MENÜ

Okullar Ligi'nden milli formaya

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin 4 yıldır başarıyla sürdürdüğü Okullar Ligi’nde başarı gösteren 17 yaşındaki Mustafa İnan önce Antalyaspor’a imza attı, ardından Milli Takıma seçildi.

Okullar Ligi'nden milli formaya

Türkiye’de ilk olarak 2014 yılında başlatılan Okullar Ligi Projesi, amacına ulaşmaya başladı. 3 yılda futbol, basketbol, voleybol, hentbol, oryantring branşlarında yaklaşık 8 bin genç sporcunun mücadele ettiği lig, ülkemize milli sporcular kazandırıyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in de önemsediği Okullar Ligi Projesi’ne katılan 17 yaşındaki futbolcu Mustafa İnan, performansıyla dikkat çekince Antalyaspor’un kadrosuna dahil oldu. Antalya’nın ve Büyükşehir Belediyesi’nin gururu olan genç futbolcu önce Antalyaspor’a imza attı, ardından ilk Milli Takım davetini aldı.

Mahalleden yeşil sahaya
Antalya’nın mahallelerinden Milli Takım’a uzanan bir futbolculuk serüveni yaşadığını belirten Mustafa İnan, “2006 yılında okula başladım. Futbolla sürekli ilgilenmeye devam ettim ve okul takımına seçildim. Minik Kramponlar Futbol Kampı adlı organizasyonda yer aldım ve beni ilk orada beğendiler. Sonrasında iki kez Okullar Ligi’ne katıldım ve Spor Lisesi’ndeyken şampiyon olduk. Okullar Ligi gençlerin kendilerini göstermesi için önemli bir proje. Ben de bu örneklerden biriyim. Okullar Ligi’nde yer alıp profesyonel olarak Antalyaspor’a imza attım ve Milli Takıma çağrıldım. Benim gibi Okullar Ligi’nde yıldızı parlayan başka arkadaşlarım da var. Bana bu fırsatı sunan Başkanımız Menderes Türel’e teşekkür ediyorum” dedi.

“Milli formaya tutunmak istiyorum”
U18 Milli Takımı’ndan davet aldığında çok mutlu olduğunu ifade eden Mustafa İnan, “Her futbolcu Milli Takıma gitmek ister. Ben bunu başardım. 21-23 Kasım tarihlerinde iki özel karşılaşma için Makedonya’ya gideceğiz. Milli takıma ilk kez çağrıldım. Çok mutluyum ve Antalyasporlu bir futbolcu olarak gurur duyuyorum. Milli formaya tutunmak istiyorum. İnşallah gittiğimde iyi bir performans sergilerim” diye konuştu.

Hedefi avrupa
Genç yıldız, bundan sonraki hedeflerini, “Önce kendimi geliştirip Antalyaspor A Takımı’nda süre almak. Sonrasında Antalyaspor’da kalıcı olmak istiyorum. A Milli Futbol Takımı’na yükselmek ve ülkemin başarısı için top koşturmak en büyük hayalim. İlerleyen yıllarda Avrupa’da futbol oynamak istiyorum” şeklinde sıraladı. Genç yıldız, örnek aldığı futbolcunun ise Barcelonalı Sergio Busquets olduğunu söyledi.

Okullar Ligi’ni yakından takip ediyor
Antalyaspor Altyapı Direktörü David Badia ise Mustafa İnan ile yakından ilgilendiklerini belirterek, “Altyapı bir futbol takımı için çok önemli. Teknik Direktör Leonardo da gençleri ve özellikle Mustafa’yı yakından takip ediyor. 2-3 yıl sonra hazır bir şekilde A Takımda süre alacaktır” dedi. Okullar Ligi’ni de yakından takip eden Badia, “Okullar Ligi çok özel ve önemli bir organizasyon. Gençler böylece ilk önemli tecrübelerini yaşıyorlar. Yetenekleri keşfetmek için Okullar Ligi’nin final maçlarını takip ediyorum. Öğrencileri Okullar Ligi maçlarında gözlemlemek, Antalyaspor için oldukça önemli” ifadelerini kullandı.

İHA

Haberin Devamı
YORUM YAZ