MENÜ

Özel izinle antrenman

Trabzonspor, yeni transferi Aykut Demir'e, henüz resmi sözleşme imzalatamadığı için özel izinle antrenmana çıkardı. Aykut'la resmi sözleşmenin Pazartesi günü imzalanacağı açıklandı.

Özel izinle antrenman

Trabzonspor yeni sezon hazırlıklarını Davraz kampında sabah saatlerinde yaptığı antrenmanla sürdürdü. Teknik Direktör Mustafa Akçay yönetiminde yapılan antrenmana sol ayak bileklerinde yumuşak doku zedelenmesi meydana gelen Caner ve Emre Güral, omuzundan sakatlığı olan kaleci Fatih, sol kasığında ağrısı bulunan Giray, mazeretsiz olarak kampa katılmayan Zokora ve Sol Bamba ile sakatlıkları bulunan Sapara ve Janko katılmadı. Kayınvalidesinin vefatı nedeniyle izin verilen Yasin Öztekin ile Gençlerbirliği'nden transfer edilen Aykut Demir ise antrenmanda yer aldı. Gençlerbirliği kulübünün, hafta sonu olması nedeniyle sözleşmesini feshedemediği Aykut Demir'in, kırmızı - siyahlı kulüpten alınan özel izinle antrenmana çıktığı, futbolcunun resmi sözleşmeyi ise Pazartesi günü imzalayacağı açıklandı. Aykut'un Trabzonspor'dan yıllık 1 milyon euro alacağı ve 5 yıllık sözleşmeye imza atacağı da belirtildi.

AKÇAY: "DÜNKÜ MAÇTA PASLARINDA GEÇ KALDIK"

Teknik Direktör Mustafa Akçay antrenman öncesi futbolcularıyla dünkü maçla ilgili toplantı yaptı. Konuşmasında kimsenin kusursuz olmadığını vurgulayan Akçay, şu ifadeleri kullandı:

"Herkes hata yapabilir. Dün akşam oynanan maçta bir önceki maçtan daha iyi 90 dakika çıkardık. Ana hatları ile geçeceğim. Paslarda geç kaldık ve iyi değildik. Top rakibe geçtiğinde saldırgan olmalı ve yeri geldiğinde o topu almak için birlikte hareket etmeliydik. Zaman zaman çok başarılı olduk, zaman zaman başaramadık. Bazı bölümlerde rakibin oynamasına izin verdik. Rakip topu aldıktan sonra mutlaka zorluk çıkarmalıyız. Kenar oyuncularımızın yardım koşuları için daha istekli olmaları gerekiyor. En fazla koşu sol kenar oyuncuları tarafından yapılıyor."

Bordo - mavililer antremanda kondisyon ve pas çalışması gerçekleştirirken, yeni transfer Aykut Demir takımdan ayrı olarak koşu yaptı.

SONER: "EVLİLİĞİN TADINI ÇIKARAMADIM"

Trabzonspor'un genç futbolcularından Soner Aydoğdu, antrenman öncesinde açıklamalarda bulundu. Soner, kamp öncesi evlendiğini ifade ederek, "Evlilik sonrası iki gün izin yaptım ardından A milli takım kampına katıldım, sonra da buraya geldim. Henüz evlilikten bir şey anlamış değilim. Dönünce inşallah anlayacağım" dedi. Soner, Davraz'da ilk kez kamp yaptığını da ifade ederek, "Buraya ilk gelişim. Sürpriz oldu. İki dağın arasında güzel bir yer. Kamp yapmak için güzel bir ortam. Çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam ediyor. İnşallah böyle devam eder" diye konuştu.

"HAZIR BİR TAKIMLA OYNAYACAĞIZ"

Yoğun bir tempoda çalıştıklarını da söyleyen Soner, "Öncelikle Aykut ağabeyimin transferi hayırlı olsun. Hem mili takımda hem de Gençlerbirliği'nde kendisiyle birlikte oynadım. İnşallah takımımız için hayırlısı olur. Antrenmanlar yoğun geçiyor. 18 Temmuz'da maçımız var. Hazır bir takımla oynayacağız. İnşallah bu süreç içerisinde biz de hazır oluruz" ifadesini kullandı.

"GEÇEN SEZON ALIŞMA DÖNEMİMDİ"

Geçtiğimiz sezonu takıma alışma dönemi olarak gördüğünü de vurgulayan Soner, "Geçen sezon ilk senemdi. Buna alışma süreci de diyebiliriz. Çünkü ilk defa Ankara'dan ayrılmıştım. Sezona iyi başlamıştım sonra bir sakatlık geçirdim. Ara sıra oynadım, oynamadım diyelim. Bu sene hem benim için hem de takım için inşallah güzel şeyler olacak. Mustafa hoca kalitesi ve kariyeri ortada olan bir teknik adam. İnşallah bize de bilgilerini aktarır. Biz de o bilgilerden faydalanıp Trabzonspor'u en üst sıralara tırmandırırız" diye konuştu.

"AYKUT AĞABEYİ KOMANDO OLARAK TANIDIK"

Aykut Demir'in lakabının 'komando' olduğunu da hatırlatan Soner, "Sert, agresif oynayan bir oyuncu. Trabzonspor'a inşallah faydalı olacak. Burada da o özelliğini gösterecektir. Antrenmanlar sonrası genelde uyuyoruz. Bazen oyunlar oynuyoruz ama günümüz genelde uyuyarak geçiyor" dedi.

ÜÇÜNCÜ HAZIRLIK MAÇI YARIN KABALA İLE


Trabzonspor Davraz kampındaki üçüncü hazırlık maçında yarın Azerbeycan Premier Ligi ekiplerinden Kabala ile karşılaşacak. Saat 21.30'da Isparta Atatürk Stadyumu'nda oynanacak karşılaşma öncesi teknik direktör Mustafa Akçay'ın ideale yakın 11'ine şans tanıması bekleniyor.

DHA

Haberin Devamı
YORUM YAZ