MENÜ

Opera için büyük teklif!

Çinli bir Konsorsiyum, Opera'yı satın almak için firmanın değerinin çok üzerinde bir teklifle geldi!

Opera için büyük teklif!

Çinli bir Konsorsiyum, Opera'yı satın almak için firmanın değerinin çok üzerinde bir teklifle geldi.

Haberin Devamı

Yatırım fonları Golden Brick ve Yonglian tarafından desteklenen; Kunlun ve Qihoo firmaları tarafından verilen bu miktar, firmanın satın alma teklifi spekülasyonundan önceki değerinin yüzde 53 oranında daha üstünde. Opera yönetiminin de hissedarlara firma için oldukça kârlı olduğu anlaşılan bu devralma teklifini kabul etmeleri yönünde tavsiye de bulunduğu belirtiliyor.

"Konuyla ilgili yaptığı açıklamada bunun güçlü ve endüstri açısından da mantıklı bir hamle olacağını" belirten Opera CEO'su Lars Boilesen, "Konsorsiyum tarafından devralınan Opera'nın çok daha iyi konuma gelerek büyümesini hızlandıracağını" ifade etti.

Daha çok bir tarayıcı olarak bilinen Opera markası aslında aralarında veri sıkıştırma ve reklam gibi kategorilerin de olduğu birçok alanda da hizmet sunuyor. Opera masaüstü platformda şimdiye dek hiç geniş bir kullanıcı kitlesine ulaşamasa da, küçük dosya boyutu ve hızının da yardımıyla ilk akıllı telefon modellerinde önemli bir kullanıcı sayısına ulaşmıştı.

Haberin Devamı

Firmanın, hem Opera hissedarları hem de çeşitli hükümet unsurlarının onayını gerektiren satın alma sürecine dair yakın bir zamanda bir açıklama yapması bekleniyor.



Daha fazlası için www.chip.com.tr sitesini ziyaret edebilirsiniz.
YORUM YAZ