MENÜ

'Oynaması risk teşkil etmiyordu'

Siyah-Beyazlılar'ın doktoru Ertuğrul Karanlık, Galatasaray'la oynanan maçta oyuna devam etmesine izin verdiği Cenk Gönen'in sakatlık pozisyonunu anlattı.

'Oynaması risk teşkil etmiyordu'

BJK TV’ye konuşan Karanlık, “Kaşında bir yaralanma vardı. Yanına gittiğimizde yaşadığı olayı tam hatırlamıyordu ama bilinci yerindeydi. Sorduğumuz sorulara istediğimiz gibi cevaplar verdi. Gerekli müdahaleleri yaptık. Öyle bir ortamda, 50-60 bin seyirci bağırıyor, kolay bir durum değil. Orada sakin kalıp bir karar vermem gerekiyordu. Rakip takım oyuncusu gelip ’çıkar, çıkar’ diyor. En kolayı çıkarmaktı” diye konuştu. Böyle durumlarda kararın 2 dakikada verilmediğini belirten Karanlık, “Yüzde 100 emin olmak için birkaç test yapmam gerekiyordu. Hakemden soyunma odasındaki çantayı almak için izin istedim. Gelen cihazla ölçümlerini yaptık ve oynaması risk teşkil etmiyordu. Sonrasında kalenin kenarında onu bekledik. Maç bitti ve ardından kontrol amaçlı hastanede bir gece geçirdi. Şu an bir sıkıntısı bulunmuyor” dedi. Karanlık ayrıca, “Tıp fakültesini ve bütün eğitimimi Almanya’da aldım. İngiltere, Yeni Zelanda ve Dubai’de uzman doktor olarak çalıştım” yorumunu yaptı.

Karanlık hakkında şok iddialar!

İnsan iskeleti ve kas sistemini inceleyen yan bilim dalı olan Osteopat uzmanı olan Ertuğrul Karanlık’ın pozisyonu, doktorlukla eş değer olarak tutulmuyor. Onun çalıştığı dönemde Sarı-Lacivertliler’de yaşanan sakatlıklar, büyük sorun yaratmıştı. Hatta Moussa Sow’un o dönemde yaşadığı sıkıntılar sonrasında Karanlık, “Sow müzmin sakat” bile demişti. Ancak Senegalli yıldızın şu an ciddi sıkıntıları bulunmuyor. Karanlık’ın zaman zaman, normalde 2 haftada tedavi edilecek bir sakatlığın süresini 4 hafta olarak belirtip, sanki mucizevi bir işe imza atmış havası yarattığı da konuşuluyor. Bugüne geldiğimizde Karanlık’ın doktorluğunda Beşiktaş’ta sakatlık eksik olmuyor. Kara Kartal’da sadece Olcay Şahan sakatlanmadı. Onun dışında her futbolcu en az 1 kez, sahalardan uzak kaldı. Sezon başı Devrim Urgan ve İsmail Başöz ile yollarını ayıran Kartal’da sakatlıkların daha çok adale ve kasık üzerine olması da dikkatlerden kaçmıyor. Karanlık’ın tedavi yöntemleri ise büyük tartışma konusu olmaya devam ediyor.

İşte bu sezonki sakatlık listesi

Tolga Zengin: Geldiği günden beri omuz, sırt ve son olarak kasık ağrısı yüzünden iğneyle maçlara çıkabiliyor. Derbide görme problemi yaşayıp maça devam edemedi.
Cenk Gönen: Karın adalesinde sıkıntı yaşadı. 15 gün takımdan ayrı kaldı. Derbideki talihsiz sakatlığı sonrası durumu iyiye gidiyor.
Serdar Kurtuluş: Arka adale sakatlığı birkaç kez yaşayıp, 3 hafta uzak kaldı.
Tomas Sivok: Önce kasık problemi yaşadı. 2 hafta oynamadı. Ardından operasyon geçirdi 1.5 aydır takımdan ayrı.
Escude: Farklı zamanlarda bel ve adale sakatlığı yüzünden 1 ay takımdan ayrı kaldı.
Ersan Gülüm: Kasık ve adale problemi yüzünden toplam 1 ay uzak kaldı.
Pedro Franco: Arka adale, ayak bileğinden sakatlıklar geçirdi. Bu yüzden ilk yarıda ligde tek maça çıkamadı.
Ramon Motta: Üst adale sorunu nedeniyle iki hafta takımdan ayrı düştü
İsmail Köybaşı: Uzun süren sakatlığı sonra henüz takıma dönemedi. Toplamda bir yıldan fazla futboldan uzak kaldı.
Uğur Boral: Ameliyat sonrası takıma 7 ay sonra katılabildi.
Filip Holosko: Sakatlığı yüzünden sezon başı kampını bırakıp İstanbul’a gelip operasyon geçirdi. 2 aylık kaybı oldu.
Veli Kavlak: Bilek, bel ve adale sakatlıkları yaşadı. 3 hafta kadroda yer alamadı.
Necip Uysal: Ameliyat olduğu karın adalesi sonrası, aynı bölge, kasık ve adale sorunu yüzünden 2 ay uzak düştü.
Manuel Fernandes: Kasık, arka adale sıkıntısı çekip 1 aylık uzaklık yaşadı.
Oğuzhan: Darbeye bağlı ve bağlı olmayan adale sakatlıkları yaşadı, 1 aylık kaybı var.
Hugo Almeida: Bel fıtığı başlangıcı, kasık ve adale sıkıntıları yüzünden 2 aya yakın süre geri düştü.
Mustafa Pektemek: Çapraz bağlardaki sıkıntısına, bir de adale sakatlığı eklendi ve yaklaşık 3 ay bunlarla boğuştu.
Muhammed Demirci: Bilek, kasık ve adale sıkıntıları nedeniyle toplamda 1.5 ay yoktu.
Ömer Şişmanoğlu: Her iki ayak bileği, adale ve kasık rahatsızlığı ile birlikte yaşadığı rahatsızlıklar yüzünden 2 ay takımdan ayrı düştü.
Gökhan Töre: Bilek ve bel ağrısı çekti, 3 hafta oynayamadı.
Atiba Hutchinson: Adale ve bilek sakatlığı 3 hafta forma giymemesine neden oldu.
Kerim Frei: Yaşadığı ödem ve adale sakatlığı, 3 haftasına mâl oldu.
Eneramo: Devre arasında Karabük’e yollanan Eneramo, kalbindeki rahatsızlık, adale ve kasık problemleri yüzünden 2 aya yakın futboldan uzak kaldı.
Mehmet Akgün: Sözleşmesi karşılıklı olarak fesh edilen Mehmet, dizindeki müzmin sakatlığı yüzünden genelde takımdan ayrı kalmıştı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ