MENÜ

Olimpiyat Meşalesi İstanbul'dan yola çıktı

TÖSSED çatısı altındaki zihinsel engelli sporcularımız 17-24 Eylül tarihleri arasında Polonya'da yapılacak Özel Olimpiyatlar Avrupa Yaz Oyunları'nda madalya kovalayacak.

Olimpiyat Meşalesi İstanbul'dan yola çıktı

Polonya’nın başkenti Varşova’da 17-24 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek 2010 Özel Olimpiyatlar Avrupa Yaz Oyunları öncesi İstanbul’a getirilen olimpiyat meşalesinin şehirdeki turu başladı. Avrupa turu çerçevesinde Türkiye’ye getirilen özel olimpiyat meşalesinin İstanbul’daki ilk koşusu İstiklal Caddesi’nde yapıldı. Galatasaray Lisesi önünde başlayan meşale koşusu Taksim Meydanı’nda sona erdi.

Meşale koşusuna büyük ilgi
Organizasyona, Türkiye Özel Olimpiyatlar Derneği (TÖSSED) Onursal Başkanı Dilek Sabancı, İstanbul Vali Yardımcıları Ali Bakoğlu ve Mustafa Altıntaş, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, TÖSSED Yönetim Kurulu Başkanı Necmettin Aydın, TÖSSED Yönetim Kurulu Üyeleri ile ABD Basketbol Milli Takımı oyuncusu Tyson Chandler’in yanı sıra 8 Avrupa ülkesinden gelen gönüllü emniyet mensupları katıldı.

Haberin Devamı

Vatandaşlardan alkış yağmuru
Galatasaray Lisesi önünde yakılan meşaleyi Dilek Sabancı, Vali Yardımcısı Altıntaş, basketbolcu Chandler ile 8 emniyet mensubu meydana kadar sırayla taşıdı. Emniyet mensupları içinde Türkiye’yi İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nden Emniyet Amiri Orhan Sınav temsil etti. Bu arada, organizasyon için gelen Türkiye Zihinsel Engelliler Milli Takımı sporcuları meydana kadar caddedeki tramvay ile gittiler. Olimpiyat meşalesini taşıyan kortej cadde boyunca vatandaşların büyük ilgisi ile karşılaştı.

Dilek Sabancı'ya babadan miras
Dilek Sabancı, koşu başlamadan önce yaptığı konuşmada, 2003 yılında yine İstanbul’da bu koşunun yapıldığını ve babası Sakıp Sabancı’nın da bu organizasyona katıldığını hatırlatarak, "Bu koşuya katılmak bana yine nasip oldu. Çok güzel bir organizasyon. Çocuklarımız bu organizasyonlarla hayata bağlanıyor. Toplum tarafından kabul ediliyor. Türkiye’den katılacak çocuklarımız inşallah madalyalarla dönerler. Bize destekte bulunun. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

NBA oyuncusu Chandler'e şilt
Sabancı, ABD’li oyuncu Chandler’e organizasyona yaptığı destekten dolayı bir şilt verdi. Meşalenin İstanbul’daki turu Suadiye Teknosa Mağazası önünde başlayıp, Şaşkınbakkal’da sona erecek organizasyonla tamamlandı. İstanbul’da toplam 18 kişi tarafından taşınacak meşale, toplam 120 taşıyıcının yardımıyla 17 günde Avrupa’yı dolaşarak, 28 bin 770 kilometrelik yol katederek Polonya’ya ulaştırılacak.

Haberin Devamı

Millilerimiz madalya için hazır
Polonya’da düzenlenecek organizasyonda Türkiye’yi basketbolda ve atletizmde 8’er, masa tenisi ve bowlingde de 4’er oyuncu olmak üzere, toplam 24 sporcu temsil edecek. Özel Olimpiyatlar Meşale Koşusu adı altında düzenlenen etkinlik, onursal başkanlığı Dilek Sabancı tarafından yürütülen ve 185 ülkede faaliyet göstererek, 3,5 milyonun üzerinde zihinsel engelli bireye ulaşan Özel Olimpiyatlar Organizasyonu’nun Türkiye temsilcisi olan Türkiye Özel Olimpiyatlar Derneği’nin (TÖSSED) ev sahipliğinde gerçekleştiriliyor.

YORUM YAZ