MENÜ

Ortalık toz duman

Denizlispor maçında çıkan olaylar, Kartal'ın tadını kaçırdı. Teknik direktör Mustafa Denizli'nin yüzü gülmüyor, oyuncular endişeli.

Ortalık toz duman

İnönü Stadı’ndan güvenlikler eşliğinde çıkan Başkan Yıldırım Demirören kararlı: Görevimin başındayım. Seçimle geldim, seçimle giderim.

Alınan galibiyet ise Beşiktaşlı taraftarların hızını kesmedi. Forumlarda aynı görüş hakim: Demirören gidene kadar, protestoya devam...

Beşiktaş tarihinin belki de en büyük isyanı, önceki günkü Denizlispor karşılaşmasında yaşandı. Beşiktaş Başkanı, kendi stadına güvenlik önlemleriyle geldi. Maç boyunca basın tribünü hariç her yerde kavgalar çıktı, tatsızlıklar yaşandı, aileler stattan erken çıktı. Sözün özü daha 1-2 ay önce ‘Dünyanın en güzel futbol statlarından biri’ olarak gösterilen İnönü Stadı, savaş alanına dönüşmüştü. Zaten Beşiktaşlılar ne 47 gün sonra gelen galibiyete, ne yeni transfer Tabata’nın attığı gole, ne de kötü sonuçların biraz olsun bittiğine sevinebildiler.

Oyuncuların kimyası bozuldu
Kulüple olan sözleşmesi sona erdiğinde tekrar geri dönmeye sıcak bakmayan Mustafa Denizli’nin, Tabata’nın golünden sonraki tavrı her şeyi özetler gibiydi... Yüzü gülmeyen tecrübeli çalıştırıcı, kendisine sarılan oyuncularına da soğuk bir şekilde karşılık verdi. Üst üste pozisyonlar yakalayan Siyah-Beyazlı futbolcular telaşlı bir şekilde fırsatları harcadı, protesto oyuncuların kimyasını bozdu. Rüştü’ye yapılan ıslıklı tepki sadece tecrübeli file bekçisini değil, tüm oyuncuları endişelendirdi. Zaten karşılaşmanın bitiminde de Beşiktaşlı oyuncular mağlup olmuş kadar üzgündü.

Demirören görevi bırakmıyor
Eleştiri oklarının hedefi olan isim Yıldırım Demirören’di... 90 dakika boyunca istifaya davet edilen Başkan Yıldırım Demirören, kendi stadı olan İnönü’ye güvenlik önlemleri içerisinde girdi. Maç bitiminde de tam 40 kişilik güvenlik ordusuyla evinin yolunu tuttu. Oldukça sıkıntılı bir dönemden geçen Yıldırım Demirören’in ise yakın çevresine, “İstifa etmeyi düşünmüyorum. Kongreyle geldim, kongreyle giderim. Bu takımı hep birlikte ayağa kaldıracağız” dediği öğrenildi.

Taraftarın isteği ‘3 puan’ değil
Manchester United maçı sonrasında İngilizler’in övgüler yağdırdığı Beşiktaşlı taraftarlar ise artık mutsuz, huzursuz... Yönetim ve teknik heyetten mutsuz olan Siyah-Beyazlılar’ın yüzü, alınan galibiyete rağmen gülmüyor. İnternet sitesi ve forumlarda biraraya gelen Beşiktaşlı taraftarlar, kulüpte benzer olayların daha önce de yaşandığını hatırlatıp, “Yıldırım Demirören gidene kadar protestoya devam” diyor. Şimdi herkes, iki hafta sonra oynanacak Kasımpaşa maçını bekliyor.

Haberin Devamı
YORUM YAZ