MENÜ

‘Özel çocuklarımızın etkinliği arttı'

Migros ve P&G Türkiye’nin desteğiyle Özel Olimpiyatlar Türkiye tarafından yürütülen ‘Minik Sporcular’ projesinin, basın toplantısı yapıldı. Dilek Sabancı, “Aileler özel sporcularımızın diğer çocuklarla arkadaşlık kurma durumunun yüzde 22, birlikte spor yapmalarının ise yüzde 49 arttığını söylüyor” dedi.

‘Özel çocuklarımızın etkinliği arttı'

Migros ve P&G Türkiye’nin desteğiyle Özel Olimpiyatlar Türkiye tarafından yürütülen ‘Minik Sporcular’ projesi, özel eğitim gereksinimi olan çocukları sporla hayata dahil etmeyi sürdürüyor. 14 yıldır süregelen işbirliği, 2016 yılından bu yana ‘Minik Sporcular Projesi’ ile devam ediyor.

Projeyle ilgili olarak dün düzenlenen basın toplantısında konuşan Özel Olimpiyatlar Türkiye Onursal Başkanı Dilek Sabancı, “Sadece 2017 yılında 17 bin kişinin yaşamına dokunduk. P&G Türkiye ve Migros’un i∫birliğiyle gerçekle∫tirdiğimiz ‘Minik Sporcular’ projesiyle minik çocuklarımızın ya∫amında daha büyük farklar yarattığımıza inanıyoruz. Aileler proje sayesinde özel sporcularımızın diğer çocuklarla arkadaşlık kurma durumunun yüzde 22, birlikte spor yapmalarının ise yüzde 49 arttığını söylüyor” dedi.

‘Gurur kaynağımız oldular’

Migros Ticaret A.Ş. Hızlı Tüketim Ürünleri Pazarlama Direktörü Aysun Zaman ise “Migros olarak toplumsal farkındalık yaratan, sürdürülebilir sosyal sorumluluk projeleri her zaman öncelikli hedefimiz. Bu nedenle bu proje bizim için çok özel. 12 yılda 5 bin 500 özel gencimizin spor ile hayata bağlanmalarına, hem zihinsel hem sosyal hem de fiziksel gelişmelerine tanıklık ettik. Gençlerimiz gerek Türkiye içinde gerekse uluslararası şampiyonalardan ödüllerle döndüler. Gurur kaynağımız oldular” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ