MENÜ

(ÖZET) Anadolu Efes - Fenerbahçe Beko maç sonucu: 84-79

Turkish Airlines EuroLeague'de Türk derbisi heyecanı yaşandı. Play-Off hedeflerini doludizgin sürdüren temsilcilerimiz Anadolu Efes ile Fenerbahçe Beko, 28. hafta maçında kozlarını paylaştı. Sinan Erdem Spor Salonu'nda oynanan ve basketbolseverlerin büyük ilgiyle takip ettiği maçtan Anadolu Efes, 84-79'luk skorla galip ayrıldı. Bu sonuçla birlikte Play-Off için önemli bir adım atan Anadolu Efes galibiyet sayısını 14'e çıkardı. Üst üste 3. mağlubiyetini alan Sarı-Lacivertli ekip ise bu sezon 13. yenilgisini aldı.

(ÖZET) Anadolu Efes - Fenerbahçe Beko maç sonucu: 84-79

Turkish Airlines EuroLeague'in 28. haftası Türk derbisine sahne oldu. Büyük bir mücadelenin yaşandığı maçta Anadolu Efes, Fenerbahçe Beko'yu ağırladı. İlk sekiz içerisinde yer alma gayretini sürdüren temsilcilerimizden Anadolu Efes, karşılaşmadan 84-79'luk skorla galip ayrıldı. Farkın 22'ye kadar çıktığı mücadelede Fenerbahçe son çeyrekte farkı bir ara 1'e kadar indirmeyi başarmış olsa da sahadan mağlubiyetle ayrıldı.

Haberin Devamı

Bu sonuçla birlikte Play-Off için önemli bir adım atan ve 2 maçı eksik olan Anadolu Efes galibiyet sayısını 14'e çıkardı. Üst üste 3. mağlubiyetini alan ve 3 maçı eksik olan Sarı-Lacivertli ekip ise bu sezon 13. yenilgisini aldı.

Anadolu Efes’te 24 sayıyla oynayan Vasilije Micic maçın en skorer ismi olurken, Fenerbahçe Beko'da Dyshawn Pierre 17 sayı kaydetti.

(ÖZET) Anadolu Efes - Fenerbahçe Beko maç sonucu: 84-79

Sinan Erdem Spor Salonu'nda oynanan müsabakaya Anadolu Efes; Larkin, Micic, Bryant, Moerman, Pleiss ilk 5'iyle başladı. Fenerbahçe Beko ise İsmet Akpınar, Guduric, Pierre, Polonara, Floyd ilk 5'iyle maça start verdi.

Müsabakaya takım halinde hücum ve savunmada etkili başlayan Anadolu Efes, Micic'in 8 sayıyla skor liderliğini üstlendiği ilk çeyreği 23-14 ile önde kapattı.

Haberin Devamı

Fenerbahçe Beko'nun hücumda boş üçlüklerden faydalanamaması ve Anadolu Efes'in pota altı ve üçlük çizgisinin gerisinden iyi oyunuyla farkı açan ev sahibi ekip, soyunma odasına 16 sayı farkla önde gitti: 41-25.

(ÖZET) Anadolu Efes - Fenerbahçe Beko maç sonucu: 84-79

Üçüncü çeyrekte Fenerbahçe Beko'nun hücumda toparlanması ve Anadolu Efes'in hücumda istediği sayıları bulamamasıyla deplasman ekibi farkı azalttı. Müsabakanın final periyoduna 11 sayılık Anadolu Efes üstünlüğüyle gidildi: 59-48.

Son periyoda etkili bir başlangıç yapan Fenerbahçe Beko, 13-7'lik seriyle farkı 5'e indirdi ve maçın bitimine 6.30 kala Anadolu Efes Başantrenörü Ergin Ataman molasına başvurdu: 66-61. Periyodun kalan bölümü büyük heyecana sahne oldu. Karşılıklı basketlerle geçilen son bölümde Fenerbahçe Beko'da Guduric ve Şehmus Hazer, Anadolu Efes'te ise Beaubois takımlarının skor liderliğini üstlendi. Periyodun son 2 dakikasında Beaubois ve Larkin ile bulduğu ekstra basketlerle rakibinin öne geçmesine izin vermeyen Anadolu Efes, parkeden 84-79'luk galibiyetle ayrıldı.

(ÖZET) Anadolu Efes - Fenerbahçe Beko maç sonucu: 84-79

Kapalı gişe oynandı

Sinan Erdem Spor Salonu'nda oynanan mücadelede Anadolu Efes taraftarları takımlarını yalnız bırakmadı. Maç öncesi zorlu mücadelenin tüm biletleri tükendi. Taraftarlar salonu tıklım tıklım doldurdu.

Ligin ilk yarısında Ülker Sports ve Etkinlik Salonu'nda oynanan maçı Anadolu Efes 89-84'lük skorla kazanmayı başarmıştı.

Haberin Devamı

Maç öncesi Ukrayna'ya destek

Anadolu Efes ile Fenerbahçe arasında oynanan karşılaşma öncesinde iki takımın basketbolcuları ile maçın hakemleri üzerinde 'Savaşı durdurun' yazılı kağıtlar açtı. Sinan Erdem Spor Salonu’nda oynadığı karşılaşma öncesinde seremonide 'Savaşa hayır' denildi. Rusya’nın Ukrayna’ya saldırmasına tepki göstermek için iki takımın basketbolcuları ile mücadelenin hakemleri Juan Carlos Garcia, Fernando Rocha ve Saulius Racys bir araya gelerek üzerinde 'Stop The War' yani 'Savaşı durdurun' yazılı kağıtları göstererek savaşın sona ermesini istediler.

(ÖZET) Anadolu Efes - Fenerbahçe Beko maç sonucu: 84-79

SALON: Sinan Erdem

HAKEMLER: Juan Carlos Garia, Fernando Rocha, Saulius Racys

ANADOLU EFES: Larkin 10, Micic 24, Bryant 8, Moerman 6, Pleiss 6, Beaubois 20, Dunston 8, Singleton, Anderson 2

FENERBAHÇE BEKO: İsmet Akpınar, Guduric 11, Pierre 19, Polonara 15, Floyd 2, Booker 6, Barthel, De Colo 13, Starks, Metecan Birsen, Şehmus Hazer 13, Melih Mahmutoğlu

1'İNCİ PERİYOT: 23-14

Haberin Devamı

İLK YARI: 41-25

3'ÜNCÜ PERİYOT: 59-48

YORUM YAZ