MENÜ

Olay! Arda-Caner yumruk yumruğa

Son haftalarda gündemden hiç düşmeyen, son olarak da taraftar protestosuyla karşılaşan genç yıldıza bir haller oldu. Kaptan bu kez de idmanda Caner'i yumrukladı.

Olay! Arda-Caner yumruk yumruğa



Galatasaray’da Arda Turan krizi... Son haftalarda her yaptığı olay olan ve gündemden hiç düşmeyen genç yıldız, dün de Florya Metin Oktay Tesisleri’nde idmanda takım arkadaşı Caner’le kapıştı. 23 yaşındaki futbolcu, grup halinde yapılan çalışma sırasında birkaç kez kendisine sert şekilde faul yapan Caner’i tersleyince, hiç beklemediği bir tepki gördü. CSKA’dan kiralanan Sarı-Kırmızılı oyuncu, “Sen kimsin de bana bağırıyorsun, adam mısın!” diye çıkıştı. Kaptan da bu söz üzerine çılgına döndü, Caner’e yumruk attı. Darbeyle genç oyuncunun dudağı patlarken, araya hemen yöneticiler ve teknik heyet girdi.

Haberin Devamı

KAVGA ANINDAN GÖRÜNTÜLER



Daha sonra taraflar barışıp, medyaya poz verse de, Kaptan’ın vukuatları tartışılmaya başlandı. Taraftarın ıslıklı protestosuna maruz kalan yıldız futbolcu, hafta sonundaki Manisa deplasmanında tribünlere surat asmış, onların sevgi gösterisine karşılık vermemişti.

Raşit Altun



Ne dediler?

Hepimizin başına gelebilir

Arda da birçok kişi gibi bu tip eleştirilerin nereden ve ne amaçla geldiğini çok iyi biliyor. Ve buna karşı bir şey yapamamanın siniriyle, gençliğinin verdiği tecrübesizlik birleşince böyle şeyler yaşanıyor. Aşağı tükürse sakal, yukarı tükürse bıyık var. Sesini çıkaramayınca, yaşadıkları haliyle içinde birikiyor. Bu tepkisini doğru bulmamakla birlikte, doğal karşılıyorum. Arda takım kaptanlığı makamında. Ama insanlık makamı başka bir şey. Arda kendini bilen biri. Kendisi gerekeni yapacaktır. Kolundaki pazubant veya bulunduğu konum bu yaptıklarını engelleyecek şeyler değil. İnsani bir tavır, hepimizin başına gelebilir. Arda’nın sahadaki mücadelesi ve futboluyla birlikte kendisini yeniden toparlayacağını düşünüyorum.

Hakan Şükür

*****

Sara krizi!

Kewell salonda, Uzun Co minderde, Elano pistte çalışırken diğerleri neş’e içinde ‘beşe-iki’ yapmış, Kaptanımız da, Caner’le dövüşmüştür. Bu olay camiamızda ‘şükür’ nidalarıyla karşılanmış ve taraflar derhal barıştırılmıştır. Öyle ya! Ya Arda Polat’a, Edmundo veya ‘içimizden biri’ne ya da bir başka yöneticimize çaksaydı? Bu nedenle hadise ucuz atlatılmış bir vaka olarak değerlendirilmeli; birlik ve bütünlüğümüze dil uzatacak bilumum hile, desise maliki ara bozucu bedhahların provokasyonlarına kulak asılmamalıdır. Sarı-Kırmızı renklerde bu asla olmamalıydı ama balık baştan kokunca böylesi işler yaşanıyor. Kulübümüzde ‘balığın baştan kokma’ nedeni de hile ve desise maliki medyadır ve gereken yapılacaktır. Neden ‘sara krizi?’ Çünkü bu ayıbı resmi sitede kaleme alacak hanımfendinin meramını anlatması, gazetecilere sallaması kadar kolay olmayacak ve mutlaka kriz yaşayacak!

Oğuz Dizer


*****

Ne oldum delisi!


Arda daha pişmeden, “Ne oldum delisi” olmuş. Kendisini ne zannediyor bilmiyorum. Ama buradan soruyorum; Arda Türk futboluna ne verdi ki? Arda bir yıldız değil. Kaptan olarak bu davranışı asla kabul edilir değil. O pazubandı takan birinin takımdaki yanlışları, hataları göstermesi gerekir, birleştirici rol üstlenmesi gerekir. Eskiye bir dönün bakın, böyle davranıyor muydu? Cüneyt Tanman’ı örnek alsın kendisine, ona bir baksın. Arda’nın yürüyüşü değişti, konuşması değişti, taraftara surat asıyor. Onun böyle bir hakkı yok, bu yaptıkları Galatasaray’ı sevenleri üzer. Ben insan olarak Arda’yı seviyorum. Ama eski formundan, sporcu ahlakından çok uzak. Çalışmıyor, idman eksiği, 4 kilo fazlası var. Derhal toparlanmalı.

Tanju Çolak

*****

Galatasaraylı olmak!

Aylardır uyarıyoruz, yazıp çiziyoruz, nafile. Medyanın ağır topları ölçülü eleştirilerimizi yanlışa çekip, “Arda genç adam, ister sinema kapatır, ister gezer, sonuçta işini yapmıyor mu, bıktık sizin Arda kompleksinizden” diye slogan attılar. Gaz verildikçe Arda’ın kayboluşu ve son olarak antrenmanda Caner’le kapışıp adeta tüy dikiş... Evet Arda, neden bu taraftar sitem mektubunda senin adını baş köşeye koydu hiç düşündün mü? Ya son lig maçında seni zirvede tutacak taraftarına yaptığın tavır? Ben senin yerinde olsam şöyle düşünürüm, kaçan şampiyonluğa ne kadar katkı sağladım, nerede yanlış yaptım diye? Yine dinlemeyeceksin biliyorum. Ama hiç değilse bu takımın kaptanlığını yapmış Cüneyt Tanman, Tugay Kerimoğlu ve Hakan Şükür’den yardım al. Çünkü görüyoruz ki yanındakilerden fayda yok.

Yalçın Dümer

YORUM YAZ