MENÜ

Önce derbi sonra devler ligi

Federasyon dün Süper Lig'in ilk yarı maç takvimini açıkladı. Galatasaray-Fenerbahçe derbisi tıpkı dün akşam olduğu gibi hafta içine alındı. Ancak unutulan bir şey vardı; aynı gece oynanacak Trabzonspor-Lille karşılaşması...

Önce derbi sonra devler ligi

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) resmi internet sitesi olan www.tff.org’ta Süper Lig’in ilk yarısında oynanacak maçların programlarını açıkladı. Ancak 14. haftada oynanacak olan Galatasaray-Fenerbahçe derbisinin, Trabzonspor’un Şampiyonlar Ligi’nde Lille karşılacağı güne getirilmesi şaşkınlık yarattı. 7 Aralık Çarşamba günü saat 20.00’de oynanmasına karar verilen derbinin ardından 21.45’te Trabzonspor, Fransa’da Lille ile karşı karşıya gelecek. TFF, Bordo-Mavililer’in 14. haftada Gençlerbirliği ile oynayacağı lig maçını da 14 Aralık’a ertelerken, o gün de Beşiktaş Avrupa Ligi’nde Stoke City’yi konuk edecek.

Haberin Devamı

Avrupa’da bile yok!

Böyle bir durum Türkiye’de ilk kez yaşanırken, Avrupa için de durum farklı değil... Avrupa’nın kulüpler bazındaki en önemli futbol organizasyonunun olduğu hafta içi günlerinde hiçbir üst düzey ligde maç oynanmıyor.

YORUM YAZ