MENÜ

Önce ırkçılık, sonra kutlama!

2018 Dünya Kupası sonrasında ırkçı söylemlere maruz kalan ve Almanya Futbol Federasyonu'nun arkasında durmadığı Mesut Özil, dün 30. yaş gününü kutladı. Federasyon ise hiçbir şey olmamış gibi “Doğum günün kutlu olsun Dünya şampiyonu” diye mesaj attı.

Önce ırkçılık, sonra kutlama!

2014 Dünya Kupası’nda mutlu sona ulaşan ancak 2018 Dünya Kupası’nda grubunu sonuncu sırada bitirerek Rusya’daki turnuvaya erken nokta koyan Almanya’nın Türk asıllı yıldızı Mesut Özil, bir anda günah keçisi seçilmişti.

Haberin Devamı

Kupa sonrasında ırkçı söylemlere maruz kalan ve kulüp kariyerini Arsenal’de sürdüren Mesut, milli takımı bırakma kararı almıştı. Yıldız futbolcu, kendisine ırkçılık yapan isimlerden biri olan Futbol Federasyonu Başkanı Reinhard Grindel için de “Grindel gibiler için kazandığımızda Alman, kaybettiğimizde göçmenim. Almanya’da vergi ödememe, okullara bağışta bulunmama, milli takımla Dünya Kupası kazanmama rağmen hala toplumca kabul edilmiyor ve farklı muamele görüyorum” demişti.

Kendisi bile şaşırdı

Bu yaşananlar hala unutulmazken Grindel’in başında olduğu federasyonun Twitter’daki sosyal medya hesabından dün 30. yaş gününü kutlayan Mesut’un doğum günü kutlandı. Tecrübeli oyuncunun 2014 yılında Dünya Kupası’nı kazandığı dönemdeki fotoğrafının kullanıldığı mesaja, ‘Doğum günün kutlu olsun Dünya şampiyonu’ diye yazıldı. Federasyonun bu hamlesi, Mesut ve yakın çevresi için büyük bir şaşkınlık yarattı.

YORUM YAZ