MENÜ

Orkinos kadar değerin yok!

Mustafa Denizli... Türk futboluna yıllarını verdi, hep ilkleri başardı. Uzun zamandır hakem, federasyon tartışmalarına katılmıyordu. En sonunda o da dayanamadı, “Ankaragücü maçımız neden cumaya alınmadı, ya da neden cumartesi gündüz oynatılmadı” diye isyan etti. Ancak Çeşme'de orkinos peşinde koşan Mahmut Özgener ve onun ekibi yanıt bile vermedi.

Orkinos kadar değerin yok!

Maalesef! Orkinos kadar değerin yok Mustafa Hoca

Haberin Devamı

Bir yandan taraftar baskısı, diğer yandan camianın beklentisi... Beşiktaş’ı öyle bir fikstür bekliyor ki, Mustafa Denizli’nin uykuları kaçıyor. Her türlü eleştiriyi hoşgörüyle karşıladı, sayısız tepkiyi sineye çekti, polemiklere girmedi. Türk futbolu için önemli virajlardan biri olan Wolfsburg maçı öncesi küçük bir talepte bulundu, isteyip isteyeceğine bin pişman oldu. O Wolfsburg maçının stresini yaşarken, yakın dostu, futbolun patronu Mahmut Özgener Çeşme’de orkinos peşindeydi! Özgener, Ege’deki balıklara gösterdiği ilgiyi can dostu Denizli’ye göstermedi! Gelinen noktada son durum şöyle... Rusya Ligi’nde CSKA Moskova cuma günü saat 17.00’de, Wolfsburg ise cumartesi günü 16.30’da maçlarını oynadı. Beşiktaş ise Türkiye Futbol Federasyonu’na başvurup, Ankaragücü karşılaşmasını ya cuma, ya da cumartesi öğleden sonra oynamak istediğini belirtti. Ancak Mahmut Özgener yönetimindeki TFF’nin yanıtı netti: İlk program uygulanacak, Beşiktaş-Ankaragücü karşılaşması cumartesi saat 20.00’de oynanacak.

Haberin Devamı

‘Her şeyi yeneceğiz’
Bu sıcak gelişmeyi, maç sonunda değerlendiren Mustafa Denizli, tam anlamıyla patlamıştı. Türkiyeyi uluslararası alanda en önemli seviyede temsil eden tek takımın Beşiktaş olduğunu hatırlatan Denizli, “Eğer Federasyon Türk takımlarının ileriye dönük çalışmalarında, benim yanımda olmayacaksa ne yapacak. Bu maçın cuma niye oynanmadığını, bugün (cumartesi) gündüz niye oynanmadığını federasyonun ilgili birimleri bana izah edemez. Bir sürü şeyler anlatabilirler, onların hiçbirisi geçerli neden değil. Sadece rakiplerle mücadele etmiyoruz, her şeyi yenmemiz lazım. Yani Beşiktaş’ın bu yolda devam etmesi lazım. Kimseden ayrıcalık da beklemiyoruz” demişti.

‘Özgener neden sessiz’
Denizli’nin sözleri gündeme oturdu, birçok yazar Denizli’nin açıklamalarına yer verdi, televizyonlarda kurt hocanın sözleri izlendi. İzmir’de balık tutan ve futbolseverlerin ‘Orkinos Mahmut’ lakabını taktığı Özgener de eleştirilerden nasibini aldı. Futbolseverler, federasyonun bu konuda sessiz kalmasını eleştirdi. Bir anlamda federasyonun sessizliği, “Hiçbir federasyon yetkilisi bu kararı bana anlatamaz” diyen Mustafa Denizli’yi, haklı çıkardı.

YORUM YAZ