MENÜ

Organize işler bunlar!

Şekip Mosturoğlu Efes Pilsen oyuncusu Kerem Gönlüm'ün doping olayı ile ilgili basın toplantısı düzenledi.

Organize işler bunlar!

Fenerbahçe Kulübü Başkan Vekili ŞekipMosturoğlu, geçtiğimiz sezon Beko Basketbol Ligi’nde play-off final serisi 5.maçından sonra doping testi yapılan Kerem Gönlüm’de doping maddesi kabul edilen"Cathine’ maddesinin çıkması ve bununla ilgili yaptıkları araştırmalarla ilgilibasın toplantısı düzenledi.

Haberin Devamı

Fenerbahçe Faruk Ilgaz Tesisleri’nde gerçekleştirilen toplantıda,kendilerinin Kerem Gönlüm’de doping çıkmasının ardından 20 Ağustos 2009’daBasketbol Federasyonu’na başvurarak aynı maç sonrasında doping testi uygulananMario Kasun’un örneğinde de ’Cathine’ maddesine rastlanıp rastlanmadığınısorduklarını ifade ederek, şunları söyledi:

"Basketbol Federasyonu bize Kasun’un idrar örneğinde 3 mg. Cathinemaddesine rastlandığını bildirmiştir. İnsan vücudu tarafından üretilmeyen, dopingliteratüründe ise adına sıkça rastlanılmayan cathine maddesine 6 maçlık birseride, doping kontrolü yapılan tek maçta ve rastgele seçilen iki Efes Pilsenlisporcudan alınan numunede de rastlanılmış olmasını tesadüfle açıklayabilmek güçolmasının ötesinde, imkansızdır. Cathine’nin Efes Pilsenli her iki sporcudan daalınan numunede çıkmış olması bu maddenin organize bir şekilde kullanıldığınakarinedir. Hiçbir şekilde Efes Pilsen Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı, yöneticilerive kulüp başkanının bu organizasyondan haberleri olmadığının altını çiziyoruz.
Yine Efes Pilsen Kulübü’nün kurumsal olarak böyle bir organizasyon içindeolmadığını ifade ediyoruz."

Haberin Devamı

Şekip Mosturoğlu, ilke ve düşünceleri kendilerine ışık olan Mustafa KemalAtatürk’ün "Ben sporcunun zeki, çevik ve aynı zamanda ahlaklısını severim"sözünde yer alan ahlaklı sporcu kavramının, bu çok önemli konunun temel hareketnoktasını oluşturduğunu dile getirerek, yaşanan olayların gelişimini anlattı. Beko Basketbol Ligi’nde 2008-2009 sezonunda Efes Pilsen’in şampiyonolduğunu hatırlatan Mosturoğlu, şöyle konuştu:

"Takımımızla play-off maçları oynayan Efes Pilsen, kendi evinde oynadığıiki maçı kaybetmesinin ardından, son yılların en iyi geri dönüşperformanslarından birini göstererek, arka arkaya kazandığı 4 maçın ardındanşampiyonluğa ulaşmıştır.

Final serisinden sonra, Efes Pilsen’in muhteşem geri dönüşünün ardındayatan nedenler arasında, doping iddiaları da güçlü bir şekilde dillendirilmeyebaşlanmıştır. Tam bu esnada play-off serisinin 5. maçının ardından alınan dopingnumunelerinden Kerem Gönlüm’e ait olanında, "cathine" yoğunluğunun 5 mg/ml’denfazla olduğu (10.7 mikrogram/mililitre) tespit edilmiştir. Bunun hemen ardındanKerem Gönlüm 18.08.2008 tarihinde bir açıklama yapmış ve ’O dönemde biz süreklikamptaydık. Verilenler, yenilenler, içilenler hepsi aynıydı’, ’Örneğin pilotuçağa gider ve kumanda odasına oturur. Benzin dolduruldu mu, içerisi temizlendimi ve benzeri ayrıntılarla uğraşmaz; çünkü ekibine güvenir’ şeklinde bir söylemdebulunmuştur.

Haberin Devamı

Kerem Gönlüm’ün bu söyleminde son derece çarpıcı ve açık ipuçlarıbulunmaktadır. Kerem Gönlüm bu açıklamasında, tevil yoluyla vücuduna giren vedoping ihtiva eden maddenin kamp sırasında alınmış olduğunu, bunun sonucu olarak,kampta bulunan tüm sporcuların da benzer şekilde ve aynı içerikte maddeler yemek ve içmek suretiyle vücutlarına benzer maddenin girmiş olacağını ikrar ve ifadeetmiştir. Daha da ötesinde bu faaliyetin ’ekibin’ bilgisinde olduğunu belirtmişve bir sporcunun ekip tarafından verilen bir maddede doping ihtiva eden bir maddeolabileceğinden şüphelenmeyeceğini ifade etmiştir."

YORUM YAZ