MENÜ

Orlando Magic'in 4 numaradaki umudu Ersan İlyasova

Amerikan Basketbol Ligi'nde (NBA) Detroit Pistons'tan Orlando Magic'e takas edilen milli oyuncu Ersan İlyasova'nın yeni takımına uzun forvet pozisyonunda önemli katkı yapması bekleniyor.

Orlando Magic'in 4 numaradaki umudu Ersan İlyasova

NBA’de 3. takımında forma giyecek Ersan İlyasova, Milwaukee Bucks ve Detroit Pistons’ın ardından Orlando Magic’in 4 numara pozisyonundaki eksiğini gidermeye çalışacak. Milli basketbolcu bu pozisyonda çok güçlü olmayan takım arkadaşları Jason Smith, Andrew Nicholson ve Aaron Gordon ile ilk 5 mücadelesi verecek.

Ligde 8. yılını geçiren 28 yaşındaki basketbolcu, Magic’in genç kadrosuna tecrübesiyle de katkı sağlamak için sahaya çıkacak.

"Gençlere örnek olmaya çalışacağım"

Orlando Magic ile çıktığı ilk antrenmanın ardından basın mensuplarına açıklamada bulunan Ersan İlyasova, büyük bir organizasyona katılmanın ve antrenör Scott Skiles ile tekrar çalışmanın kendini mutlu ettiğini belirterek, sahadaki mücadele isteğiyle genç oyunculara örnek olmaya çalışacağını söyledi.

Mücadele arzusunun önemine dikkat çeken milli basketbolcu, "Esnek bir 4 numara oyuncusuyum. Bazı günler şutlarınız girmeyebilir ama ne olursa olsun sahada mücadele etmek zorundasınız. Tüm maçlarda hücumda ve savunmada disiplinli performans sergileyerek sahaya enerji yansıtmak önemli. Her maçı hücumla kazanamazsınız ancak her maçta savunmadaki enerjiniz, bu ligde başarılı bir takım olmanızı sağlayacaktır" değerlendirmesinde bulundu.

Takımın başantrenörü Scott Skiles ile Milwaukee’de 5 yıl çalıştığını hatırlatan Ersan, "Oyunculardan ve benden beklentilerini iyi biliyorum. Oynamak için sabırsızlanıyorum. Daha önce Skiles ile play-off’lara kalmayı başarmıştık. O zaman kendini takımına adayan birçok oyuncumuz vardı. Magic’te de bu tip oyuncular olduğunu görüyorum. Başarılı olacağımıza inanıyorum" şeklinde konuştu.

Magic’in genç kadrosuna yönelik bir soruya Ersan, "Önemli olan yaş değil, genç oyunculara örnek olabilmektir. Dirk Nowitzki ve Kobe Bryant’ın ilerlemiş yaşlarına rağmen sahadaki mücadelelerini ve genç oyunculara nasıl örnek olduklarını görüyoruz. Benim yaşım 28. Elbette sahaya onlardan daha fazla enerji yansıtmam gerek. Sahadaki mücadele isteğimle onlar gibi oyunculara örnek olmaya çalışacağım" cevabını verdi.

Daha önce Magic forması giyen Hidayet Türkoğlu ile milli takımda uzun süre beraber oynadıklarını anımsatan Ersan, "Zaman zaman kendisiyle konuşuyoruz. Türkiye Basketbol Federasyonu için çalışmaya başladı. Yaz aylarında milli takıma çağırmak için beni tekrar arayacağını biliyorum. Uzun bir konuşma yapacağımıza eminim. Şimdilik NBA sezonuna odaklandım. Magic’in hedeflerine ulaşmasına yardımcı olmaya çalışacağım" ifadelerini kullandı.

"Skiles, Ersan gibi asker oyuncuları sever"

Basketbol yorumcusu Kaan Kural, antrenörü Skiles’ın Ersan İlyasova gibi asker oyuncuları sevdiğinin altını çizerek, milli basketbolcunun gelecek sene de takımda kalacağına inandığını ifade etti.

Ersan İlyasova’nın istikrarlı bir oyuncu olmasına rağmen iki yıldır sezon başlarına iyi giremediğini aktaran Kural, "Ersan için Detroit ideal bir takımdı. Kariyeri, ona uygun olmayan ortamlarda sürmüştü. Detroit’te Ersan’ın Andre Drummond’a destek olabilen ama içeride çok boğuşması gerekmeyen bir rolü vardı ve onun stiline uyuyordu. Eski antrenörü Scott Skiles ile çalışacak olması önemli bir avantaj. Skiles, Ersan gibi asker oyuncuları çok sever" şeklinde görüş belirtti.

NBA All-Star hafta sonunda, Magic’in genç oyuncularından Aaron Gordon’ın smaç yarışması finalisti olarak çok ön plana çıktığını anımsatan Kaan Kural, "Popülaritesi artan Gordon’ın Ersan’dan ne kadar dakika alacağını göreceğiz. Ersan’ın gelecek sezon 8,4 milyon dolarlık takım opsiyonlu bir sözleşmesi var. Yeni takımı Orlando’nun bu opsiyonu kullanacağını ve Ersan’ı takımda tutacağını düşünüyorum. Tabii ki çizgisini sürdürmesi şartıyla. Hidayet’ten sonra başka bir Türk oyuncunun Orlando’da olması da Ersan için bir sempati avantajı sağlayacaktır" ifadelerini kullandı.

Pistons geleceği, Magic maaş yükünü düşündü

Pistons’ın kadrosuna kattığı 23 yaşındaki Harris, takımı gençleştirmek adına yapılmış bir transfer olarak göze çarpıyor.

Transferin gelecek adına önemine dikkati çeken Detroit Pistons Genel Menajeri Jeff Bower, uzun vadeli planlar doğrultusunda takıma dahil ettikleri Harris’in sahip oldukları oyuncu grubuna uyum sağlayacağına inandığını belirtti.

Magic’in Ersan ve Jennings hamlelerinin ise kadro genişliği, tecrübe ve yaz aylarında gerçekleştirilebilecek transferler için maaş yükünü rahatlatmak adına yapıldığı ifade ediliyor. Orlando Magic Genel Menajeri Rob Hennigan da Ersan ve Jennings’in hızlı şekilde takıma uyum sağlayacağını düşündüğünü vurgulayarak, hedeflerinin play-off’ta mücadele etmek olduğunu aktardı.

En skorer oyununu Pacers’e karşı sergiledi

Ersan İlyasova, kariyeri boyunca bir maçta en fazla sayıya Indiana Pacers karşısında ulaşmıştı.

Geçen yıl Milwaukee forması giyerken Pacers ile oynanan maçta 34 sayı bulan Ersan, kariyer rekoru kırmayı başardı. Ersan İlyasova, 2012’de Chicago Bulls’a karşı da 32 sayı kaydetti.

NBA’de kariyeri boyunca 10,8 sayı, 6 ribaunt ortalamalarıyla oynayan Ersan, bu sezon Pistons formasıyla maç başına 11,3 sayı ve 5,4 ribaunt üretti.

Kariyeri

Türkiye’de Ülkerspor’un altyapısında yetiştikten sonra A takıma yükselen milli basketbolcu, 2005 NBA draftında Milwaukee Bucks tarafından 36. sırada seçildi.

Ersan, Milwaukee formasını 7 yıl giymesinin ardından 2015-2016 sezonu öncesinde Caron Butler ve Shawne Williams karşılığında Detroit Pistons’a takas oldu. Pistons ise sezon ortasında 23 yaşındaki skorer Tobias Harris’i kadrosuna katmak için Ersan İlyasova ve Brandon Jennings’i Magic’e gönderdi. Bucks’ın oyuncusu olduğu dönemde iki sene İspanya’da Barcelona’da mücadele eden ve bir lig şampiyonluğu yaşayan Ersan İlyasova, kısa bir süre de Anadolu Efes’te görev yaptı.

Milli takımın da önemli oyuncuları arasında yer alan skorer basketbolcu, Türkiye’nin 2010’da ev sahipliği yaptığı ve ikinci olduğu Dünya Şampiyonası’nda da forma giydi.

Magic’teki 2. Türk basketbolcu

Ersan İlyasova, Orlando Magic’te forma giyecek 2. Türk basketbolcu olacak.

Daha önce Magic forması giyen Hidayet Türkoğlu, 2008-2009’da takımının önemli kozlarından biri olarak NBA finali oynama başarısı göstermişti. Los Angeles Lakers’a 4-1 yenilen Magic, şampiyonluk yüzüğünün bir adım uzağında kalmıştı.

AA

Haberin Devamı
YORUM YAZ