MENÜ

Osman Özköylü: ''Benim takımım çok daha farklı oynayacak, oynamalı"

Spor Toto 1. Lig’in 12. haftasında İstanbulspor’u 1-0 yenen Osmanlıspor’un teknik direktörü Osman Özköylü, "Bu takımın tekrar ayağa kalkması gerekiyor. Biz önce bunu yapacağız." dedi.

Osman Özköylü: ''Benim takımım çok daha farklı oynayacak, oynamalı"

Osmanlıspor’daki ikinci dönemine galibiyetle başlayan Özköylü, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, iyi oynamamalarına rağmen kazanmasını bildiklerini söyledi.

Haberin Devamı

Kulübe geldiklerinde "öz güvenini kaybetmiş" oyuncu grubuyla karşılaştıklarına işaret eden Özköylü, "Bu takımın tekrar ayağa kalkması gerekiyor. Biz önce bunu yapacağız. Bunun için bugünkü sonuç çok önemliydi. Kazanmış olmak bizi morallendirdi. Önümüze daha güçlü bakmamızı sağlayacak." ifadelerini kullandı.

Özköylü, takımla henüz 3-4 gün antrenman yapma şansı bulduklarını belirterek, şöyle devam etti:

"Son iki lig maçının kaybedilmesi ve kupada 3. lig takımına elenmek kulübü ve oyuncuları ciddi bir psikolojik sıkıntıya sokmuş. Bugün beklediğimden daha aşağıda oynadık. 3-4 gündür antrenmanlarda çok daha farklı bir takım vardı. Özellikle rakip 10 kişi kaldıktan sonra oyunu çok daha akıllı ve dikkatli oynamak zorundaydık. Kazandığımız toplarda hızlı ve ayağa oynayarak çıkma düşüncemizi çok istediğimiz gibi gerçekleştiremedik. Gerçekleştirdiğimiz noktalarda da final paslarını yapamadık. İkinci golü bulabilsek belki maçı çok daha rahat oynayabilirdik. Çok kolay top kayıpları yaptık, savunmadan bir türlü çıkamadık. Rakip hiç 10 kişi kalmış gibi oynamadı. Maalesef onları öyle oynamaya zorlayamadık."

Haberin Devamı

Osmanlıspor’un zamanla daha iyi futbol oynayacağını dile getiren Özköylü, "Bugün şanslıydık. İyi oynamadık, iyi mücadele etmeye çalıştık. Bu takım benim takımım değil. Benim takımım çok daha farklı oynayacak, oynamalı. Milli maç arasına kazanarak girmeyi çok istiyorduk ve bunu başardık. Etkilerimizi milli maç arasında yavaş yavaş göstermeye çalışacağız. Topu daha iyi kullanmak zorundayız. Rakibe mahkum olan değil, rakibi mahkum eden bir Osmanlıspor olmak zorunda. Bunun için süreç gerekiyor. Kalan 5 maçlık süreci kendi adımıza yeniden eğitim süreci olarak görüyorum. Oyuncular çok farklı bir siteme geçecekler. Her geçen maç biraz daha ilerleme kaydedeceğimizi düşünüyorum." değerlendirmesinde bulundu.

YORUM YAZ