MENÜ

Ordu ağır yaralı

Yazarımız Yunus Altun, Bucaspor-Orduspor mücadelesini yorumladı.

Ordu ağır yaralı

Buca Arena Stadı'nda ilk iki için yarışan Orduspor ve 6 haftadır kazanamayan Bucaspor'un kapışması vardı. Oyuna hızlı başlayan mutlak galibiyete ihtiyacı olan Mor-Beyazlılar'dı. 8. dakikada Eren Özen'in şutu Bucaspor kalecisinde kaldı. 13. dakikada Orduspor'un korner atışında Subasic'in kafa vuruşu Ricketts'ın eline çarpınca hakem penaltıyı çaldı. 14'te kullanılan atışı Subasic gol yapmakta zorlanmadı, takımını öne geçirdi: 1-0. Skor üstünlüğünü eline alan Ordu, kontrolü de sağladı. Ev sahibi ekip, 26. dakikadaki korner atışı ve 27. dakikadaki Taha Can'ın şutundan başka pozisyon bulamadı. Soyunma odasına giderken de Erkan Sözeri'nin ekibi öndeydi.

Buca attı, Ordu baktı


İkinci yarıda roller değişti. Bucaspor daha etkili ve istekliydi. 50. dakikada Emre Şahin'in ara pasında kaleci Ferhat'la karşı karşıya kalan Ricketts'ın şutunu kaleci Ferhat çıkardı. 60'ta Subasic net fırsat yakaladı, vuruşu yan filelerde kaldı. 65'te yine Ricketts, tehlikeli geldi, şutu üstten auta gitti. 69'da Emre Şahin'in ortasında Zafer Çevik zoru başardı, altı pas içinden kafa vuruşu üstten çıktı. 75. dakikada Ricketts'ın pasıyla buluşan Anıl Dilaver'in altı pastan vuruşu gol oldu, maça denge geldi. Ataklarını sıklaştıran ev sahibi 79'da öne geçti.

Mehmet ve Anıl damgası


Mehmet İncebacak'ın pasıyla buluşan Ricketts rakibini çalımlayarak güzel bir vuruşla takımını 2-1 öne geçirdi. Bucaspor'da oyuna sonradan giren Mehmet İncebacak ve Anıl Dilaver, Sarı-Lacivertliler'e büyük katkı sağladı, galibiyette rolleri büyüktü. Bucaspor bu galibiyetle ligde kalma hedefine ulaştı, üstündeki stresi attı. Orduspor ise ilk iki yarışında büyük bir yara aldı ve 4. sıraya geriledi.

Yunus Altun

Haberin Devamı
YORUM YAZ