MENÜ

Omar Elabdellaoui kimdir, kariyeri nasıl?

Galatasaray son dakika transfer haberleri peşpeşe gelmeye başladı. Olağanüstü kongre arefesindeki Sarı-Kırmızılı camia, yönetimin transfer hamlelerini merakle bekliyor. Mariano sonrası kadrosuna dinamik bir sağ bek ile transfer etmek isteyen Aslan'ın hedefindeki isim Omar Elabdellaoui. İsminin telaffuzu hayli zor olan Norveçli sağ bek ile ilgili birçok bilinmeyen var. Omar Elabdellaoui kimdir, kariyeri, hangi takımlarda oynadı, gibi soruların yanıtını bu içerikte bulabilirsiniz. Omar Elabdellaoui boyu, yaşı gibi kişisel özelliklerinin yanı sıra oyuncunun transfermarkt verileri de haberimizin devamında.

Omar Elabdellaoui kimdir, kariyeri nasıl?

Galatasaray hayal kırıklığıyla sona eren sezonun ardından flaş transfer hamleleri ile taraftarının gönlünü almaya çalışıyor. Kadroda geniş çaplı bir revizyon yapmayı planlayan yönetim, Fatih Terim'in transfer raporu doğrultusunda girişimlerine başlamış durumda. Galatasaray'ın radarına giren isimlerden biri de Yunan ekibi Olympiakos'ta forma giyen Norveçli sağ bek Omar Elabdellaoui. Kariyeri boyunca Feyenoord, Manchester City, Olympiakos gibi takımların altyapıları ve a takımlarında forma giyen Omar Elabdellaoui, yeni sezonda büyük bir ihtimalle Türkiye'de boy gösterecek. Peki Omar Elabdellaoui kimdir, kaç yaşında, mevkii ne, nereli, kariyeri nasıl? Galatasaray'lı taraftarlar başta olmak üzere futbolseverlerin aklındaki sorulara yanıtlar arıyoruz.

Haberin Devamı

Omar Elabdellaoui kariyeri

Omar Elabdellaoui henüz 16 yaşında ülkesi Norveç takımlarından Skeid Oslo'da keşfedilmiş bir yetenek. İngiliz devi Manchester City'nin scoutlarının radarına giren 1.79 boyundaki oyuncunun, Avrupa macerası 2008-2009 sezonunda başlıyor. Manchester City'nin 18 yaşaltı takımında forma giymeye başladıktan sonra zaman zaman kiralık olarak Ada dışına çıkan Omar, ilk ciddi hamlesini Temmuz 2012'de yapıyor. Manchester City 21 yaşaltı takımında oynadığı dönemde Hollanda ekibi Feyenoord'a kiralanan Norveçli futbolcu, kariyerinin sonraki yıllarında da sık sık kiralama yöntemiyle başka kulüplerin formasını giyiyor.

Omar Elabdellaoui'nin oynadığı takımlar

Manchester City'nin A takımında aradığı şansı bulamadıktan sonra E. Braunschweig, Hull ve Olympiakos maceraları yaşayan Omar, Norveç Milli Takımı'nın alt yaş gruplarının tamamında şans bulmuş bir isim. Norveç A Milli Takımı'ndan düzenli olarak davet alan Omar Elabdellaoui, sağ bekteki pozisyonunun yanı sıra zaman zaman sağ önde de oynayabilen bir kanat oyuncusu.

Haberin Devamı

Geride kalan sezonu Yunan ekibi Olympiakos'ta geçiren Omar, ağustos sonu itibariyle sözleşmesini tamamlayacak ve boşta kalacak. Geride kalan sezonda 21 resmi maçan çıkan sağ bek, takımına 1 gollük katkıda bulundu. 28 yaşında, 1.79 boyunca olan Omar Elabdellaoui, kariyerinin olgunluk çağını yaşıyor.

  • Aşağıdaki veriler transfermarkt'tan alınmıştır.

Omar Elabdellaoui kimdir, kariyeri nasıl

YORUM YAZ