MENÜ

Oscar Tabarez, FIFA'daki görevinden istifa etti

Luis Suarez'e kupa tarihinin en ağır cezasının verilmesinin ardından Uruguay Teknik Direktörü Oscar Tabarez, FIFA'daki Strateji Belirleme Komisyonu'ndaki görevinden istifa etti.

Oscar Tabarez, FIFA'daki görevinden istifa etti

Uruguay-Kolombiya ikinci tur maçı öncesinde düzenlenen basın toplantısında soru sorulmasına izin vermeyen Tabarez'in oldukça üzgün olduğu gözlendi. Zaman zaman ağlamaklı olan Uruguaylı hoca takımın her şeye rağmen Kolombiya maçına odaklandığını ve Suarez'e verilen ağır cezadan ötürü hepsinin çok üzgün olduğunu söyledi.

"GÜNAH KEÇİSİ HALİNE GETİRİLENLERİN DE HAKLARI VARDIR"

"Ayrıntılar bizimle paylaşılmadan önce asla bu kadar aşırı şiddette bir karar cezalandırma beklemiyorduk" diyen Tabarez "Uzun yıllardır FIFA Strateji Belirleme Komisyonu'nda çalışıyorum. Böyle bir durumda, bu görevden uzaklaşma gereği hissediyorum. Bu kararın alınması için baskı yapan ve kriterleri belirleyen benimkilerden çok farklı değer yargıları olduğu açık olan bu insanlarla aynı ortamda bulunamam" sözleriyle istifa kararını duyurdu.

"Günah keçisi haline getirilen insanların da -ki bu durumda futbola birçok katkıları olmuş Suarez'dir- bazı hakları olduğu unutuluyor" diyen teknik adam, "bu turnuvada bazı şeylerin çok farklı değerlendirildiği iyice ayyuka çıktı. Herkese eşit mesafeyle yaklaşılmıyor" diye serzenişinde bulundu.

SUAREZ GİBİ CHİELLİNİ DE HATALI

Suarez ve Chiellini'nin durumuna da değinen Tabarez şunları kaydetti: "Uluslararası karşılaşmalarda yer almaya başladığım ilk andan beri oyunun temiz ve adil oynanmasının ve insanlık değerlerinin savunucusu oldum. Futbol sahasındaki bir olaydan sonra soruşturma açılırsa hakemin bakış açısına göre değil, maçın görüntülerine bakılarak karar verilir.

Biz maçın hemen sonrası daha görüntüleri izlememiştik ve ne olduğunu tam olarak bilmiyorduk. Ama soruşturmayla birlikte tüm ayrıntılarıyla tekrar tekrar görüntüleri izleyince olayın aktörlerinin cezalandırılabileceği gerçeğini gördük. Her ikisinin de cezalandırılması gerekirdi. Suarez kadar İtalyan oyucu Giorgio Chiellini de olayda hatalıdır. Suarez hakkında alınan karar aşırı şidettlidir"

BASIN MENSUPLARINDAN TABAREZ'E ALKIŞ


Tabarez'in konuşması süresince salonda fotoğraf makinelerin deklanşörleri dışında ses çıkmadı. Uruguaylı hoca ekibin her zamankinden daha inançlı olduğunu, kalan zamanlarını Kolombiya maçının hazırlıklarına ayıracaklarını söyleyip teşekkür ederek sözlerini bitirince salondaki Arjantinli, Uruguaylı, Şilili, Meksikalı, Perulu ve Kolombiyalı gazeteciler tarafından alkışlanarak uğurlandı.

CANAN KAYA, RİO DE JANEİRO / DHA

Haberin Devamı
YORUM YAZ