MENÜ

Osman Özköylü: Bizim adımıza kaybedilmiş iki puan

Spor Toto 1. Lig’in 31. haftasında sahasında Ümraniyespor ile 0-0 berabere kalan Osmanlıspor’un teknik direktörü Osman Özköylü, "Bizim adımıza kaybedilmiş iki puan olduğunu düşünüyorum." dedi.

Osman Özköylü: Bizim adımıza kaybedilmiş iki puan

Spor Toto 1'inci Lig'in 31'inci haftasında Osmanlıspor ile Ümraniyespor golsüz berabere kaldı. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Özköylü, hücumda çok fazla üretken olmadıklarını söyledi.

Haberin Devamı

Özköylü, play-off açısından önemli bir karşılaşma oynadıklarına işaret ederek, "Kazansak çok çok iyi olacaktı. Play-off şansımızı yüzde 70-80’lere çıkaracaktık. Kazanmak adına bir şeyler yapmaya çalıştık ama yeterli olmadı." diye konuştu.

Ümraniyespor’un hafta içinde Ziraat Türkiye Kupası’nda maça çıktığını hatırlatan Özköylü, "Yorgun olmaları bizim için avantajdı. Bunu daha da avantaja dönüştürmek için topa çok sahip olmamız gerekiyordu. Rakibi oyundan düşürmek için çok pas yapıp onları koşturmamız gerekiyordu. Benim beklentim ikinci yarıda düşecekleri yönündeydi, öyle oldu. Eksik de kaldılar. Ancak o istediğimiz pozisyonları çok yakalayamadık. Yakaladığımızı da gole çeviremedik. Bizim adımıza kaybedilmiş iki puan olduğunu düşünüyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Haberin Devamı

"Bu maçı kendi lehimize çevirmemiz gerekiyordu." diyen Özköylü, şöyle devam etti:

"Gayretimiz vardı ama yeterli değildi. Daha fazla tempo yapmalıydık. En azından kaybetmemek de iyi. Burada son 3 maçımızı kaybetmiştik. O psikoloji oyuncular üzerinde travma yarattı. Artık bir puan bizim adımıza bir kar diye düşünüyoruz. Bundan sonraki süreçte play-off’ta olabilmek adına önümüzdeki maçlara bakacağız. Kazanmak için daha fazla çaba göstermek zorundayız. Haftaya Afjet Afyonspor maçı var. Onlar da ligde kalmak için mücadele veriyorlar. Bu hafta alacakları sonuç gelecek haftanın önemini daha da artırabilir."

Özköylü, başkent ekibinin iç sahadaki kötü performansıyla ilgili soruya "Stadın atmosferini görüyorsunuz. Burada oyuncu o heyecanı duyamıyor. O motivasyonu bir türlü yukarı çıkaramıyor. Boş tribünler önünde oynamak oyuncu adına büyük handikap. Deplasmanda rakip takım seyircisi oluyor. Bu enerjiden biz de nasipleniyoruz." yanıtını verdi.

10 maçlık galibiyet serisinin ardından yaşanan düşüşe ilişkin soru üzerine Özköylü, şunları kaydetti:

"Biz çok gerilerden geldik. Hızı maksimum 150 olan bir arabaya biz hep 150 yaptırdık. Böyle olunca oyuncularımız da yıprandı. Maalesef devre arasında takıma kattığımız transferlerden beklediğimiz o katkıyı alamadık. Mecbur aynı futbolcularla devam etmek zorunda kaldığımız için oyuncuların da performansı yavaş yavaş düşmeye başladı."

YORUM YAZ