rosier, sağ kanattan kale alanına doğru çok etkili bir top kesti. Ponck, Larin'den önce araya girerek kritik bir dokunuşa imza attı.

61' Tansiyon bir an için yükseldi. Başakşehir'de Hasan Ali, Beşiktaş'ta Adem Ljajic sarı kart gördü.

GOL | 68' Beşiktaş, yeniden öne geçti. Ghezzal'in kullandığı köşe vuruşuna iyi yükselen Welinton, ön direkte yaptığı kafa vuruşuyla topu ağlara gönderdi ve Beşiktaş formasıyla ilk golünü attı.

(ÖZET) Başakşehir - Beşiktaş maç sonucu: 2-3

70' Aykut Kocaman'dan 4 değişiklik. Tolga Ciğerci, Demba Ba, Visca, Ömer Ali oyuna girdi, Aleksic, Rafael, Crivelli, Giuliano kenara alındı.

71' Beşiktaş'ta Adem Ljajic yerini Necip Uysal'a bıraktı.

GOL | 76' Skora yine denge geldi. Hasan Ali'nin kullandığı taç atışına hareketlenen Mehmet Topal, savunmadan sıyrılmak isterken kendisine çarpan top arka direkteki Demba Ba'ya doğru gitti. Senegalli golcü, yakın mesafeden gelişine vuruşla topu ağlara yolladı.

Haberin Devamı

(ÖZET) Başakşehir - Beşiktaş maç sonucu: 2-3

GOL | 85' Gollü maç devam ediyor. Rosier'in ortasında Epureanu'yu geçen topu çok şık kontrol eden Josef, ceza sahası içinden sert bir vuruş yaptı ve topu ağlara gönderdi. Tecrübeli oyuncu, Beşiktaş formasıyla bu sezonki 2. golünü kaydetti.

(ÖZET) Başakşehir - Beşiktaş maç sonucu: 2-3

89' Rosier'den pası alan Ghezzal sağ çaprazdan ters köşeye doğru müthiş bir plase yolladı. Volkan'ı geçen top az farkla yandan auta çıktı.

Ve 90 dakika sona erdi. Beşiktaş, Başakşehir'i 3-2 mağlup ederek haftayı lider kapatmayı garantiledi.

**

STAT: Başakşehir Fatih Terim

HAKEMLER: Cüneyt Çakır, Bahattin Duran, Tarık Ongun

MEDİPOL BAŞAKŞEHİR: Volkan Babacan, Rafael (Dk. 69 Ömer Ali Şahiner), Epureanu, Ponck, Hasan Ali Kaldırım, Deniz Türüç, Mehmet Topal, Berkay Özcan, Aleksic (Dk. 69 Visca), Giuliano (Dk. 70 Tolga Ciğerci), Crivelli (Dk. 69 Demba Ba)

BEŞİKTAŞ: Ersin Destanoğlu, Rosier, Welinton, Vida, N'Sakala, Josef, Atiba (Dk. 86 Oğuzhan Özyakup), Ghezzal (Dk. 90 4 Dorukhan Toköz), Ljajic (Dk. 72 Necip Uysal), Larin (Dk. 86 N'Koudou), Aboubakar

GOLLER: Dk. 52 Deniz Türüç, Dk. 76 Demba Ba (Medipol Başakşehir) - Dk. 42 Larin, Dk. 68 Welinton, Dk. 84 Josef (Beşiktaş)

SARI KARTLAR: Dk. 46 Aleksic, Dk. 61 Hasan Ali Kaldırım, Dk. 89 Tolga Ciğerci (Medipol Başakşehir) - Dk. 61 Ljajic (Beşiktaş)

Beşiktaş 5 sezon sonra Başakşehir’de kazandı

Başakşehir Fatih Terim Stadı’nda son galibiyetini 2014-2015 sezonunda kazanan Beşiktaş 5 sezonun ardından Başakşehir deplasmanından galibiyetle döndü. Siyah-beyazlı takım, geride kalan 5 sezonda rakibine 4 kez yenilirken, 1 maçta ise berabere kaldı.

Josef de Souza, Beşiktaş’a 3 puanı getirdi

Medipol Başakşehir karşısında iki kez öne geçmesine rağmen rakibinin beraberlik gollerini engelleyemeyen Beşiktaş’a 3 puanı getiren isim 84. dakikadaki golüyle Josef de Souza oldu.

Beşiktaş’ı 3-2 öne geçiren golü atan Brezilyalı futbolcu, ligde ikinci kez gol sevinci yaşadı.

Josef, Vodafone Park’ta Beşiktaş’ın Galatasaray’ı 2-0 mağlup ettiği derbi maçta da perdeyi açan isim olmuştu.

Larin 2 hafta sonra golle buluştu

Bu sezon Beşiktaş’ın en skorer isimlerinden biri olan Cyle Larin iki haftalık aranın ardından gol sevinci yaşadı.

Ligin 27. haftasında oynanan Yukatel Denizlispor maçında son golünü atan ve Yeni Malatyaspor ile Gaziantep maçlarını boş geçen Larin, Medipol Başakşehir maçının 42. dakikasında attığı golle Beşiktaş’ı 1-0 öne geçirdi.

Siyah-beyazlı oyuncu bu golle ligdeki gol sayısını 14’e yükseltti.

Welinton siftah yaptı

Beşiktaş’ın sezon başında kadrosuna kattığı Welinton Souza, siyah-beyazlı kariyerinde ilk kez fileleri havalandırdı.

Ghezzal’ın 68. dakikada kullandığı köşe vuruşunda ön direkte topa yükselen Welinton, siyah-beyazlı takımı ikinci kez öne geçiren golün sahibi oldu.

Demba Ba eski takımına yine gol attı

Türkiye’deki kariyerine Beşiktaş’a transfer olarak başlayan Demba Ba, siyah-beyazlı takıma ikinci kez gol attı.

Karşılaşmanın 76. dakikasında Medipol Başakşehir’in ikinci beraberlik golünü kaydeden Demba Ba, geçen sezon yine aynı statta oynanan ve turuncu-lacivertli ekibin 1-0 kazandığı maçta takımına 3 puanı getiren golün sahibi olmuştu.

Son 3 haftada 3 gol kaydeden Demba Ba, İttifak Holding Konyaspor ve Gençlerbirliği maçlarını da boş geçmemişti.

Futbolcular Sergen Yalçın’a gitti

Beşiktaşlı futbolcular, son düdüğün çalmasının ardından Beşiktaşlı futbolcular galibiyeti teknik direktörleriyle kutladı. Maçın sonunda siyah-beyazlı futbolcular, cezası nedeniyle karşılaşmayı locadan takip eden teknik direktör Sergen Yalçın’la galibiyeti kutladı. Yalçın, locada ayağa kalkarak futbolcularını alkışladı.

Ceza sınırındakiler kart görmedi

Fenerbahçe maçı öncesinde sarı kart ceza sınırında bulunan dört Beşiktaşlı futbolcu mücadeleyi cezalı duruma düşmeden tamamladı.

Siyah-beyazlılarda sarı kart ceza sınırında bulunan Valentin Rosier, Rachid Ghezzal, Josef de Souza ve Necip Uysal haftayı kayıpsız atlatırken, Beşiktaş’ta kart gören tek isim Adem Ljajic oldu.

YORUM YAZ