MENÜ

Olay adam konuştu

Türkiye Basketbol Federasyonu seçimlerine adaylığını koyan Doğan Hakyemez, projelerini ve göreve gelmesi halinde neler yapacağını FANATİK'le paylaştı.

Olay adam konuştu

Uzun yıllardır basketbola büyük hizmetleri bulunan ve Türkiye Basketbol Federasyonu başkanlığına adaylığını koyan Doğan Hakyemez, görev gelmesi halinde neler yapacaklarını FANATİK'e anlattı. İşte Hakyemez'in sözleri: "20 sene boyunca oyunculuk ve üst düzey yöneticilik yaptım. Efes Pilsen'de Koraç Kupası'nı elde eden ekibin içindeydim. 12 seneyi aşkın milli takımlarda koordinatör olarak çalıştım.. 2001 Avrupa Şampiyonası'ndaki 2.'likte ve 2006'daki Dünya Şampiyonası'nda elde edilen başarılı ekibin bir parçasıydım. Bu kadar yoğun bir basketbol ortamından çıkıp basketbol federasyonu seçimlerine giriyorum. Son zamanlarda Milli takım formasına karşı bir umursamazlık tespitinde bulundum. Hidayet Türkoğlu, Kerem Tunçeri gibi bugüne kadar büyük hizmetler vermiş oyuncuları dışarda tutarsak, milli takıma gelmemek için bahaneler öne süren oyuncular ortaya çıktı. Eğer görev bana verilirse ilk yapacağım iş bu formanın ne kadar şerefli bir olgu olduğunu oyuncuların kafasına yer etmesini sağlayacağım.

'Dengesizlikleri düzelteceğim'

Haberin Devamı

"Liglerimizde üst tarafta ve altta bulunan takımlarda mali dengesizlik var. Bu durumu düzene koymak için çalışacağım. Milli takım organizasyonlarında sponsor bulup gelir arttırıcı çalışmalara gösterilen ilginin aynısını lig takımları için de göstereceğim. Antrenörler birliği ve basketbol derneklerinin maddi ve manevi güçlü hale getireceğim. Ligimizde yer alan antrenör ve basketçilerin belli bir yüzdesini buraya yönlendirip zaman içinde talihsiz hastalık geçiren sakat oyunculara veya işsiz kalanlara yardım fonu yaratacağım."

'Şu an güven yüzde 44 civarında'

"Aynı Avrupa'da olduğu gibi her ilimizde basketbol takımı oluşturmak için değerli basketbol adamlarını bu yörelere gitmesini teşvik edeceğim. Bunlar benim basketbol adına yapmam gerekenler. Bunları yapabilmem için seçime girmem lazım. 177 delegenin 127'sinin beni aday olarak göstermemi gerekiyor. Bu oyu toplamakta zorluk çekiyorum. Seçime girene kadar bu rakamı toplamak için çaba içinde olacağım. Şu anda yüzde 44'lük bir güven gösteriliyor bana, bunu seçimlere yansıtmak istiyorum."

Haberin Devamı

Ömer Necati Albayrak

YORUM YAZ