MENÜ

Orman, Levent Erdoğan'ın istifasını istedi

Beşiktaş başkanı Fikret Orman, son zamanlarda yaşanan olaylarla ilgili açıklamalarda bulundu.

Orman, Levent Erdoğan'ın istifasını istedi

Ümraniye'deki Nevzat Demir Tesisleri'nde 11.30 gibi başlayan toplantıya "Pazar günü Beşiktaş'ın Anayasası'nı yeniden yazacağız. Gündem buydu, tüzük tadili yapılacak. Ana gündem maalesef tribünde yaşanan olay üzerine değişti. Tüzük tadilinin önüne geçti" diyerek başladı.

Sözlerine Tamer Kıran'dan bahsederek devam eden Fikret Orman, "13 ay evvel aday olduğum kongrede Tamer Kıran yanımızdaydı. Arkadaşımız.

Tamer Kıran eğitimi, kariyeri çok önemli bir isim, gecesini gündüzüne katar ve Beşiktaş için çalışır. Beşiktaş'a katkıları çok fazladır. Çok önemli görevler yaptı. İstifasını aldığım haberler gerçek dışıdır. Tamamıyla kendi fikridir. Kendi iradesiyle istifa etti. Bu normal bir istifa değildi. Ben ve arkadaşlarım çok üzüntülüyüz. Tamer ve ailesi üzüldüğü için çok üzüntülüyüm. Beşiktaş'a düzgün insanlar kazandırmak ana amacımken, Tamer'in istifası daha önceki istifalar gibi değildir. Gazetelerde çıkan "İstifasını istediğim" şeklindeki haberlerin hiç biri doğru değildir." dedi.

Tribünde yaşanan kavganın, olayın savunulacak bir tarafı olmadığını da dile getiren Orman; "Zaten biz savunma tarafında değiliz.

Bu organize bir iş değil, sadece bir kazadır. Bu olayın tutulacak bir tarafı yoktur. Beşiktaş camiası olarak bu tip olayları kınıyoruz. Bu gibi olayların hepsi için mahkeme önünde tüm macadelemizi vereceğiz. Ört pas etmek niyetinde değiliz, sonuna kadar gideceğiz. Allah'tan dileğim bir daha böyle olaylar olmasın.

Beni tanıyanlar iyi bilir , kimseyi kandırmıyoruz, herşey şeffaflık içerisindedir. Yönetimde kendini kandırılmış hisseden varsa istifa etsin" diyerek Yönetici Levent Erdoğan'ın istifasını istedi.

"Beşiktaş'ta borçlar ödendikçe, işler iyiye gittikçe altında başka şeyler arayanlar ortaya çıkmaya başladı" diyen Başkan Orman, "Bunu çok yakışıksız buluyorum" şeklinde konuştu.

Tüzük ile ilgili de konuşan Fikret Orman, "2005'ten beri çalışma yapıyoruz. Tüzüğü değiştirmek istememizin tek amacı, Beşiktaş'ın hür irade ile yönetilmesini sağlamaktır. Genel kurulun Mayıs ayına alınmasının nedeni, masraf yapılmadan evvel, Beşiktaş yönetimi kurulun önüne bütçe sunmalı, tüm branşları içeren bir sunum yapmalı. Şubat ayında bir bütçe verildiğinde bir anlamı olmuyor. Yani borçlanmadan önce onay alınmalı. Şubat ayındaki bir genel kurulmda biz şampiyonlar ligine katılacağız diye bir rakam koyarsanız bunu anlamı yoktur. Ama mayıs ayında; bizim hedefimiz bu, bunun için izin alıyoruz denmelidir. Borçlanıp da genel kurulun önüne gidilmemeli."

Haberin Devamı

DHA

YORUM YAZ