MENÜ

Okçulukta salon mücadelesi başlıyor

Okçulukta sezonun en önemli organizasyonlarından Avrupa Salon Şampiyonası, 7-12 Mart’ta Fransa’da yapılacak.

Okçulukta salon mücadelesi başlıyor

Okçulukta sezonun en önemli organizasyonlarından olan Avrupa Salon Şampiyonası, 7 Mart Salı günü Fransa’da başlayacak.

Vittel kentinde 6 gün sürecek organizasyonda Türkiye, şampiyona tarihinin en yüksek katılımını gerçekleştirecek. Milli takım, Avrupa Salon Şampiyonası’nda ilk kez 8 kategorinin tamamında 24 sporcuyla yarışacak.

Türkiye Okçuluk Federasyonu Başkanı Abdullah Topaloğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, takımın durumunun oldukça iyi olduğunu belirterek, "Fransa’da alınacak madalyalar, sezonun kalan bölümü için önemli moral kaynağı olacak. Bu yıl hem gençler hem büyüklerde dünya şampiyonası var. Önemli müsabakalar bizi bekliyor. Avrupa salon, hem hazırlık niteliği taşıyor hem de sporcuların durumunu görmek açısından önem arz ediyor." dedi.

Antalya’daki kamp çalışmalarının çok iyi geçtiğini dile getiren Topaloğlu, "Şampiyonadan çok ümitliyiz, bütün kategorilerde madalya şansımız var. İlk kez 8 kategoride birden mücadele edeceğiz. Daha önce sporcularımız öngörülen puanları atamadıkları için bazı kategorilerde boş geçiyorduk ancak bu yıl sporcular, her kategoride puanları aştılar. Organizasyonda 24 sporcuyla mücadele edeceğiz ve 8 kategorinin tamamında madalya şansımız var. Fransa’dan 8-10 madalya ile dönmeyi bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

Turnuvanın ardından tüm dünyada açık hava sezonunun başlayacağını vurgulayan Topaloğlu, şunları söyledi:

"Mart ayının sonunda, Antalya’da 12 ülkenin katılımıyla düzenlenecek çok uluslu kampın bitiminde Kahraman Bagatır Uluslararası Yarışmaları yapılacak. Daha sonra da Dünya Kupası, Şanghay ayağıyla start alacak. Bu yıl asıl hedefimiz Ekim ayında Meksika’da yapılacak büyükler dünya şampiyonasında başarılı sonuçlar elde etmek."

Avrupa Salon Okçuluk Şampiyonası’na katılmak üzere, Milli Takımlar Teknik Direktörü Göktuğ Ergin yönetiminde, yarın Fransa’ya hareket edecek milli takımda şu isimler yer alıyor:

Antrenörler: Emre Özdemir, Natalia Nasaridze, Hasan Orbay, Yusuf Çorba, Gökçen Tekeli.
Sporcular: Furkan Dernekli, Göksel Altıntaş (makaralı yay genç erkekler), Demir Elmaağaçlı, Furkan Oruç, Evren Çağıran (makaralı yay erkekler), Erdal Meriç Dal, Alptekin Fırat, Özhan Alp Şehit (klasik yay genç erkekler), Emre Yasa, Burak Bereket, İbrahim Ethem Gülaçar (klasik yay erkekler), Gizem Elmaağaçlı, Yasemin Begüm Topkarcı, Songül Lök (makaralı yay genç bayanlar), Yeşim Bostan, Ecem Cansu Coşkun (makaralı yay bayanlar), Fatma Buket Aycan, Elifnaz Özen, Düşsel Gerçelman (klasik yay genç bayanlar), Aybüke Aktuna, Begünhan Elif Ünsal, Çiğdem Egemen (klasik yay bayanlar).

AA

Haberin Devamı
YORUM YAZ