MENÜ

Oklar 2015'te Rio için atılacak

Okçuluk Federasyonu Başkanı Abdullah Topaloğlu, başarılı bir yıl geçirdiklerini belirterek, "Gelecek yıl en önemli hedefimiz, erkek ve bayanlarda takım halinde 2016 Rio Olimpiyatları'na kota almak olacak" dedi.

Oklar 2015'te Rio için atılacak

Topaloğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2014 yılında gerek sportif başarı anlamında gerekse de okçuluğun Türkiye’deki gelişimi bakımından gerçekleştirilen çalışmaların neticeye ulaştığını söyledi.
Slovenya’nın Ljubliyana kentinde 19-24 Mayıs tarihlerinde düzenlenen Gençler Avrupa Şampiyonası’nda 10 madalya kazandıklarını dile getiren Topaloğlu, ileriye dönük önemli başarıların ipuçlarını aldıklarını vurguladı.

Abdullah Topaloğlu, Dünya Kupası 4. Ayak Yarışları’nda Ecem Cansu Coşkun’un altın madalya kazandığına dikkati çekerek, milli okçunun Türkiye’ye büyük bir gurur yaşattığını ifade etti.
Bunların yanı sıra birçok yarışmalarda milli okçuların derece elde ettiğine işaret eden Topaloğlu, şöyle devam etti:

"Yapılan birçok ulusal yarışmalarla da yeni sporcular kazanılmaya çalışılmış ve bu okçularımızın teknik gelişimleri takip edilmiştir. Diğer taraftan milli takımlarımızın 2016 Rio Olimpiyatları’na yönelik hazırlık çalışmalarına ağırlık verilmiştir. Kamplara alınan sporcularımız, Rio’ya kota veren Büyükler Açık Hava Dünya Şampiyonası’na hazırlanmaktadır. Milli takımımız son olarak Güney Kore’nin başkenti Seul’e kamp çalışmaları için gönderilmiş ve 19 Kasım-3 Aralık tarihlerinde burada Güney Koreli antrenörlerin nezaretinde 2015 Temmuz’daki şampiyonanın hazırlıklarını sürdürmüştür.

"Hedef Rio’ya kota almak"
Topaloğlu, 2015 yılında tamamen olimpiyatlara odaklanacaklarının altını çizerek, "En önemli hedefimiz, erkek ve bayanlarda takım halinde 2016 Rio Olimpiyatları’na kota almak olacak. Bunun için gerekli puanları toplamak istiyoruz. Umarım, hedeflerimize ulaşırız" diye konuştu.

Gelecek yıl gerçekleştirmeyi planladıkları diğer önemli projeleri de anlatan Topaloğlu, sözlerini şöyle tamamladı:
"Okçuluğun tanıtımı ve yeni sporcuların yetiştirilmesi çalışmaları devam edecek. Özellikle Ankara ve İstanbul’da yeni okçuluk sahaları yapılması konusunda girişimlerde bulunulacak. Federasyonumuzun stratejik plan çalışmaları, kurumsallaşma adına 2015 yılının bir diğer önemli hedefi olacak. Ayrıca 2020 Tokyo Olimpiyatları’na sporcu yetiştirmek için de Spor Genel Müdürlüğü ile çalışmalar yürütülecek."

Haberin Devamı
YORUM YAZ